neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Οι Ευρωεκλογές «κλείνουν» την Βουλή



Μετά το εξόφθαλμα άγαρμπο κλείσιμο της υπόθεσης Παυλίδη και την άμεση ανάληψη, απ΄την μεριά του Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, της πολιτικής πρωτοβουλίας με αιχμή της ρητορικής του την επίθεση στον Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ για ακατάσχετη σκανδαλολογία και δυσφήμηση της χώρας στο εξωτερικό, ήρθε και το αιφνίδιο κλείσιμο της Βουλής, που προφανώς αποφασίστηκε μετά από συνεννόηση του Πρωθυπουργού με τον κοινοβουλευτικό...μαέστρο και Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου Δ. Σιούφα.

Σκοπός της κίνησης αυτής του Μαξίμου δεν είναι όπως άστοχα έσπευσε να σχολιάσει η αντιπολίτευση η παραγραφή όλων των ανοικτών υποθέσεων μέχρι και το 2007, μιας και κάτι τέτοιο θα μπορούσε να μεθοδευθεί με μικρότερο κόστος χωρίς να κλείσει τόσο πρόωρα το κοινοβούλιο.

Στόχος της κυβέρνησης ουσιαστικά πρέπει να θεωρείται ο καθορισμός από την ίδια της πολιτικής ατζέντας, στην γραμμή που ήδη σηματοδότησε μετά το κλείσιμο της υπόθεσης Παυλίδη ο Κ. Καραμανλής, με σκοπό την συσπείρωση της κομματικής βάσης της Ν.Δ. εν όψει των Ευρωεκλογών, χωρίς την παραμικρή παρεμβολή από την ενίοτε δυσάρεστη κοινοβουλευτική επικαιρότητα.

Την επικοινωνία, λοιπόν, αντί της ομαλής συνέχισης της κοινοβουλευτικής διαδικασίας επιλέγει στην παρούσα φάση η κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: