neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Όχι...άλλο Παυλίδη!



Τον επανακαθορισμό της πολιτικής ατζέντας επιχειρεί πλέον το κυβερνητικό επιτελείο και την απεμπλοκή της κυβέρνησης από τα θέματα διαφθοράς, ύστερα από την επιλογή της πλέον κυνικής διεξόδου στην υπόθεση Παυλίδη.

Μια "λευκή", όσο και διάτρητη, διέξοδος, που βασίστηκε στα από καιρό διαμορφωμένα χαμηλά στάνταρ των πολιτών για τον τρόπο άσκησης εξουσίας από τους πολιτικούς του ταγούς. Ακόμα κι έτσι όμως, δίδεται πλέον, η δυνατότητα στην κυβέρνηση βασιζόμενη στον νομικό τύπο, να μεταφέρει στην αξιωματική αντιπολίτευση την ευθύνη για την δημιουργία κλίματος αστήριχτης σκανδαλολογικής ρητορικής, η οποία μολύνει την πολιτική ζωή του τόπου και αμαυρώνει αβάσιμα την εικόνα του πολιτικού κόσμου.

Με βάση το παραπάνω σκεπτικό ο Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής θα σηκώσει εκ νέου τους τόνους το αμέσως επόμενο διάστημα, κατηγορώντας τον Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ για έλλειψη ουσιαστικής κυβερνητικής πρότασης και...αστείρευτης δίψας για την εξουσία, η οποία καθοδηγεί την κάθε πολιτική επιλογή της Ιπποκράτους, κι ειδικότερα την ακατάσχετη σκανδαλολογία και την δυσφήμιση της χώρας στο εξωτερικό, την ίδια ώρα που στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αδιαφορούν για τα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα και την διαχείριση των επιπτώσεων της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Την πολωτική αυτή τακτική αναμένεται να ακολουθήσει πιστά η ηγεσία της Ν.Δ. εν όψει, των επικίνδυνων πολιτικά, ευρωεκλογών προκειμένου να επιτύχει αυξημένο βαθμό συσπείρωσης της κομματικής της βάσης και να εξέλθει απ' αυτές μόνο "τραυματισμένη", έστω και σοβαρά, αλλά όχι "ετοιμοθάνατη"! Ίδωμεν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: