neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Εύθραυστη, αλλά με προοπτική!



Στο κρίσιμο ματς της εθνικής με τη Γαλλία φάνηκαν όλα όσα οι πιο ψύχραιμοι παρατηρούσαν από την αρχή του τουρνουά. Η ελληνική ομάδα είναι ένα πειθαρχημένο σύνολο, περιορισμένου ταλέντου, που ακόμα είναι ιδιαίτερα ευάλωτη στα δύσκολα. Η πραγματικότητα αυτή επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια που έδινε εισιτήριο για το προολυμπιακό τουρνουά, παρότι η εθνική υπερίσχυσε τακτικά των άμυαλων Γάλλων και για 35 λεπτά κρατούσε την τύχη της στα χέρια της!

Τη συγκεκριμένη αδυναμία της, η εθνική μας θα πρέπει να την ξεπεράσει ή έστω να την περιορίσει στο αυριανό και πλέον καθοριστικό για την πορεία της ματς κατάταξης και προκρίματος για τη δυνατότητα διεκδίκησης της συμμετοχής της στην επερχόμενη Ολυμπιάδα! Για να γίνει βέβαια αυτό, θα πρέπει, ιδιαίτερα, οι τρεις παλιοί της ομάδας να δώσουν πολλά παραπάνω στο παιχνίδι που ακολουθεί, κι ειδικότερα στα τελευταία, συνήθως, κρίσιμα λεπτά.

Όπως και να έχει, η Ελλάδα θα επιστρέψει σαφώς ενδυναμωμένη από τη Λιθουανία, έχοντας αποκτήσει συγκεκριμένη ταυτότητα και στυλ παιχνιδιού, οπότε με μία-δύο δυνατές προσθήκες παιχτών υψηλής κλάσης από τους πολλούς απόντες αυτού του ευρωμπάσκετ και τη διατήρηση του τεχνικού της επιτελείου, θα παρουσιαστεί εξαιρετικά δυνατή στην επόμενη διοργάνωση που θα κληθεί να συμμετάσχει, όποια, τελικά, κι αν είναι αυτή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: