neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Της λείπουν παραστάσεις...


Όπως ανέμεναν οι εμπειρότεροι μπασκετικοί το στραβοπάτημα ήρθε νωρίς για την εθνική και μάλιστα από μια ομάδα χωρίς ιδιαίτερες περγαμηνές, την ΠΓΔΜ. Παρά τη διαφορά, το παιχνίδι παιζόταν στα ίσια μεταξύ των δύο ομάδων μέχρι και τα πρώτα λεπτά της 4ης περιόδου, πριν πάρουν διψήφια διαφορά πόντων οι Σκοπιανοί και εγκαταλείψουν, ουσιαστικά, την προσπάθεια οι έλληνες διεθνείς.

Πολλοί είναι οι λόγοι που μπορούν να εξηγήσουν την ήττα, αλλά δύο από αυτούς είναι οι πιο βασικοί:

- Πρώτος και δομικός λόγος, φυσικά, οι για διάφορους λόγους απουσίες των πλέον σημαντικών εν ενεργεία καλαθοσφαιριστών, όπως οι Διαμαντίδης, Σπανούλης, Παπαλουκάς, Τσαρτσαρής, Σχορτσιανίτης, Περπέρογλου, Μαυροκεφαλίδης, οι οποίοι αποτελούν από μόνοι τους μια υψηλού επιπέδου ανταγωνιστική ομάδα, κάνοντας να μοιάζει η τωρινή σύνθεση της εθνικής – εξαιρουμένων βεβαίως των παλιοσειρών Φώτση, Ζήση, Μπουρούση – με δεύτερη ομάδα!

- Δεύτερος λόγος, που βαρύνει διοίκηση και τεχνική ηγεσία, η έλλειψη παραστάσεων των μελών της συγκεκριμένης ομάδας, ιδιαίτερα λόγω των πολύ χαλαρών φιλικών που έδωσε η εθνική κατά την περίοδο προετοιμασίας της για το ευρωμπάσκετ που παρακολουθούμε.

Ειδικά στο σημερινό ματς η εθνική Ελλάδος θα μπορούσε πιθανότατα να κάμψει την ΠΓΜΔ, παρά τις ελλείψεις της, αν είχε δώσει περισσότερα ανταγωνιστικά φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας, προκειμένου να εμπεδωθούν ικανοποιητικές αγωνιστικές και ψυχικές αντιδράσεις σε σημεία που «καίει» η μπάλα!

Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να υπονομευθεί η προσπάθεια της εθνικής μας ομάδας από γρήγορες και εύκολες επικριτικές αναφορές και λογικά για αυτό θα φροντίσει όσο μπορεί και η ομοσπονδία. Είναι αλήθεια ότι οι παρόντες δίνουν αυτό που έχουν σε σχέση με όσους προτίμησαν την αποχή τους, κι ιδίως τους αδικαιολόγητους εξ αυτών, αλλά και η τεχνική ηγεσία είναι γεγονός ότι έχει αναλάβει δύσκολο έργο και οι προσπάθειές της είναι σε ορθή κατεύθυνση.

Από την άλλη πλευρά, η αποκαλούμενη από διάφορους φαμφαρο-δημοσιογράφους, που μάλλον κρύβονται τελευταία λόγω των χαμηλότερων φετινών δυνατοτήτων της εθνικής, καλό είναι να ανασυνταχθεί και να αποδώσει άμεσα ικανοποιητικό μπάσκετ, γιατί οδυνηρές ήττες όπως αυτή με τους γιουγκο-μακεδόνες πονάνε…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γελανε και οι πετρες με τον Ζηση. Απο τοτε που εφαγε την αγκωνια απτον βαρεχαο μοιαζει με παλαιμαχος παικτης.
Οσο για τον 10 μερες (λεμε με μπουρουση)χωρις τις βιταμινες του δεν μπορει το παλικαρι. Καταλαβαινουμε τωρα γιατι εκτος απτους στημενους τιτλους των αρουραιων στην μπαλα και στο μπασκετοι τα μοναδικα 2 κυπελλακια τους ηταν βιταμινουχα.
Τωρα οι υπολοιποι παικτες της 12αδας. Κατι λιμα στυλ παπανικολαου (αληθεια πηρε αυτον και δεν πηρε τον Πατ καλαθη που εκανε 3 φορες καλυτερο πρωταθλημα?) και σλουκες (ακομα και ο καραμαλεγκος καλυτερος ειναι) δεν θα αναφερθω καν.
βασιλειαδης καλος για την εθνικη κυπρου. Η επιλογη Μαυροειδή έναντι του Βουγιούκα μπορει να συγκριθεί μόνο με την επιλογή γέλωτα του γιαννακη που ειχε παρει τον πελεκανο εναντι του περπερογλου.

Οι μονοι που αξίζουν και θα δούμε αν καταφέρουν να βγάλουν το φίδι απτην τρύπα είναι ο επόμενος μεγάλος σταρ του nba Νικ Καλαθης, το καλυτερο 4αρι της ευρωπης Αντωνης Φωτσης, ο Κουφος (πιο πολυ αδικημενος απτον εαυτο του μεχρι τωρα στην καριερα του) ο Μπραμος (που βεβαια δεν ειναι ετοιμος αλλα αποτελει μελλοντικη επενδυση), ο Κωστας Καϊμακογλου ( που ακομα δεν εχουμε καταλαβει γιατι δεν χρησιμοποιειτε). Οσο για τον Ξανθοπουλο φιλοτιμος δεν θα επρεπε να παιζει βεβαια αλλα απτον Μαντζαρη που ηταν στην προεπιλογη κλασεις ανωτερος.

Εμετικος