neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

6η, «προ-ολυμπιακή» και πιο δυνατή!



Στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι της η εθνική ομάδα μπάσκετ απέδειξε για άλλη μια φορά τη μαχητικότητά και τη σοβαρότητά της, έστω κι αν δεν κέρδισε τελικά τους γηπεδούχους Λιθουανούς, έστω κι αν δεν κρινόταν από την απόδοσή της κάποιος σημαντικός στόχος, παρά μόνο η τελική κατάταξή της στη διοργάνωση. Η νέα καλή εμφάνιση της εθνικής, μάλιστα, ήρθε παρά την απουσία - πέραν όσων διεθνών από την αρχή δε βρέθηκαν στη Λιθουανία - και των τραυματιών Ζήση και Καϊμακόγλου, καθώς και του Μπουρούση, κατά το ήμισυ, τουλάχιστον, του αγώνα.

Στο σημερινό ματς, πέρα από την καλή τακτική του προπονητικού επιτελείου και την καλή εκτέλεση των σχεδιασμών του από τους παίχτες της ομάδας στο παρκέ, όσο και την καλή εμφάνιση του Κώστα Βασιλειάδη στο δεύτερο ημίχρονο, που έλειψε σε προηγούμενα παιχνίδια της εθνικής, η ελληνική ομάδα έδειξε ότι κατά τη διάρκεια του τουρνουά έμαθε από τα λάθη της, αφήνοντας υποσχέσεις για καλύτερη διαχείριση των παιχνιδιών στο εξής, κι ειδικότερα στα κρίσιμα σημεία τους. Μπορεί και στην αποψινή αναμέτρηση να μην κατάφερε να κερδίσει ένα παιχνίδι που πήγε στον πόντο στα τελευταία λεπτά, αλλά πιστώνεται ότι το προσπάθησε με το σωστό τρόπο και σίγουρα με το ότι δεν τα παράτησε όταν η γηπεδούχος αντίπαλός της πήρε διαφορά. Αντίθετα, κατάφερε να ξαναφέρει το ματς στα ίσια, παρότι δεν ευτύχησε να επιτύχει την πλήρη ανατροπή και να κατακτήσει την 5η θέση.

Η τιμητική 6η θέση είναι το λιγότερο για την εθνική μας. Το σημαντικότερο είναι το εισιτήριο για το προ-ολυμπιακό τουρνουά, με το οποίο επιστρέφει στις αποσκευές της από τη Λιθουανία και η πιθανότατη, πλέον, συμμετοχή της στην Ολυμπιάδα του 2012 στο Λονδίνο, καθώς και οι ελπίδες επιτυχιών που αφήνει στους έλληνες φιλάθλους ακόμα και για το άμεσο μέλλον!

Υγ. Χρήσιμο θα είναι η αυτοπεποίθηση που κέρδισαν πολλοί από τους νεότερους διεθνείς, να μεταφραστεί σε καλύτερη απόδοση τους στις υποχρεώσεις τους με τους συλλόγους τους και, φυσικά, σε μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής τους στα πρωταθλήματα που τους φιλοξενούν, πράγμα που αν συμβεί θα βοηθήσει τόσο τους ίδιους όσο και στην ισχυροποίηση του χαρακτήρα της εθνικής μας ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: