neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Προς τι το τρέλλαμα...?


Παραθέτω το παρακάτω δημοσίευμα, χωρίς να το υιοθετώ, απλώς για να δείξω ότι σε πρόσωπα όπως ο Ανδρέας είναι πολύ εύκολο να υποστηρίξεις τόσο μία συγκεκριμένη θέση όσο και την αντίθετή της, χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα...

Ο Ανδρέας δε μπορεί να κριθεί ιστορικά ούτε από εναντίον του φληναφήματα ούτε από τις πρακτορικές αναφορές που δημοσιεύτηκαν από το wikileaks, όσο κι αν επί της ουσίας αυτές τον κολακεύουν. Η σημασία και ο ρόλος του προσώπου στην ελληνική και την παγκόσμια ιστορία είναι τέτοια που αναγκάζει όποιον θέλει να έχει σοβαρή γνώμη, αντί να κάνει καφενειακά και πανηγυρτζήδικα σχόλια, να τοποθετείται συνολικά επί της παρουσίας του στην ιστορία και αποκλειστικά βάσει των πράξεών του!

<<“Ένα πραξικόπημα στην Ελλάδα θα ήταν σίγουρα υπέρ των Ηνωμένων Πολιτειών” το 1981, όταν ανέλαβε την εξουσία το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου, που θεωρείτο “επικίνδυνος άνθρωπος” για τα αμερικανικά συμφέροντα, “καιροσκόπος” και “ανορθόδοξος αριστερός”, γι'αυτό και ο πρόεδρος Λίντον Τζόνσον, “συμβούλευε” τους δικτάτορες της Ελλάδας, μετά την αποφυλάκισή του, να τον σκοτώσουν.

Οι αποκαλύψεις αυτές περιέχονται στο βιβλίο «CΙΑ - Ο απόρρητος φάκελος του Ανδρέα» (εκδόσεις Λιβάνη), του δημοσιογράφου, Μ. Ιγνατίου και του διεθνολόγου, Μ. Ευρυβιάδη, που φέρνουν στο φως σειρά απόρρητων ντοκουμέντων της CΙΑ, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Λευκού Οίκου, μέσω των οποίων σκιαγραφούνται το διαχρονικό μένος και ο αρνητισμός που έτρεφε η Ουάσιγκτον για τον ιδρυτή του ΠαΣοΚ.

“Είναι ο απόλυτος καιροσκόπος, ικανός να αλλάξει γρήγορα συμμαχίες και θέσεις αν αυτό εξυπηρετεί τα πολιτικά του συμφέροντα. Οι σημαντικές ρητορικές και οργανωτικές ικανότητες του Παπανδρέου καθώς και η πολιτική του οξύνοια τού επιτρέπουν να αντιπροσωπεύει τα πάντα για όλους τους ανθρώπους”, προειδοποιούσαν οι διπλωμάτες της αμερικανικής πρεσβείας τον Μπιλ Κλίντον το 1994, προ της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησε τον Απρίλιο του 1994 στον Λευκό Οίκο ο Ανδρέας Παπανδρέου ως πρωθυπουργός.

“Μπορεί να μετατραπεί από σοσιαλιστική αναμορφωτή σε ριζοσπαστικό αριστεριστή ή σε σκεπτόμενο μετριοπαθή, όλα στο όνομα της πολιτικής σκοπιμότητας”, προειδοποιούσαν οι συντάκτες του τηλεγραφήματος.

Ο θαυμασμός του Κλίντον και το παθολογικό μίσος του Ρέηγκαν

Μεγάλο θαυμασμό έτρεφε για το πρόσωπο του Ανδρέα Παπανδρέου ο Κλίντον, σύμφωνα με τους συγγραφείς, που κάνουν, μεταξύ άλλων, αναφορά στο εξαιρετικά θερμό κλίμα της θριαμβευτικής υποδοχής που του επεφύλαξε ο Λευκός Οίκος.

Το 1981 όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Ο “υπαρκτός κίνδυνος” για τις ΗΠΑ να κερδίσουν τις εκλογές του 1981 ο Παπανδρέου και το ΠαΣοΚ οδήγησε σε επανειλημμένες συσκέψεις των ειδικών, καθώς η άνοδος στην εξουσία του Παπανδρέου ισοδυναμούσε για τις ΗΠΑ σχεδόν με καταστροφή, όσον αφορά στα στρατηγικά τους συμφέροντα στην περιοχή.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο βιβλίο, σε μία εξ αυτών έλαβαν μέρος όλοι οι διευθυντές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών συμπεριλαμβανομένων των αρχηγών και των υπαρχηγών της ΝSΑ, της CΙΑ και της DΙΑ!

Προσδοκίες “να επέμβει ο στρατός” συμπεριλαμβάνονταν σε απόρρητες εκθέσεις που έφταναν στον τότε πρόεδρο Ρόναλντ Ρέηγκαν, ο οποίος έτρεφε παθολογικό μίσος για τον Ανδρέα, γι΄ αυτό και κράτησε κλειστή για εκείνον την πόρτα του Λευκού Οίκου, όπως άλλωστε και ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος.

Ηταν τέτοιο το μένος που έτρεφε η Ουάσιγκτον για τον ιδρυτή του ΠαΣοΚ ώστε προτού ακόμη οριστεί η ακριβής ημερομηνία των εκλογών της 18ης Οκτωβρίου 1981 ο Λευκός Οίκος έδωσε εντολή να συνταχθεί ένα (νέο) ψυχολογικό πορτρέτο του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και μελέτες σχετικά με τις επιλογές που θα είχαν οι ΗΠΑ σε περίπτωση νίκης του ΠαΣοΚ.

Το πρώτο προσχέδιο ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 1981, ενώ σε κάποιο από αυτά ο αμερικανός διπλωμάτης δεν δίσταζε να επισημάνει προς τους ανωτέρους του ότι “παρ΄ όλο που για πολλά χρόνια υπήρχε η υποψία ότι ενδέχεται να υπάρχει σχέση ανάμεσα στην πολιτική συμπεριφορά του Ανδρέα Παπανδρέου και στην παρανοϊκή νεύρωση, δίσταζα να επιχειρήσω να εδραιώσω αυτόν τον συσχετισμό”.

“Σας συμβουλεύουμε να τον σκοτώσετε”

Οπως γράφουν οι κκ. Ιγνατίου και Ευρυβιάδης, ο Αβρακότος, πράκτορας που δραστηριοποιήθηκε στη χώρα μας, ομολόγησε στον παραγωγό του CΒS, Τζορτζ Κράιλσ ότι έλαβε εντολή από την Ουάσιγκτον να ενημερώσει τους δικτάτορες της Ελλάδας πως ήταν επιθυμία του προέδρου Λίντον Τζόνσον να αποφυλακιστεί ο Παπανδρέου,ο οποίος είχε συλληφθεί μετά το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, και ότι αφού τους μετέφερε την επίσημη θέση της αμερικανικής κυβέρνησης «τους συμβούλευσε να τον σκοτώσουν»>>.

Αναδημοσίευση από www.cosmo.gr, που αναφέρεται σε δημοσίευμα της Κυριακάτικης εφημερίδας "ΤΟ ΒΗΜΑ".

Υγ: Ειδικά η αναφορά “Είναι ο απόλυτος καιροσκόπος, ικανός να αλλάξει γρήγορα συμμαχίες και θέσεις αν αυτό εξυπηρετεί τα πολιτικά του συμφέροντα. Οι σημαντικές ρητορικές και οργανωτικές ικανότητες του Παπανδρέου καθώς και η πολιτική του οξύνοια τού επιτρέπουν να αντιπροσωπεύει τα πάντα για όλους τους ανθρώπους”, ανεξαρτήτως του πνεύματος με το οποίο είχε γραφτεί, αν τη δει κάποιος από διαφορετική σκοπιά απαντά, έστω και έμμεσα, στις αθλιότητες που αναδημοσίευσε ο Στράικερ κατά του προοδευτικού δημοκράτη Έλληνα ηγέτη...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ετσι ειναι οπως ακριβως τα γραφεις στο υστερογραφο σου. Δυστυχως απο εναν τετοιο πατερα βγηκε ενας πολυ επικινδυνος γιος...

Εμετικος

Striker είπε...

Σε λιγο θα μας βγαλετε και τον Ανδρεα, νεό Λενιν. (πριν μου αναρτήσετε ταμπέλες και πάλι, η γνώμη μου για τον ΛΕΝΙΝ αυτο το ανδρείκελο, είναι η χειρότερη)
Ελεος....
Ευτυχως όμως προλαβε ο Αντρέας και πριν ακουστει ο κοκορας τρις.... τα ''η Ελλαδα στους Ελληνες'' και τα ''εξω από το Νατο'' , εγιναν..... α ξέχασα.
''πολιτικός καιροσκόπος'' ειπαμε και όλα μέλι γάλα. Φοβερή δικαιολογία για τον λαοπλάνο. Ουπς σόρυ, ξέχασα. Προσαρμόστηκε με τα νέα δεδομένα. Από εκεί έμαθε ο γιος του. Έξω από το ΝΑΤΟ το 1979 ο μπαμπάς, ανήκουμε στο ΝΑΤΟ από το 81 και μετά. Λεφτά υπάρχουν το 2009 ο γίος, Ελληνα σφίξε το ζωνάρι η συνέχεια...

Παππους-Κυβερνήτης των Αγγλών, αδελφομενος με τα ταγματα και τους χίτες
Μπαμπας-Κυβερνήτης των Ροκφέλερ, φορόντας την μπούργκα του αντιαμερικάνου σοσιαΛΗΣΤΗ, Τσοβόλα δώστα όλα, και χαιλίκια με δανεικά
Γιος-........... στα δεδομένα της Νεοεποχής. Κυβερνήτης των Τραπεζιτών.
Αντε να δούμε ποιος ακολουθεί...
Αν και δε σκάμε. Ο Μπακογιάννης JR πήρε την δημαρχία στο χωρίο του και όπου να ναι τον βλέπω να εμφανίζεται με καμιά κόκκινη μπέρντα να μας απαλάξει από τα δεινά του κακού ΠΑΣΟΚ. Μόλις τα σκατώσει, καποιο φυντάνι ανηψιός-γιος Παπανδρεικός θα ξαναξεπεταχτεί.
Κρίμα, που ενώ είναι ΤΟΟΟΟΟΟΟΣΟ ξεκάθαρο το έργο, έρχονται νέοι άνθρωποι σήμερα που την δεκαετία του 80 ήταν απλώς παιδια και μιλούν για τον Έλληνα Ροκφέλερ και το στόμα τους στάζει μέλι. Οι δε πηγές που επικαλούνται.... Τουλαχιστον αστείες.
Ιγνατίου-άνθρωπος του ΔΟΛ
Εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ - οργανισμός ταυτισμένος με το ΠΑΣΟΚ
CBS-o mediaκος κολοσσος των ROCKFELLERS
Και όλα αυτά από την απίστευτα αμερόληπτη (μην πω αντιπασοκικη) και πεντακάθαρη, αδιαβλητη εφημερίδα ΒΗΜΑ. βρε που ανήκει το ΒΗΜΑ, δε θυμάμαι δε θυμάμαι....

tonik21 είπε...

Επι τέλους και μια άλλη ανάρτηση, αν και δεν συμφωνώ με αυτά που γράφονται και που, πολύ έξυπνα, αποφεύγει να υιοθετήσει ο αναρτήσας.

Επι τέλους και ένα κείμενο από τον striker χωρίς υβρεολόγιο, στη γνωστή γραμμή του εναντίον όλων των πολιτικών προσώπων της Νεότερης Ελληνικής περιόδου.

Όπως όμως διαβάσαμε το κείμενο για την εξαγορά του Ανδρέα που μας παρουσίασε προ καιρού ο Striker, έτσι πρέπει να δούμε και τις αναφορές που γίνονται στο βιβλίο του Ιγνατίου, έστω και αν τυπώθηκε απο φιλοπασοκική εκδοτική Εταιρεία.

Μεγάλα παιδιά είμαστε όλοι, μυαλό έχουμε και μπορούμε να ζυγίσουμε τα πράγματα χωρίς την καθοδήγηση των αρθρογραφούντων.

Θα ήθελα όμως να επισημάνω ότι, αν είχαμε ικανούς και προ πάντων ΕΛΛΗΝΕΣ πολιτικούς, δεν θα βλέπαμε σήμερα το χρέος μας να φτάνει τα 300 δις και ταυτόχρονα πολιτικούς με 180 ακίνητα σε offshors καθώς και πολλά ακόμη που θα μάθουμε όταν αρχίσει ο ένας να καρφώνει τον άλλον.
Αυτό όμως θα γίνει μόνον όταν καθίσει ο πρώτος πολιτικός στο "πραγματικό" σκαμνί.
Τότε θα αρχίσει να ξερνάει και για αυτούς που τον έδωσαν και θα ξετυλιχτεί το κουβάρι. Αλλιώς, και με βάση την συνήθη πρακτική, πολιτικός με ψήφο στη Βουλή θαγίνεται μόνο ο κάθε σίγουρα πειθήνιος υποψήφιος.
Και μια συμβουλή: να φροντίσετε να μαθαίνετε τις ειδήσεις που ΔΕΝ μας λένε τα καθοδηγούμενα κανάλια και οι "ιδιόκτητες" εφημερίδες.
Δόξα τω Θεώ υπάρχει το internet και τα Blogs.