neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Ο αντιεισαγγελέας περιβάλλοντος και η πολιτική ουσία...




220.000 στρέμματα. Όταν το ακούς δεν είναι παρά ένας αριθμός. Όταν όμως είσαι μέσα στο αυτοκίνητο και πηγαίνεις, πηγαίνεις, πηγαίνεις και δεν τελειώνει, τότε θέλεις απλά να κλείσεις τα μάτια επειδή δεν μπορείς να πιστέψεις αυτό που βλέπεις. Πολλοί Αθηναίοι λένε ότι η πόλη τους είχε δύο πνεύμονες. Ο ένας, η Πάρνηθα, κάηκε πριν από δύο χρόνια. Με έναν πνεύμονα μπορείς να επιζήσεις. Τώρα όμως καταστράφηκε και ο δεύτερος.

Είχε προηγηθεί, τις τελευταίες δεκαετίες του αιώνα που πέρασε, το πολεοδομικό έγκλημα της τσιμεντοποίησης της πρωτεύουσας. Συνδυαστικά με τη πύρινη λαίλαπα και την ικανότητα αντιμετώπισής της απ’ τον κρατικό μηχανισμό, της παρούσης δεκαετίας, επήλθε το τελειωτικό χτύπημα!

Και το αντίδοτο για την ανάταξη της ιστορικής Αθήνας Η δημιουργία θέσεως αντιεισαγγελέα στον Άρειο Πάγο, με αρμοδιότητα τα θέματα περιβάλλοντος! Για τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και διευκόλυνσης, από επιχειρησιακής άποψης, της καταστολής ούτε κουβέντα. Ως γνωστόν όμως στην χώρα μας οι πολιτικές δυνάμεις προτιμούν την επικοινωνία από την αναζήτηση της πολιτικής ουσίας και την υλοποίηση των συμπερασμάτων που, εξ’ αυτής, προκύπτουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: