neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Κομματικοί εκπρόσωποι ως...τηλεσχολιαστές!




Το σήριαλ, που διαδραματίζεται γύρω απ' την έκδοση Χριστοφοράκου και τον ακριβή χρόνο της, δείχνει και την προσοχή με την οποία πρέπει τα κόμματα να διαχειρίζονται τα θέματα της επικαιρότητας.

Το ΠΑΣΟΚ αρχικά αποδοκίμαζε την κυβέρνηση για την έκδοση του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου της Siemens, για αδικήματα τα οποία αφορούν ένα μικρό μόνο διάστημα ολίγων μηνών μέσα στο 2003, επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ. Με το ενδεχόμενο όμως της έκδοσης του κατηγορουμένου να είναι, πλέον, αβέβαιο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκε στην δύσκολη θέση να αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση, επειδή ο Μιχ. Χριστοφοράκος δεν εκδίδεται από τις Γερμανικές Αρχές, προκειμένου να δικαστεί στη χώρα μας, έστω, για την δράση του αυτής της μικρής περιόδου που κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ.

Αλλά και η Ν.Δ., εκλαμβάνωντας ως βέβαιο ενδεχόμενο την άμεση έλευση Χριστοφοράκου, οδηγήθηκε σε πρόωρους πανηγυρισμούς, με αποτέλεσμα τελικά να βρεθεί σε θέση απολογούμενου, λόγω των τελευταίων εξελίξεων στην υπόθεση.

Είναι σαφές ότι τα κόμματα και οι εκπρόσωποί τους δεν μπορούν να λειτουργούν ως σχολιαστές τηλεπαραθύρων. Επιβεβλημένο απ' τον θεσμικό τους ρόλο είναι να μελετούν προσεκτικά τα δεδομένα και να διαμορφώνουν τις επίσημες, τουλάχιστον, θέσεις του με βάση τα επίσημα έγγραφα και πληροφόρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: