neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

... Πρασινος Αυγουστος



«Φίλοι μου καλοί μου φίλοι γεια σας…», που λέει και ο αξιολάτρευτος Ηλίας Μαμαλακης. Να μαστε λοιπόν πάλι εδώ, λίγο μετά το δεκαπενταύγουστο, καθισμένοι σε «ανάμενα κάρβουνα» εν αναμονή της μεγάλης αναμέτρησης της Πράσινης Αρμάδας με την ομάδα της Μαδρίτης, για την είσοδο στους ομίλους του Ch.League.
To sold out καταμεσής του μήνα και η ατμόσφαιρα στις τάξεις των τριφυλλοφορων, είναι ενδεικτικά του κλίματος που θα συναντήσουμε απόψε το βράδυ στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Αμαρουσίου. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού ετοιμάζονται να απολαύσουν μία ακόμη ευρωπαϊκή βραδιά από εκείνες τις εκατοντάδες που έχουν φυλαγμένες στην καρδιά.

Είναι σίγουρο ότι το σημερινό “έργο” δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με τον χθεσινό αγώνα της άλλης ελληνικής ομάδας για τον ίδιο θεσμό. Μια ομάδα «γειτονιάς» με φιλότιμους νεαρούς τρεχαλατζιδες, που στο πρώτο ημίχρονο φτάνανε με τη μπάλα σχεδόν μέσα στο τέρμα αλλά φρόντιζαν να ολοκληρώνουν την προσπάθεια τους στα …πούλια, δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να συγκριθεί με την ιστορική ομάδα της Ατλετικο, ομάδα πλήρης και ώριμη, με παίκτες έμπειρους και αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρω (ο Αγκουέρο κοστολογήθηκε από τους λογιστές του Αμπραμοβιτς περί τα 55-60εκατ. ευρω!), ομάδα που αγωνίζεται στο κατά πολλούς «μεγαλύτερο» και ανταγωνιστηκοτερο πρωτάθλημα του πλανήτη…

Σήμερα λοιπόν θα δούμε ποδόσφαιρο… θα δούμε σοβαρό αγώνα… (αλήθεια ο επιθετικός του ολυμπιακού από την…Νικαράγουα, έβγαλε επιτέλους τα κοντομάνικα από την ντουλάπα του?).

Στοιχηματικα το ματσάκι είναι δύσκολο καθώς από την μια είναι γνωστές οι αρετές της Ισπανικής ομάδας –κυρίως επιθετικά- και από την άλλη ο Ευρωπαίος Παναθηναϊκός είναι πάντα ικανός για το «κάτι παραπάνω» που λέμε, αν βρεθεί στην καλή του βραδιά και φυσικά αν οι…αλχημείες του Ολλανδού πετύχουν και στη πράξη μέσα στο 90-λεπτο. Προσωπικά –όπως άλλωστε είναι γνωστό στους αγαπητούς φίλους του Blog- δεν θα προβώ σε κάποια πρόβλεψη ή «σημείο» για το δύσκολο αυτό παιχνίδι.

Είναι γεγονός ότι για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, το σημερινό παιχνίδι, θα είναι κομβικό… Θα αρκεστώ μόνο στο να ευχηθώ ότι καλύτερο για την ΠΑΝΑΘΑ μας και θα περιμένω τις εναπομείναντες ώρες, για να ζήσουμε ξανά ΜΕΓΑΛΕΣ συγκινήσεις…

1 σχόλιο:

mavalexis είπε...

Τέτοια παρατηρητικότητα!

Μέχρι και στο κοντομάνικο του Νικαραγουανού??!!!!!!!!!