neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΣΤΗΝ ΝΤΑΒΑΝΤΖΟΥ...

...ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΝΑ ΠΑΝΕ - ΠΗΓΑΝΕ



Όλοι θυμόμαστε τις εποχές Μπαϊρακτάρη με τις off the record δηλώσεις του Δον Καραμαλούγκα περί της μη ανοχής των πέντε νταβατζήδων της χώρας. Από τότε βέβαια κύλησε πολύ νερό στ' αυλάκι.

Πλέον ο Δον αντί να τους καταγγέλλει περνάει κι απ' τα γραφεία τους να εξετάσει κατά πόσο μπορούν να του φανούν χρήσιμοι, ή και το...αντίστροφο, μιας και οι καιροί είναι δύσκολοι και για τις δυο πλευρές. Η πρωθυπουργική επίσκεψη στα γραφεία του Ελεύθερου Τύπου με δεσπόζουσα οικοδέσποινα την χαλιβουρΓιάννα ασφαλώς εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας αυτοαποδόμησης του Δον Καραμαλούγκα του όποιου θετικού επικοινωνιακού προφίλ είχε οικοδομηθεί κατά καιρούς από τον ίδιο και την επικοινωνιακή ομάδα.

Βέβαια δικαιολογίες υπάρχουν πάντα για τέτοιες συναντήσεις. Στους πέντε νταβατζήδες άλλωστε που αναφερόντουσαν τότε στην ΝΔ, από τις αποσαφηνίσεις των πρωθυπουργικών ρήσεων που αναλάμβαναν πότε ο αζανκοΈβερτ και πότε ο ΒαρδινοΚεφαλο-τυρο-γιάννης, δεν προκύπτει ότι σ' αυτούς συμπεριλαμβάνεται κι η χαλυβουρΓιάννα. Αλήθεια είναι ακόμα ότι ο Δον είχε μιλήσει για νταβατζήδες, κι όχι για νταβατζούδες, οπότε πάλι όλα καλά κι όλα ωραία, που λέει κι ο ποιητής, κι η Γιάννα άριστη παρέα!

Βέβαια τέτοιες δικαιολογίες, σε κάθε περίπτωση, δεν μπορούν να θεωρηθούν λιγότερο αστείες από την επίσημη δικαιολόγηση της επίσκεψης που είναι η παρουσίαση της, κατά τα άλλα εμπνευσμένης, έκδοσης «Ελληνομουσείον» κι οποία καταγράφει τη διαδρομή της ελληνικής τέχνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: