neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Ο ΑΛΟΓΟ...ΚΛΟΤΣΟΣΚΟΥΦΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ


Έγινε τελικά ο πολυαναμενόμενος ανασχηματισμός του Δον Καραμαλούγκα κι αναζητούν τώρα όλοι την ουσία του εγχειρήματος. Ο χρόνος θα δείξει αλλά οι πρώτες εντυπώσεις που εύλογα δημιουργούνται είναι ότι πρόκειται για μια επικοινωνιακή κίνηση χωρίς κανένα πολιτικό περιεχόμενο.

Στο Εξωτερικών παρέμεινε η Υπουργός του θεαθήναι, που πραγματικά κοντεύει να μας πείσει ότι θα δείξει όση υπομονή χρειαστεί μέχρι να πέσει μόνος του ο Δον (ο οποίος ομολογουμένως καταβάλει κάθε προσπάθεια γι' αυτό), ενώ στο ΠΕΧΩΔΕ επίσης παρέμεινε ακλόνητος ο Γ. Σού-φλιας (που φωνάζανε οι υποστηρικτές του και στο συνέδριο του 1997) προφανώς λόγω των μεγάλων επιτυχιών του στα δημόσια έργα και των ακόμα μεγαλύτερων στο περιβάλλον! Λόγω άλλωστε των ίδιων επιτυχιών μαθαίνουμε ότι θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο πλέον και στην κυβερνητική οικονομική πολιτική.

Μόνη εντυπωσιακή αλλαγή ήταν αυτή του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, όπου όμως ο νέος...υπηρέτης του λαού Γ.-τεχνοκρατάρα-Παπαθανασίου είναι της ίδιας ιδεολογικής γραμμής και παλιό τακίμι με τον απερχόμενο Γ. Αλογο-κλοτσο-σκούφη (όπως εξελίχθηκε)με αποτέλεσμα η αντικατάσταση αυτή να μοιάζει περισσότερο με πολιτική αναπαλαίωση για την γαλάζια διακυβέρνηση ή έστω κυβέρνηση ή τελος πάντων συνοθύλευμα. Εξίσου όμως εντυπωσιακή ήταν η, απ' ότι φαίνεται, άρνηση Αλογο-κλοτσο-σκούφη για μετακίνηση σε άλλο υπουργείο που μάλλον δείχνει την επιθυμία του, ανεξάρτητα του κατά πόσο είναι εφικτό, να διεκδικήσει στο μέλλον ακόμα και αρχηγικό ρόλο. Τουλάχιστον η επιλογή της μη φθοράς σε αντικείμενο που δεν γνωρίζει δείχνει ένα τέτοιο προσανατολισμό, που καταλαβαίνω ότι ίσως λίγοι μπορούν να διακρίνουν σ' αυτή την συγκυρία η πολιτική όμως εκτός από τέχνη της υπομονής καμιά φορά είναι και τέχνη της οικονομίας...δυνάμεων!

Άντε και καλή ψαριά Δον Καραμαλούγκα, μιας και μας αφορά όλους, αν και δεν το πολυκοζάρο!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

am, ti sou leei pou anethese to yp.touristikis anaptixis ston thorakoxeirourgo? diladi, entaxei, na yparxei mia kinitikotita ypourgwn, na sximatizoun sfairiki apopsi, alla an xreiazetai an diavasei 700 xronia gia na diamorfwsei ena stock thesewn kai meta na aprei tin idia eniaia kommatiki grammi, ti na to kano??