neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ο ξεχωριστός πρωταθλητής Ντιρκ Νοβίτσκι…



Πρόκειται για τον σημαντικότερο Γερμανό καλαθοσφαιριστή και έναν εκ των κορυφαίων όλων των εποχών στη γηραιά ήπειρο και τον κόσμο. Ο λόγος για τον Ντιρκ Νοβίτσκι! Για τον μεγάλο σταρ των Dallas Mavericks και πλέον πρωταθλητή του ιστορικού αμερικανικού πρωταθλήματος, του μαγικού κόσμου του NBA.

Ομολογώ ότι για χάρη του υποστήριξα για πρώτη φορά ομάδα της Δύσης σε τελικό της αμερικάνικης λίγκας. Χαλάλι του… Σημειωτέων ότι πρόκειται για το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορικής ομάδας της πολιτείας του Τέξας, καθώς και το Dallas για να κατακτήσει το πολυπόθητο τρόπαιο και τα δαχτυλίδια της πρωταθλήτριας ομάδας χρειαζόταν και αυτό τον… Γερμανό του!

Η πιο χαρακτηριστική σκηνή διαδραματίστηκε όταν, στην έδρα του Miami όπου διεξήχθη ο τελικός των φετινών τελικών, o εκκεντρικός ιδιοκτήτης των πρωταθλητών Mark Cuban φωνάζει τον Νοβίτσκι πρώτο από τους παίκτες της ομάδας για να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο πρωταθλήματος. Ο Γερμανός σούπερ σταρ αποθεώθηκε από συμπαίκτες και φίλους της ομάδας του και λίγο αργότερα δήλωνε ότι έζησε την πιο ευτυχισμένη στιγμή 13χρονης καριέρας του στο NBA.

Μέχρι σήμερα πολλοί ευρωπαίοι καλαθοσφαιριστές διακρίθηκαν στον θαυμαστό κόσμο του ΝΒΑ. Άλλοι φτάνοντας στο ψηλότερο σκαλί και άλλοι όχι, αν και πολύ εκ των δεύτερων επίσης το άξιζαν. Το ξεχωριστό στην περίπτωση του MVP των φετινών τελικών κ. Νοβίτσκι είναι ένα: αποτελεί τον πρώτο ευρωπαίο που ως βασικός ή ορθότερα ως απόλυτος πρωταγωνιστής ομάδας του NBA κατακτά τον εξαιρετικά σπουδαίο υπερατλαντικό τίτλο!
Ο Ντιρκ Νοβίτσκι, φορώντας πια το δαχτυλίδι του πρωταθλητή του 2011 στο NBA, φιγουράρει ως ο πιο επιτυχημένος ευρωπαίος που αγωνίστηκε στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου!
Αλέξης Μαυραγάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: