neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Η Ιαπωνία, η Ελλάδα και η" πυρηνική δημοκρατία"...



Το ζήτημα παραγωγής ενέργειας από πυρηνική ενέργεια, με τα πλεονεκτήματα της και τις διακινδυνεύσεις που προκύπτουν από την πρακτική αυτή, τίθεται ξανά με το σεισμό της Ιαπωνίας και τις εκρήξεις σε πυρηνικούς αντιδραστήρες της.

Στη μικροκλίμακα των Βαλκανίων τίθεται ακόμα πιο επιτακτικά το ζήτημα της διαχείρισης των υπαρχόντων πυρηνικών εργοστασίων παλιάς τεχνολογίας, αλλά και των σχεδίων για καινούρια, όπως αυτά μεταξύ Ρωσίας και Τουρκία για νέο σταθμό παραγωγής στη γείτονα χώρα ή ακόμα και των σκέψεων που κατά καιρούς συμπεριλαμβάνουν και τη χώρα μας σε τέτοια σενάρια.

Η Ελλάδα οφείλει να αντιληφθεί ότι έχει χρέος να πρωταγωνιστήσει στην ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπου διαθέτει σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα και να θέσει στη διεθνή κοινότητα και στο ευρωπαϊκό επίπεδο τα ζητήματα δημοκρατίας που ανακύπτουν από τέτοιου είδους σύγχρονες διακινδυνεύσεις, καθώς είναι προφανές ότι αυτές αφορούν, λόγω των δυνητικών σφοδρών συνεπειών τους, ευρύτερα εθνο-κρατικά υποσύνολα και φυσικά τη διεθνή κοινότητα στο σύνολό της!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εδω καποια χαζα απτο πολιτικο κατεστηστενο ελεγαν για πυρηνικα εργοστασια στην Ελλαδα. Αν γινει αυτο δεν θα χριαστουμε 9 ριχτερ , ουτε ισως καν σεισμο. Με τα λαμογια του μπατσοκ,της νδ και των εργολαβων θα ειχαμε κανει ακατακοιτα τα βαλκανια (τουλαχιστον) σε χρονο dt.

Eμετικος