neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Η επικοινωνιακή συνταγή του «αποδιοπομπαίου τράγου»!


Η καταφυγή στη βία μεταξύ διεθνών αθλητών και τις σώμα με σώμα συμπλοκές τους είναι αναντίρρητα απαράδεκτο γεγονός και έξω από οποιαδήποτε αθλητικά πλαίσια. Η εκμετάλλευση, όμως, ενός τόσο δυσάρεστου επεισοδίου από αρκετά ΜΜΕ, σε περίοδο θερινής ραστώνης και έλλειψης ενδιαφερόντων ειδησιογραφικά θεμάτων, είναι ένα επίσης απαράδεκτο γεγονός.

Πολλοί φορείς του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, ίσως και ενστικτωδώς, φοβούμενοι ότι μια ακριβοδίκαιη αποτίμηση των γεγονότων από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης θα οδηγούσε σε τιμωρία αρκετών σημαντικών αθλητών και ακολούθως στην απουσία τους από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Σεπτεμβρίου στη γειτονική Τουρκία, επιδόθηκαν στην τακτική ανεύρεσης του «αποδιοπομπαίου τράγου», καθώς η έκταση των επεισοδίων δεν επέτρεπε το «κουκούλωμά» τους.

Είναι σαφές, ιδιαίτερα για τον αθλητικό τύπο, ότι μια εθνική Ελλάδος χωρίς τους πρωταγωνιστές της στο μουντομάσκετ υποβαθμίζει εμπορικά το συγκεκριμένο αθλητικό προϊόν. Αυτό, όμως, δε μπορεί να δικαιολογήσει τη σκιαγραφήση ενός εκ των πρωταγωνιστών των δυσάρεστων γεγονότων - και φυσικά από την αντίπαλη εθνική ομάδα - περίπου ως δολοφόνου...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι υποκινητες των επισοδειων φιλε mav εχουν ονοματεπωνυμο. Και αυτοι ειναι οι εξης δυο . μιλος πεοντοσιτς οπου για πολλοστη φορα κανει το ιδιο και ντουσαν ιβκοβιτς που αντι να ερθει να κοουτσαρει φιλικο προετοιμασιας της εθνικης του ομαδας ηρθε να κανει προετοιμασια εν όψη της νεας σεζον στην Α΄1.
Αυτη ειναι η αληθεια και την ξερουν ολοι. Οι αγγελοπουλοι μετα τα απο αυτα που εγιναν στον 4ο τελικο και μετα απο αυτα που γινανε στο φιλικο και αυτα που θελουν να κανουν του χρονου επαξια πλεον συγκαταλεγονται πλεον διπλα στον πρωτοδιδαξαντα crocus. Με μια διαφορα , εδω ειναι μπασκετ, δεν θα τους περασει.

υγ. Οταν εχει σχεδιασει κατι τοσο ΄ομορφο΄ εχεις τον κουτς στον παγκο να προκαλει 3 μερες σερι και την τελευταια μερα να επιζητα μετα μανιας την αποβολη, εχοντας στις εξεδρες 15 πρωτοπαλικαρα της θυρας λ7 χειροκροτητες του ΄΄αδικημενου΄΄ κοουτς (δεν εκπλησομαι απλα το ΄orthodox brothers΄ καντε το ΄ ειμαστε πεοθηλαστες των σερβων΄) και εχοντας των πεοντοσιτς να προσπαθει μετα μανιας στον αγωνα να γινει αυτο που εγινε (τα καταφερε την τριτη φορα) νομιζεις οτι ολα θα πανε οπως τα σχεδιασες.
Αμ δε, οταν περνεις ρισκα, υπαρχει και η καταληξη που δεν περιμενεις. Οπως πχ να ανοιξει το κεφαλι του σε 10 μερες απτον Κριστιτς και τωρα τα αποδυτηρια του αιωνιου τριτου να εχουν γινει μπαχαλο. Ο σε 10 μερες θεωρει φυσικο αυτουργο τον πεοντσοσιτς και εχει ΄σπαστει ασχημα΄ με τον γερο-ιβκοβιτς που αντι να προστατευσει αυτον με το ανοιγμενο κεφαλι προστατευσε τον θητη. Και ολα αυτα πριν καν αρχισουν οι προπονησεις στους τριτους. Τα θελατε, τα σχεδιασατε, τα κανατε , λουστητε τα τωρα...

Εμετικος

mavalexis είπε...

Υπερβολική η συνωμοσιολογία, αλλά σε επίπεδο ψυχισμών έχει βάση.

Ανώνυμος είπε...

Ας πουμε για την συνωμοσιολογια οτι ειναι δικη μου εκτιμηση.

Ομως εκει γεννατε το ερωτημα. Τι γυρευαν στο ματς 15 ατομα της Λ7 και μαλιστα διασκορπισμενοι;

Και κατα αλλα,
ποιοι ηταν οι υποκινητες των επεισοδιων ακομα και αν δεν ηταν συνωμοσια;

Ειναι σε οριακο επιπεδο η σχεση αυτη την στιγμη Ιβκοβιτς-Μπουρουση;
και σε πολυ κακο επιπεδο Μπουρουση-Πεοντοσιτς;

Εμετικος

mavalexis είπε...

Βάση υπάρχει στις παρατηρήσεις σου για τους υπαίτιους, αλλά επιμένω σε επίπεδο ψυχισμών, για αυτό και η αλλοπρόπσαλλη στάση Μπουρούση, που τελικά υπέστη και την καρεκλιά...

the filer είπε...

Εντάξει, ευθύνες υπάρχουν παντού αλλά δεν μπορεί όλοι να μπαίνουν στο ίδιο σακί. Μου θυμίζει την ατάκα "είμαστε συνυπεύθυνοι για την κατάσταση της Ελλάδας". Ναι είμαστε αλλά κάποιοι 1% και κάποιοι 90%. Έτσι και στον αγώνα υπάρχει ο κύριος υπεύθυνος που λέγεται Μίλος Τεόντοσιτς και δεν πρόκειται περί αποδιοπομπαίου τράγου. Είναι καθαρά υπεύθυνος για ότι ακολούθησε. Επίσης ο Κρστιτς είναι μεγάλη κότα (χτυπάω πισώπλατα, την κάνω με πίσω βήματα και όταν με γλυτώνουν πετάω καρέκλα).
Από εκεί και πέρα στις ροκ σκηνές που ακολούθησαν θα έπρεπε να έχουν υπάρξει όλοι πιο ψύχραιμοι γιατί είναι διεθνείς αθλητές και όχι παιδάκια στην αυλή του σχολείου.

mavalexis είπε...

Συμφωνώ ότι ο Κρστιτς είναι μεγάλη, αλλά αποδοκιμάζω την παρουσίαση του ως αποδιοπομπαίου τράγου!