neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Μία η κατοχή...



Η δήλωση του αντιπροέδρου της ευρωπαϊκής τράπεζας επενδύσεων, Π. Γεννηματά είναι απολύτως ενδεικτική των αντιλήψεων που επικρατούν σε ορισμένους ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ο κ. Γεννηματάς μίλησε περί αντίληψης "εσωτερικής κατοχής" που σύντομα θα εκλείψει από την Ελλάδα, αναφερόμενος στη στάση του εκπροσώπου των εργαζομένων στη ΔΕΗ. Ν. Φωτόπουλου, φανερώνοντας τη δική του ιδιότυπη αντίληψη περί δημοκρατικής και αποτελεσματικής διακυβέρνησης.

Ο συγκεκριμένος έλληνας ευρω-αξιωματούχος είναι είτε επικίνδυνος είτε ανιστόρητος! Οι πάντες γνωρίζουν ότι κατοχή η Ελλάδα γνώρισε μία, από πρωταγωνίστριες στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα δυνάμεις, δυστυχώς, κι όχι από τον κόσμο της εργασίας, παρά τις κατά καιρούς αναντίρρητες και ενίοτε απαράδεκτες συνδικαλιστικές υπερβολές.

Καλή είναι η υπερηφάνεια για τους έλληνες που διαπρέπουν εκτός συνόρων, αλλά σημασία δεν έχει τόσο αυτή καθεαυτή η ανέλιξη στην γραφειοκρατία της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας οικονομικής εξουσίας, όσο το αξιακό περιεχόμενο των παρεμβάσεων τους, αφού επιτύχουν την προσωπική τους επαγγελματική αναγνώριση από το κατεστημένο!

Και οι απόψεις περί «εσωτερικής κατοχής» της Ελλάδας από τμήμα του κόσμου της εργασίας ασφαλώς δε σηματοδοτούν ιδιαίτερα υψηλό αξιακό υπόβαθρο, για αυτούς που τις εκφέρουν, ανεξαρτήτως της καταγωγής των.

1 σχόλιο:

Striker είπε...

na mas pei aytos o kirios pou itan o pateras tou kai o pappous tou to 40-44 kai meta na krinei an mporei na xrisimopoiei tin leksi ''katoxi''