neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Το μεταναστευτικό...«επαναπατρίζεται»




Το μεταναστευτικό ζήτημα φαίνεται να...«επαναπατρίζεται» στην πολιτική ατζέντα των κομμάτων. Η ανάλυση των ευρωαποτελεσμάτων έπεισε τα κομματικά επιτελεία ότι η εκλογική επιβράβευση του ΛΑΟΣ οφείλεται στην ανάδειξη του συγκεκριμένου θέματος.

Φυσικά το μεταναστευτικό μπορεί να αντιμετωπιστεί με ποικίλες προσεγγίσεις. Αυτό όμως που έπληξε τόσο την κυβέρνηση, όσο και τα υπόλοιπα αντιπολιτευόμενα κόμματα, είναι πως το κατέταξαν στις υποσημειώσεις του προεκλογικού τους διαλόγου και των πολιτικών τους προτεραιοτήτων.

Η στάση αυτή της μη-θέσης των περισσότερων πολιτικών δυνάμεων, σε ένα οπωσδήποτε υπαρκτό και κατ’ εξοχήν ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος ζήτημα σε συνδυασμό με την αποφυγή μαξιμαλιστικών υπερβολών από τον Γ. Καρατζαφέρη οδήγησε στην ανάδειξη απ’ τους πολίτες πλέον του μεταναστευτικού και της ασφάλειας σε θέμα κεντρικού πολιτικού ενδιαφέροντος.

Το αποτέλεσμα είναι τα καθοδηγητικά όργανα των κομμάτων ήδη να ψάχνουν εναγωνίως στα συρτάρια τους για να ανασύρουν τις όποιες - και όσο - επεξεργασμένες θέσεις των κομμάτων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: