neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

Η παραδοξότητα των ευρωεκλογών



Με την κεντρική ομιλία του Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στην Αθήνα το βράδυ της Παρασκευής σηματοδοτήθηκε το πέρας της προεκλογικής περιόδου των φετινών Ευρωεκλογών, η οποία υπήρξε μια απ’ τις πιο συγκρουσιακές προεκλογικές περιόδους Ευρωεκλογών ακριβώς λόγω της απαξίωσης που γνωρίζει το πολιτικό σύστημα κι ιδιαίτερα τα δύο κόμματα που διεκδικούν την εξουσία.

Η "κοκορομαχία" που κυριαρχεί εδώ και καιρό στην πολιτική ζωή και εντάθηκε ακόμα περισσότερο με το πρόωρο κλείσιμο της Βουλής, το οποίο προφανώς έγινε με σκοπό να οργανωθεί ένας πολιτικός διάλογος βασισμένος στην ξεπερασμένη ξύλινη κομματική γλώσσα, δεν άλλαξε και πολλά πράγματα σε ότι αφορά την εκλογική δυναμική των κομμάτων.

Το μόνο που τελικά μένει απ’ το άγχος Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ για την ακριβή καταγραφή του μεγέθους της τελικής τους διαφοράς είναι το δισυπόστατο παράδοξο που παρακολουθήσαμε και το οποίο έγκειται στο ότι στις εκλογές για την ανάδειξη της ευρωπαϊκής μας αντιπροσώπευσης δεν έγινε καμία ουσιαστική συζήτηση για τα ευρωπαϊκά ζητήματα, την στιγμή μάλιστα που το κυβερνητικό έργο...αναβλήθηκε, με το κλείσιμο του κοινοβουλίου, για να επικεντρωθεί ο πολιτικός κόσμος στην ανάδειξη της υψηλής σημασίας που έχει για την καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη η πορεία του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: