neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Επιτέλους βρέθηκε ΥΠΕΞ...



Παρακολουθώντας κανείς τη συνέντευξη τύπου των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και ΗΠΑ, Σταύρου Λαμπρινίδη και Hillary Clinton, αντίστοιχα, γινόταν αμέσως αντιληπτό το εξής απλό: Η χώρα απέκτησε και πάλι υπουργό Εξωτερικών!

Αυτό, φυσικά, είναι ανεξάρτητο από την ορθότητα της στρατηγικής που θα υπηρετήσει ο κ.Λαμπρινίδης στα εξωτερικά θέματα της χώρας, όσο και από εάν συνολικά η θητεία του θα κριθεί αποδοτική για την Ελλάδα. Μετά την αρχική ανάληψη των συγκεκριμένων καθηκόντων από τον Πρωθυπουργό προσωπικά, σε μια στιγμή που μόνο εύκολο δεν ήταν να έχει στραμμένη την προσοχή του στο συγκεκριμένο τομέα, και την εν συνεχεία ανάθεση του κρίσιμου πόστου στον σχετικά άπειρο Δ. Δρούτσα, οπωσδήποτε, έχει μια αξία από μόνο του το γεγονός ότι η Ελλάδα επανέκτησε μια ευπρόσωπη εκπροσώπηση στη διεθνή αρένα.

Ο κοσμοπολίτης Σ. Λαμπρινίδης είναι προφανές ότι χαίρει εκτίμησης από επιφανή μέλη της διεθνούς κοινότητας και αναμφίβολα είναι καλός γνώστης της καλλιέργειας θερμών διαπροσωπικών επαφών και σχέσεων με τους ανά τον κόσμο διαμορφωτές της γνώμης των πολιτών διαφόρων χωρών και - το κυριότερο - των πολιτικών τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: