neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Μην Φατε Εχει Γλαροσουπα




Ενω ημουν στριμωγμενος στους διαδρομους του ΟΑΚΑ προσπαθοντας να βγω εξω, μια σκεψη κυριαρχουσε στο μυαλο μου "Γιατι δεν καθισα τελικα στο σπιτι μου?". Βλεπετε το θεαμα που προσφεραν οι δυο μαγαλυτερες ομαδες της ελλαδας ηταν επιοικος απαραδεκτο και δεν αξιζε καθολου την στανταρ ταλαιπωρια που εχει οποιος αποφασιζει να παει να δει ενα ντερμπι στο ΟΑΚΑ.Γιατι ενταξει η κινηση στους δρομους, την εχουμε συνηθισει. Ενταξει και το προβλημα στο παρκαρισμα, εχουμε βρει καβαντζες μακρια απο το γηπεδο. Ενταξει και η ταλαιπωρια και το στριμοξιδι στην εξοδο απο το γηπεδο, κανεις καινουργιους φιλους. Οταν ομως ολα τα παραπανω τα περνας για να δεις ενα παιχνιδι που σε αφηνει παγερα αδιαφορο, τοτε αρχιζεις και σκεφτεσαι αν πραγματικα αξιζει.

Χθες λοιπον ειδα εναν υπερβολικα φοβισμενο και αγχωμενο Παναθηναικο που δεν ρισκαρε ουτε στα τελευταια λεπτα του παιχνιδιου. Βεβαια ο Τεν Κατε ηταν σιγουρα σε διλημα πριν το παιχνιδι. Να βαλει την ιδια εντεκαδα με την Βρεμη και οι "ειδικοι" μετα τον αγωνα να τον κατηγορισουν οτι δεν φρεσκαρε την ομαδα που παρουσιασε σημαδια κοπωσης, ή να κανει αλλαγες παρουσιαζοντας μια φρεσκεια ομαδα αλλα να τα ακουσει απο τους "ειδικους" οτι δεν κραταει μια ομαδα που εριξε τρια στην Βερντερ. Ταπεινη μου γνωμη ειναι οτι τα τρια αμυντικα χαφ για το χθεσινο παιχνιδι ηταν υπερβολη. Επισης ειδα οτι υπηρχε ενα κενο μεταξυ αμυνας και επιθεσης, δεν υπηρχε το "δεκαρι" να ανεβασει σωστα την μπαλα στην επιθεση με αποτελεσμα να βλεπουμε συνεχως γιομες απο Βυντρα και Σαριεγκι. Αλλη μια ενσταση εχει να κανει με την αλλαγη του Καραγκουνη εφοσον δεν ειχε προβλημα τραυματισμου. Ο Τυπαρας ειναι ο πιο παθιασμενος και πιο μπαρουτοκαπνισμενος παικτης του Τριφυλλιου και ειδικα σε τετοια παιχιδια νομιζω πως δεν πρεπει να βγαινει απο την ομαδα. Τελος νομιζω πως ο Τεν Κατε πρεπει να αρχισε να καταλαβενει πως ο Παναθηναικος ειναι μεγαλη ομαδα και τα παιχνιδια στην εδρα του ειτε αυτα ειναι με τον Ηρακλη ειτε ειναι με τον Ολυμπιακο πρεπει να τα χτυπαει στα ισια. Και αναφερω αυτα τα δυο παιχνιδια γιατι και στα δυο ο Χενκ δυστασε να παρει ρισκα με αποτελεσμα να μεινουμε στον Χ. Οι διακρηθεντες απο τον Παναθηναικο ηταν κατα την γνωμη μου Σιμαο και Γκαμπριελ ενω καλα λειτουργισε σε γενικες γραμμες και η αμυνα του Τριφυλλιου αν και δεν δεχτηκε και καμια ιδιαιτερη πιεση.

Απο την αλλη πλευρα ειδα εναν Ολυμπιακο οπως μας εχει συνηθησει φετος στα εκτος εδρας παιχνιδια μονο που χθες ηταν ακομα χειροτερος απο αλλες του εμφανισεις. Σιγουρα σε αυτο βοηθησε και η ακρως αμυντικη του τακτικη με σχεδον δεκα παικτες να παιζουν πισω απο το κεντρο. Καλυτερος παικτης για αλλη μια φορα κατα την γνωμη μου ηταν ο Αντωνακης Νικοπολιδης με την γενικοτερη παρουσια του (ως τερματοφυλακας και ως καραγκιοζης) χθες στο ντερμπι.Εκ του αποτελεσματος νομιζω πως ο Ολυμπιακος πρεπει να ειναι ευχαριστημενος απο το χθεσινο παιχνιδι αφου κραταει την διαφορα των 5 ποντων απο τον Παναθηναικο, ανακοπτει τις καλες εμφανισεις του Τριφυλλιου μετα τα παιχνιδια με Πανιωνιο και Βερντερ και τον περιμενει στο καυτο "τηγανι" στον δευτερο γυρο.

Για το τελος αφηνω την διαιτησια. Οι υπευθυνοι του ελληνικου ποδοσφαιρου νομιζω πως πρεπει να αρχισουν να προβληματιζονται σοβαρα με τους ελληνες διαιτητες. Ο χθεσινος, δεν μπαινω στον κοπο καν να αναφερω το ονομα του, με τα τραγικα του σφυριγματα καταφερε να χαλασει τον ρυθμο και τον δυο ομαδων, να εκνευρισει τους παικτες και την κερκιδα και να μετατρεψει το παιχνιδι σε σουπα. Παιδια οσα καινουργια γηπεδα και αν φτιαξουμε, οσους Ζιλμπερο και Ντιογκο και αν φερουμε και οσοι Τεν Κατε και Βαλβερδε και αν μας προπονουν, αν δεν εχουμε ικανους διαιτητες δεν προκειται ποτε να δουμε θεαματικο και ενδιαφερον ελληνικο ποδοσφαιρο.

Υ.Γ. Αληθεια οι οργανωμενοι οπαδοι του Παναθηναικου, αλλα και γενικοτερα ολων τον ομαδων, καταλαβαινουν ποσο ζημια κανουν ωρες ωρες στην αγαπημενη τους ομαδα?Δεν εφτανε χθες ο διαιτητης που χαλαγε τον ρυθμο του παιχνιδιου, ειχαμε και τους "εξυπνους" της κερκιδας που ηθελαν να καψουν τα λαβαρα των αντιπαλων δημιουργοντας μια "ομορφη" ατμοσφαιρα και κοβωντας τον ρυθμο της ομαδας σε ενα σημειο που ειχε ανεβασει στροφες.

4 σχόλια:

Zogra είπε...

vlepw plakwsate ta arthrakia prwi-prwi
kai ta stoiximatika gargara...
kanete to malaka twra oloi e??

Καπετάνιος είπε...

Ψηλακο εχεις δικιο οτι δεν σχολιασα τις επιλογες σου που ηταν 100% μεσα. Αλλωστε ξερεις οτι στοιχηματικο-ποκιστικα σε εμπιστευομαι πληρως.
Αλλα και εσυ δεν κανεις ενα επικοδομιτικο σχολιο στο αρθρο μου.
Περιμενω την αποψη σου

mavalexis είπε...

Εγώ πάντως τον Ηρακλάκο τον έπαιξα!

mavalexis είπε...

Νομίζω πως δεν άρχισε άσχημα ο Τενκ αν και μπορούσε να κόψει όντως ένα χαφ και να προσθέσει επιθετικό αλλά πάλι εκεί που δεν τα πήγε καλά ήταν στην διαχείριση του ματς!