neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Τι να κανεις?

Συγχαρητηρια στον Ολυμπιακο και στον προεδρο του. Με τοσες ελλειψεις και παρολαυτα να κερδιζουν τον Παναθηναικο ειναι μαγκια.
Παμε τωρα στα του παιχνιδιου. Ο Παναθηναικος παρολες τις φαινες ιδεες του Τεντα,δεν επαιξε ασχημα. Ηταν ατυχος στο πρωτο γκολ και την χρονικη στιγμη που το δεχτηκε. Μετα το δευτερο γκολ,η ομαδα απλα διαλυθηκε και ηταν τυχερη που δεν εφαγε και τριτο γκολ για να περασουμε απο την νικη στον θριαμβο.
Τι εφταιξε?Κατα την γνωμη μου τα πραγματα αρχιζουν στραβα απο τις εμπνευσεις του Τεν Κατε.Ο Γκαμπριελ εχω πει απειρες φορες οτι δεν ειναι ποδοσφαιριστης,ειναι ενας ζογκλερ για το τσιρκο.Δεν μπορω να καταλαβω τι βλεπει ο Τεντας και τον βαζει μεσα?Ουτε δεξι μπακ μπορει να παιξει,ουτε δεξι χαφ μπορει να παιξει ουτε τιποτα.Το καλυτερο θα ηταν να φυγει οσο ειναι καιρος.Ακομα καλυτερα θα ηταν να τον παρει ο Ζικο στον Ολυμπιακο μια και ειδα πολυ καλες σχεσεις μεταξυ τους χθες στο γηπεδο.Αλλο ενα λαθος του Τεν Κατε ηταν η επιλογη του Γιουρκα.Φανταζομαι οτι αφου φανηκε στο πανελληνιο χθες,δεν θα ειναι δυσκολο να δεις στις προπονησεις οτι ειναι ανετοιμος και δεν εχει δυναμεις. Παρολαυτα ο Τεντας τον εβαλε στο ντερμπι με αποτελεσμα ο Σειταριδης να φτανει μεχρι την σεντρα και μερικα μετρα πιο πανω και να κανει σεντρες.Ουτε μια φορα δεν προσπαθησε να κανει μια κουρσα,να περασει εναν αντιπαλο και να βγαλει μια σεντρα της προκοπης απο μια καλη θεση. Τελος οσο αναφορα τον Τεν Κατε,νομιζω το βασικο λαθος του ειναι η ατολμια.Διατιμπαντιζεις ολο τον τελευταιο καιρο οτι ειμαστε η καλυτερη ομαδα και πολυ καλυτεροι απο τον Ολυμπιακο και οταν ερχεται η μερα του ντερμπι μου στηνεις την ομαδα για το Χ και αν τυχει το διπλο?Δεν το δεχομαι.Θελω εφοσον εχω την καλυτερη ομαδα,και εχω και δυο ποντακια διαφορα,να μπω στο Καραισκακι και να παιξω το παιχνιδι μου,με ολα τα οπλα μου οπλισμενα και οχι στον παγκο. Και εξηγουμε.Ο Λετο δεν μου φανηκε να εχει κανενα προβλημα να μπει απο την αρχη.Το μονο που κερδισαμε με τον να τον εχουμε στον παγκο ηταν μεχρι να μπει,να μην ειμαστε καθολου απειλητικοι απο τα αριστερα. Ο Νινης,εφοσον ελειπε ο Καραγκουνης και εφοσον ειναι φορμαρισμενος,δεν θα επρεπε να ειναι εξαρχης στην 11αδα και να οργανωνει το παιχνιδι????
Παμε τωρα στα των παικτων.Για τον Γκαμπριελ τι να πω?Δεν ειναι ποδοσφαιριστης.Το 2-0 προερχεται απο δικο του ΤΣΑΦ.Δεν θελω να τον ξαναδω με την φανελα της ομαδας.Ο Κατσουρανης φανηκε κατωτερος των περιστασεων και δεν μπηκε ποτε στο παιχνιδι. Ο Σειταριδης φανηκε να προσπαθει αλλα να μην μπορει.Δεν ηταν δικο του το λαθος αλλα του προπονητη που τον επελεξε.Τελος η αμυνα καλη χρυση αλλα οταν πιεζεται κανει λαθη.
Περα ομως απο προπονητη και παικτες,σοβαρα λαθη εκανε και η διοικηση και φερει και εκεινη ενα μεριδιο ευθυνης.Δεν εχουν καταλαβει χρονια τωρα,οτι δεν μπορουν να κοντραρουν τον Κοκκαλη σε θεματα τραμπουκισμου,πολοσης,χουλιγκανισμου,τσαμπουκα,οπαδισμου και αλλα τετοια.Ο Κοκκαλης ειναι μεγαλη μαστορατζα σε ολα αυτα και τους εχει βουτυρο στο ψωμι του. Οσο προσπαθουν να δημιουργουν εντασεις και κοντρες εξω γηπεδικα,τοσο θα χανουν μεσα στο γηπεδο. Δεν μπορεις να τον κερδισεις στο τερεν του και γιαυτο πρεπει να τον βαλεις στο τερεν σου.Ο Παναθηναικος πρεπει να ειναι η ηρεμη δυναμη,που δεν χρειαζεται βαρυγδουπες δηλωσεις και φουσκωτους για να κερδισει.Πρεπει απλα να εχει την καλυτερη ομαδα,να παιζει την καλυτερη μπαλα και να κερδιζει γιαυτο.Μεχρι να το καταλαβουν και οσο θα κοντραρουν τον Σωκρατη στον χουλιγκανισμο,τοσο θα χανουν.
Τωρα πρεπει να επικρατησει ηρεμια και ψυχραιμια.Δεν ηρθε το τελος του κοσμου οπως ακουω μερικους να λενε.Ενα ποντο πισω ειναι ο Παναθηναικος απο τον Ολυμπιακο και εχει το δευτερο ντερμπι στην εδρα του.Βεβαια το προγραμμα του δευτερου γυρου ειναι πιο δυσκολο για τον ΠΑΟ.Θα δειξει.Ο Τεντας ηταν και θα ειναι στο μικροσκοπιο γιατι πολυ απλα δεν εχει πεισει οτι μπορει να τα καταφερει.Καθε τοσο κανει τα δικα του και χαλαει οτι με κοπο χτιζει.Αλλωστε μην τρελαθουμε κιολας,δεν παιζει και καμια μπαλαρα μεχρι σημερα ο ΠΑΟ.Παντως οσο ειναι στον παγκο της ομαδας πρεπει να εχει την υποστηριξη μας.Οχι την τυφλη υποστηριξη μας,αλλα την υποστηριξη μας.
Λεω να πω και μερικα πραγματακια για τον Ολυμπιακο.Μεσα απο την καταρα των τραυματισμων εχει βγει και κατι καλο για τον ΟΣΦΠ.Ο Μητρογλου ειναι πολυ καλος σεντερ φορ,με καλη τεχνικη και αισθηση του γκολ.Αν δεν ειχε τραυματιστει ο Ντιογκο και ο Νταρμπισαιρ,πολυ πιθανο να ηταν ακομα στα αζητητα.Ο Ζαιρι εκανε χθες το καλυτερο του παιχνιδι στον Ολυμπιακο και θυμησε τον Ζαιρι που ειχαμε θαυμασει στη Οσερ.Για τον Αντωνακη τι να πω.......συμφωνια με τον διαβολο εχει κανει.Πολυ καλος.Αν το δει κανενας ψυχρα,ο Ολυμπιακος κερδισει τον Παναθηναικο χαρη σε τρεις παικτες μονο.Και αυτη μαλλον ειναι η μεγαλυτερη καταντια για τον ΠΑΟ.

Υ.Γ.Οι επιστημονες παλι χτυπησαν.Τραγελαφικες καταστασεις με το πουλμαν του ΠΑΟ να μην μπορει να προσεγκισει το Καραισκακι γιατι τα Τσουκαλοπαιδα ειχαν κανει ενεδρες.

ΑΙΩΝΙΑ ΒΟΗΘΟΣ, ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ


Τεν Κάτε....βοηθός παντού....και τα σχετικά. Ας δούμε λοιπόν με πινελίες τι θαυματα έκανε χθες ο βοηθός κόντρα στον χειρότερο Gayro της 15ετίας.

-Γιατι να πληρώσει μια διοίκηση ένα καράβι λεφτά για να σου πάρει τον μόνο παιχτη που ξέρει τρίπλα, όταν εσύ πειραματίζεσαι με τον εκτελεστή στημένων τον no name Γκάμπριελ??

-Γιατί ενώ ήξερε όλη η Ελλάδα ποιες αλλαγές θα κάνει και ποιους θα αποσύρει ο βοηθός, αυτός περίμενε ότι θα την φέρει στον Ζίκο με τις παρεμβάσεις του από τον πάγκο?? ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΔΕΙ ΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟ ΚΟΟΥΤΣΑΡΙΣΜΑ????

-Γιατί ξέρει όλη η Ελλάδα ότι ο πρώην ποδοσφαιριστής Γιουρκας , δεν αντέχει σωματικά ούτε σε ματς του Αγίου Κοσμά και ο βοηθός θέλει ντε και καλά να τον κάνει full back σε τέτοιο ντέρμπυ?

-Γιατί ενώ έχεις 2 χρονια να βρεις ένα στόπερ ΠΑΛΙ παιζεις με Σαριέγκι και Βύντρα που χάνουν κεφαλίες ακόμα και από τον Ρίζο?

-Γιατί αφήνεις μόνο του τον φουκαρα τον ψηλό να κοπανιέται μέσα στην αντίπαλη περιοχή, τη στιγμή που οι αντίπαλοι του είναι ο τραυματίας Αβραάμ και ο Γκαλίτσιος?? Ρίξε του ένα ακόμα παίχτη δίπλα του. Τι σκατα κάνανε όλοι αυτοί οι ανύπαρκτοι με τα πράσινα στο κέντρο του γηπέδου?

-Τι σόι συμβόλαια έχουν Ζιλμπέρτο και Κατσούρ , που ΚΑΙ στις μέρες τις ανυπαρξίας τους, πάλι γίνεται αλλαγή αντί για αυτούς ο μόνος που έτρεχε Σιμάο?

-Για πόσο ακόμα ο ΠΑΟ θα είναι νοσοκομείο της επαρχίας που κάνει το αγροτικό του ο αιώνιος βοηθός??

Το οφσάιντ που κόβει τον Σισέ είναι έγκληματικο. Ο επόπτης στο 2ο αφήνει και ένα ακόμα οφσάιντ στον Μητρο που θα έδινε ακόμα και ο Ανέστης Βλάχος με το γυάλινο μάτι.Τουλάχιστον ύποπτος ο σημαιάκιας.

Γαύρος....τι σόι σολομονική τους έχει διαβάσει εκεί..??? Από τη μία ο βλάκας Ολλανδός, και απο την άλλη ο απιθανος κηπουρός που ακόμα και πεσμένος σε 2 φάσεις η μπαλα πήγε πάνω του. Ιδιο ντέρμπυ με το ματς με την ΑΕΚ κατά τα άλλα. Υπεροχή του αντιπάλου μεχρι τη λήξη του ημιχρόνου, διαιτητικό έγκλημα υπέρ του gayrou, ένα γκολ από αναμπουμπούλα, δευτερο απίθανο γκολ με το που αρχίζει η επανάληψη και μάλιστα από τον ίδιο σκόρερ να ζευγαρώνει. Τότε Δαλούκας και Τορο , τώρα ο απίθανος επόπτης και ο Μήτρο. Ρε κάτι πλάκες που κάνει η ζωή. Μόνο που η ΑΕΚ το πάλεψε μείωσε και το κηνύγησε. Ο Τεν Κάτε.......άστα να πάνε.....

ΑΙΩΝΙΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ


Eίναι απορίας άξιο το πώς δεν σακάτεψε ο μακεδονομάχος Γκαρσία τον Σκόκο την ώρα που του έκανε την ποδιά που κάναμε στους χοντρους στις αλάνες και γελούσαμε. Τυχερός ο Νάτσο που είναι ακόμα όρθιος. Και τώρα Λεωνίδα με την πανοπλία πες μας ''Γιατί δεν κατέβηκε ποτέ ο ΠΑΟΚ να παιξει στην Αθήνα με την ΑΕΚ??''. Τι πράμα?? κατέβηκε???? Καλά πότε έγινε αυτό?? Είδε κανείς κανέναν ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ? Εγώ προσωπικά νόμιζα ότι κάνανε πράξη την απειλή τους και δε κατέβηκαν να παίξουν για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στους εγκληματίες διαιτητές...όπως άλλωστε και είχαν προειδοποιήσει.
Γελοίε μακεδονομάχε Γκαρσία, εκτιμώ οτι η αλλαγή σου περίπου στο 70 του ''ντέρμπυ'' ήταν για να προλάβεις να προτοιμάσεις την πανοπλία και για την άλλη μέρα στο πλευρό του Πανίκα. Αλλά και εκεί τελευταίος ήρθες. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ σας, καρντάσηδες. Να χαίρεστε τους ''μαχητές'' σας.

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Να τα ακους και να γελας


Να λοιπον τι ειπε ο Σωκρατης Κοκκαλης βγαινοντας απο την εισαγγελια οπου κατεθεσε για τις περιφημες δηλωσεις που υποτιθεται οτι ειπε στην προπονηση του Ολυμπιακου :

«Τέτοιου είδους εκφράσεις που έγραψαν οι εφημερίδες ουδέποτε ελέχθησαν από εμένα προς τους παίκτες. Είναι υποχρέωση μου και θα το κάνω και στο μέλλον όταν βλέπω ότι η ομάδα χρειάζεται την παρουσία μου για ν' αποδίδει καλύτερο ποδόσφαιρο και ν' ανεβαίνει η ψυχολογία της να πηγαίνω και να έχω επαφή με τους παίκτες.Είπα λοιπόν στον κ. εισαγγελέα ότι εκείνος που έχει προκαλέσει περισσότερο ή μάλλον ο μόνος που έχει προκαλέσει είναι ο κ. Πατέρας, που έκανε αναφορά σε διάφορα θέματα του Ολυμπιακού. Από την μεριά μου ποτέ δεν έχω μιλήσει για θέματα του Παναθηναϊκού και ούτε μ' απασχολεί να το κάνω.Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ολυμπιακού στα 20 χρόνια που είμαι εγώ στην ομάδα, κατέθεσε και μηνυτήρια αναφορά. Θεωρώ ότι όσα βγήκαν προς τα έξω και ειδικά από την εφημερίδα Sportday ήταν υποβολητέα.Ο Ολυμπιακός είναι κατά της βίας. Δεν θέλει βία. Θέλει να κερδίζει τα πρωταθλήματα μέσα στους αγωνιστικούς χώρους με την αξία του και μέσα σε αθλητική ατμόσφαιρα. Όλα τ' άλλα είναι φαντασιώσεις και μία στοχευμένη ενέργεια από πλευράς Παναθηναϊκού για να προκαλέσει τον κόσμο μας. Ζητάω λοιπόν από τον κόσμο μας να μην λάβει υπόψιν του τις προκλήσεις. Να έχει μία παρουσία όπως την έχει συνηθίσει. Αυτά. Γειά σας»

Μονο σε εμενα μου ερχεται να σκασω στα γελια???????

Ζήτημα ψυχολογίας...



Είναι πλήρως αντιληπτοί οι λόγοι δημιουργίας ενός κλίματος φόβου για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, βασισμένο, πέρα απ’ την γενικότερη κακή εμφάνιση των βασικών δεικτών της οικονομίας της χώρας και στην αναρρίχηση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού Bund σε διαφορά πάνω από 200 μονάδες βάσης. Απ’ το φόβο όμως, που θα έπρεπε να διαχειρίζεται ορθολογικά και με επί της ουσίας παρεμβάσεις προς θεραπεία των παθογενειών της ελληνικής οικονομίας, μέχρι την απόλυτη κινδυνολογία περί χρεοκοπίας της χώρας υπάρχει τεράστια απόσταση!

Όταν δε, στο «παιχνίδι» αυτό πρωταγωνιστεί η κυβέρνηση, προκειμένου να χαμηλώσει σε τέτοιο ύψος τον πήχη ώστε επικοινωνιακά να είναι βεβαία ότι τελικά θα τον υπερπηδήσει, τότε η ζημία που προκαλείται μπορεί να αποδειχθεί πραγματικά καταστροφική.

Καθώς είναι γνωστό, όσο και αληθές, πως η ουσιωδέστερη κινητήριος δύναμη για τις αγορές είναι η θετική ψυχολογία. Ευνόητο συνεπώς είναι ότι ο ορθός χειρισμός της ψυχολογίας των συμμετεχόντων στην αγορά, απ’ την κυβέρνηση, αποτελεί ζήτημα υψίστης οικονομικής σημασίας!

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Έλλειμμα... ανάπτυξης!



Η επιβολή αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας στην οποία επενδύει ο Υπουργός Οικονομικών για να αντιμετωπίσει το οικονομικό πρόβλημα οφείλεται ως επί το πλείστων στην προτροπή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για άμεση μείωση των ελλειμμάτων. Πέραν δε, της περιοριστικής πολιτικής η μόνη άλλη πολιτική, που είναι διατεθειμένη να ακολουθήσει η κυβέρνηση, είναι αυτή της απόδοσης επιδομάτων στους οικονομικά ασθενέστερους.

Οικονομική πολιτική, που αποτελεί σε πολλά μέρη της πιστό αντίγραφο αυτής επί κυβέρνησης ΝΔ. Γι’ αυτό άλλωστε, πολλά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως κι ο Α. Σαμαράς, υποστηρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ τελικά ακολουθεί στην οικονομία την από τον Κ. Καραμανλή προεκλογικώς προτεινόμενη πολιτική.

Ανεξαρτήτως, απ’ το αν η αξιωματική αντιπολίτευση έχει δίκιο στην κριτική της, σίγουρο είναι πως η κυβέρνηση πρέπει να κάνει γρηγορότερα βήματα στη παρουσίαση μιας ολοκληρωμένης αναπτυξιακής οικονομικής πρότασης, καθώς έως τώρα φαίνεται να απασχολείται αποκλειστικά με τη διαχείριση του υπάρχοντος ΑΕΠ και ουδώλος με την εξεύρεση τρόπου αύξησής του!

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Το σύμβολο της (τραπεζας) Πίστεως (ληστεύω)

Μέρες champions league, ας ευθυμήσουμε λίγο.

Πιστεύω εις ένα Τεο, πατερα, παντοκράτορα,
ποιητήν ουρανού και Γκιγκς, ορατών τε Χαρτσον και προβατων.Και εις ένα Ροναλντινιον, τον υιό του Θεού τον μονογενή,
τον εκ του πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων·
Φως αλσατος, Θεόν αληθινόν, εκ Θεού αληθινού
γεννηθέντα, ου Ζαλαγετα, ομο-Λούσιον τω Ανρί, δι' ου τα πάντα εγένετο.Τον Αϊμάρ τους ανθρώπους και Ντιαρά την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των Βερον, και Ντρασένα εκ Πνεύματος Αγίου και Μαρίας της Παρθένου και ενανθρωπήσαντα.Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Γεωργάτου, και παθόντα και Αλμπέλντα.Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γκαλας.Και ανελθόντα εις τους ουρανούς και καθεζόμενον εκ Σεβαντόν του Ρεμπροφ.Και πάλιν ερχόμενον μετά Μποκσιτς κρίναι ζώντας και νεκρούς,
ου της Βασιλειείας ουκ Νεστα τέλος.Και εις το Λεμαν το 'Αγιον, το κύριον, το Μοντραγκον, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον,
τον συν Ανρί και Ετό συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των προπονητών.Εις μίαν, Αγίαν, Καθολικήν και Ποδοσφαιρικήν Εκκλησίαν.Ομολογώ εν βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών.Προσδοκώ ανάστασιν Μπουφόν. Και ζωήν του μέλλοντος αιώνος.Αμήν

many thanks ''Fight Club''

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Μηνύστε με, Μηνύστε με...


Η Φαρσοκωμωδία ολοκληρώθηκε...Η χοντρή κυρία τραγούδησε...και εις την λαικήν το γλυκό έδεσε. Ο διορισμένος παράγων του ΠΑΟ ολοκληρώθηκε σαν προσωπικότητα λοιπόν. Βαδίζοντας πιστά στα χνάρια που εδίδαξε με μεγάλη επιτυχία η Έφη Σαρρή ο Κ. Πατέρας μύνησε τον αέρα. Και για να το πούμε πιο σωστά ο κ. Πατέρας μήνυσε τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Σωκράτη Κόκκαλη για τα όσα είπε στην προχτεσινή του συνάντηση με τους παίχτες. Σύμφωνα λοιπόν με τα gossip ο κ. Κόκκαλης έκανε λόγο για ξυλοκόπημα και πιο συγκεκριμένα "Δεν με νοιάζει και 2 παίχτες τους να μείνουν όρθιοι". Σκληρά λόγια πραγματικά, αλλά...ποιός τα άκουσε όταν και αν ειπώθηκαν; Λογικά οι παίχτες του Ολυμπιακού και μόνο. Υπήρξε καμία επίσημη τοποθέτηση; Ήταν μήπως ανοιχτή η προπόνηση με παρόντες τους δημοσιογράφους και τον κόσμο και δεν το πήραμε είδηση; Ο κ. Πατέρας λοιπόν βασιζόμενος σε φήμες, αερολογίες και σκευάσματα πήρε θέση ενεργά. Με μηνυτήρια εντολή!!Έτσι απλά και μόνο με τις μουρμούρες.

Πραγματικά τραγελαφικές καταστάσεις βλέπουμε από τον "πρόεδρο" του ΠΑΟ λίγες μονάχα μέρες πριν το μεγάλο ντέρμπυ. Λίγη σοβαρότητα είχε απομείνει και δόθηκε ενέχυρο και αυτή. Μάλλον ήρθε η ώρα κάποιος να τους μαζέψει η να τους εξηγήσει ποιά ομάδα εκπροσωπούν. Αλλά ποιός να του εξηγήσει; Ο "παλιός" που σε κοπή πίτας ευχόταν καλόκαρδα και ευλαβικά να γ****ουν τον π**** τον Ολυμπιακό;

Καλό το επικοινωνιακό παιχνίδι αλλά να γίνεται κρατώντας κάποια προσχήματα βρε καλοκάγαθε αδερφέ.

ΥΓ1: άντε και υποψήφιος με το ΛΑ.ΟΣ ωσονούπω
ΥΓ2: Το αγαπημένο παιδί της κερκίδας γνωστός και ως Λέτα (παρατσούκλι που του δόθηκε από τους φετινούς υποστηρικτές του) άρχισε να έχει ενοχλήσεις,πόνους,δυσπνοιες και δυσκοιλιοτητες. Περαστικά σου αγόρι μου αν και πριν την Κυριακή δεν βλέπω να γιατρεύεσαι.

Back to... στοιχημα



Επιστροφή στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, μετά την ανάπαυλα για τους προκριματικούς αγώνες του Μουντιάλ στην Νότια Αφρική. Έστω στα μπαράζ, είχαμε την ευτυχία να πάρουμε τελικά την πολυπόθητη πρόκριση και το εθνικό αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, θα δώσει το παρόν σε άλλη μια μεγάλη διοργάνωση… Μπράβο Ότο , Μπράβο παιδία !!
Μια αγωνιστική πριν το finish του πρώτου γύρου για το θεσμό του Ch.League και οι προσπάθειες για ένα από τα δυο εισιτήρια που εξασφαλίζουν πρόκριση στην επόμενη φάση, εντείνονται πυρετωδώς…
Καλύτερα θα είναι να ασχοληθούμε όμως στοιχιματικά, με ματσάκια στα οποία υπάρχει ενδιαφέρον βαθμολογικό και οι αντίπαλοι «καίγονται» για τους βαθμούς…


ΑΛΚΜΑΑΡ–ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : Άσσος. (under). Δεν νομίζω ότι ο Ολυμπιακός των τελευταίων παιχνιδιών, μπορεί να καταφέρει κάτι μέσα στην Ολλανδία… εκτός κι αν γίνει το «θαύμα» αλλά νομίζω ότι είναι ακόμη νωρίς για να ζητάμε δώρα από τον Άγιο Βασίλη…
Τρεχαλατζίδες οι ολλανδοί, φρέσκοι, δυνατά κορμιά, νομίζω πως θα αρπάξουν την ευκαιρία στην προσπάθεια που κάνουν τις last weeks να συνεφέρουν την ομάδα…

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ – ΛΥΩΝ : Χ. Κάτι μου λέει πως οι ομάδες θα σύρουν χέρι χέρι το χορό της ισοπαλίας… Περασμένοι οι Γάλλοι, δεν θα παίξουν και για την νίκη… Η ισοπαλία βολεύει τους «μαφιόζους» Ιταλούς…

ΟΥΝΙΡΕΑ – ΣΕΒΙΛΛΗ : Άσσος. (under). Ενέχει ρίσκο, αλλά νομίζω ότι οι Ισπανοί θα κατεβούν αδιάφοροι (όντας περασμένοι) και με αναπληρωματικούς στη σύνθεση τους. Η ομάδα της Ρουμανίας εχει καλό σύνολο και εντός ισχυροποιείται… νομίζω ότι αξίζει το ρίσκο ο άσσος καθώς η Ουνιρέα με νίκη ελπίζει…

ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ – ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ : Χ. Αμφίρροπο ματσάκι με τους αφερέγγυους σκωτσέζους να υποδέχονται την Στουτγάρδη. Οι δυο ομάδες θα παλέψουν για την 3η θέση που οδηγεί στο «τέως» Ουεφα, αλλά νομίζω ότι έτσι όπως είναι και οι δυο…. μάλλον τελικά κανείς τους δεν θα κάνει το 3-ποντο!



ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΙΝΤΕΡ : Έχει απουσίες η Μπαρτσα και μάλιστα σοβαρές… Το κλίμα είναι λίγο αποθαρρυντικό ένεκα και των τελευταίων αποτελεσμάτων… Το ματς όμως είναι ζωής ή θανάτου και αν θέλει να συνεχίσει πρέπει να το «πάρει»… Νομίζω πως θα έρθει τελικά ο άσσος.
ΝΤΕΜΠΡΕΤΣΕΝ – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ : Κανένας λόγος για στοιχηματισμο σε ένα τέτοιο ματς και με τις αποδώσεις… αστείες.


Με "ρέγουλα" σήμερα, έτσι...??!!

Καλή επιτυχία φίλοι μου.

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ, Ο ΗΡΕΜΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Η ΑΓΧΩΜΕΝΗ ΝΤΟΡΑ...


Αντι-Αβραμόπουλους ο Α. Σπηλιωτόπουλος, μειωμένη η επιρροή Μεϊμαράκη...

Η διαδικασία εκλογής ηγεσίας για τη ΝΔ εξελίσσεται όπως όλα δείχνουν σε ντέρμπι, που - με τον Π. Ψωμιάδη να μην αποσύρεται κι απ’ ότι φαίνεται και... εκλογικώς να μην συμπιέζεται - κατά πάσα πιθανότητα θα χρειασθεί επαναληπτική ψηφοφορία για να αναδειχθεί νικητής ένας εκ των Α. Σαμαρά και Ντ. Μπακογιάννη. Η δημόσια υποστήριξη του Δ. Αβραμόπουλου στον Α. Σαμαρά, γύρω από την οποία είχε μεταφερθεί τη προηγούμενη εβδομάδα κατά μείζονα λόγο το ενδιαφέρον και καταγράφηκε από τη πλειονότητα των ΜΜΕ ως κίνηση φέρουσα ισχυρά πολιτικά οφέλη στον Α. Σαμαρά και πολιτική ζημία στη Ντ. Μπακογιάννη, αντισταθμίσθηκε τρόπον τινά από την δημόσια υποστήριξη του Α. Σπηλιοτώπουλο στη Ντ. Μπακογιάννη. Δημόσια τοποθέτηση, που επιλέχθηκε από τους πρωταγωνιστές να πραγματοποιηθεί με κατ’ αναλογία τηλεοπτικούς όρους των αντιπάλων τους.

Η άρον - άρον στήριξη Σπηλιωτόπουλου στη Ντ. Μπακογιάννη

Μετά τη σύμπραξη των δύο εκ Πελοποννήσου καταγόμενων πολιτικών, η Ντόρα Μπακογιάννη αναζητούσε μια αναλόγου βεληνεκούς πολιτική συμμαχία και τη βρήκε στο πρόσωπο του Α. Σπηλιωτόπουλου.

Γεγονός, πάντως, είναι ότι απ’ την πολιτική σύμπλευση των δύο περισσότερο ωφελημένη φαίνεται να είναι η κ. Μπακογιάννη, καθώς ο Α. Σπηλιωτόπουλος αναγκάστηκε να αναθεωρήσει τη στρατηγική της παραμονής εκτός μιας πολωτικής διαδικασίας, προτείνοντας τη περαιτέρω πολιτικοποίησή της, προκειμένου να διεκδικήσει ρόλο τιμητή και ακολούθως εκφραστή της βάσης, την επόμενη μέρα.
Με την κίνησή του αυτή, ο Α. Σπηλιωτόπουλος εγκαταλείπει τη προσπάθεια πολιτικοποίησης της διαδικασίας υποστηρίζοντας δημόσια τη Ντ. Μπακογιάννη.

Ολική επαναφορά για τον Δ. Αβραμόπουλο

Εν τω μεταξύ, στη συμπόρευση Αβραμόπουλου-Σαμαρά, ο πρώτος μοιάζει να δρέπει περισσότερα πολιτικά οφέλη. Χωρίς να μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα το μέγεθος του – υπαρκτού οπωσδήποτε - πολιτικού οφέλους για τον Μεσσήνιο πολιτικό, το σίγουρο είναι πως ο πλέον ωφελημένος της σύμπραξης είναι τελικά ο ίδιος ο κ. Αβραμόπουλος, τη στιγμή που ένα άλλο κορυφαίο στέλεχος του κόμματος, ο Β. Μεϊμαράκης, οδηγείται με τη στάση του στο περιθώριο των πολιτικών εξελίξεων.

Μάλιστα, καθόλου βέβαιο δεν πρέπει να θεωρείται αυτό που πολλοί πιστεύουν, δηλαδή πως σε περίπτωση εκλογής της πρώην Υπουργού Εξωτερικών ο εκλεγόμενος στην πρώτη περιφέρεια της πρωτεύουσας θα υποστεί πολιτικό αποκλεισμό, την ώρα που στελέχη θετικά διακείμενα στη Ντ. Μπακογιάννη, όπως ο προαναφερθείς πρώην Υπουργός Αμύνης, θα ενισχύουν το πολιτικό τους προφίλ!

Ο πρώην Υπουργός Υγείας, αναγκαζόμενος λόγω της χαμηλής δυναμικής του να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση της ηγεσίας, κινδύνευε να περάσει οριστικά σε πολιτική ανυποληψία, καθώς η απόσυρσή του αποτέλεσε τη δεύτερη φυγομαχία, μετά την αναστολή του ιδρυθέντος από τον ίδιο κόμματος ΚΕΠ.

Αν τελικά δήλωνε υποστήριξη στη Ντόρα Μπακογιάννη, την ώρα που οι πολιτικοί του φίλοι εστράφησαν δημοσκοπικά στη πλειοψηφία τους προς τον Αντώνη Σαμαρά, τότε θα επιβεβαίωνε τη θεωρία του «λαγού της Μπακογιάννη» που κυκλοφόρησε μετά τη συνάντησή του με τον επίτιμο Πρόεδρο της ΝΔ, διακινδυνεύοντας την εμπιστοσύνη ακόμα και των μέχρι τούδε υποστηρικτών του. Επίσης, αν παρέμενε αμέτοχος στη διαδικασία όπως αρχικά τοποθετήθηκε και πάλι η στάση αυτή θα εκλαμβάνετο από τη βάση της ΝΔ ως ενεργητική ουδετερότητα υπέρ της θυγατέρας του πολιτικού του... «πατέρα» Κ. Μητσοτάκη! Αν δε, εκλεγόταν η κ. Μπακογιάννη, όντας όμως ο ίδιος σε πολιτική ανυποληψία για τη βάση, θα αρκούταν στο διακοσμητικό ρόλο ενός πολιτικού... βαστάζου πολυτελείας!

Αντίθετα ο Δ. Αβραμόπουλος με τη δημόσια υποστήριξη στον πρώην Υπουργό Πολιτισμού έδειξε να αντιλαμβάνεται και να καταπολεμά τη βασική του αδυναμία, που είναι η απόκτηση ενός ευκρινούς πολιτικού στίγματος μετά από χρόνια πολιτικής σταδιοδρομίας και η κατ’ ακολουθία ισχυρή σύνδεση με το παραδοσιακό συντηρητικό ακροατήριο του κόμματος. Η εικόνα, άλλωστε, του μετριοπαθούς πολιτικού άνδρα, που συστηματικά έχει καλλιεργήσει όλα αυτά τα χρόνια, είναι για αυτόν ούτως ή άλλως κατοχυρωμένη. Η άμεση δε, επανάκαμψή του σε κεντρικό πολιτικό ρόλο κι η ταυτόχρονη πολιτική του ενδυνάμωση απ’ τη συμπόρευση - έκπληξη με έναν κλασσικό εκφραστή της παραδοσιακής δεξιάς, του εξασφαλίζει αυξημένα πολιτικά οφέλη την επόμενη μέρα, όποιος κι αν εκλεγεί στην ηγεσία της ΝΔ.

Εάν Πρόεδρος της ΝΔ εκλεγεί ο Μεσσήνιος πολιτικός, είναι προφανές ότι μερίδιο της νίκης θα αναλογεί στον επίσης εκ Πελοποννήσου καταγόμενο πολιτικό, πράγμα που ο τελευταίος θα αξιοποιήσει κατάλληλα, διεκδικώντας αποφασιστικό ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτικής του κόμματος. Αν απ’ την άλλη πλευρά εκλεγεί η συνυποψήφιά του στην Α΄ Αθήνας, τότε παραδόξως, το πολιτικό όφελος για τον Δ. Αβραμόπουλο θα είναι το ίδιο ή και ακόμα μεγαλύτερο! Διόλου δεν θα πρέπει να αποκλείεται δηλαδή, ότι παρότι ο πρώην Υπουργός Υγείας τάχθηκε υπέρ του Α. Σαμαρά, να προτιμά να κατακτήσει την ηγεσία η Ντ. Μπακογιάννη!

Καθώς στη περίπτωση αυτή, όντας πλέον καταχωρημένος σε μεγάλο κομμάτι της βάσης της ΝΔ ως δυνάμει εκφραστής της και μη φέροντας ο ίδιος τα ιστορικά πολιτικά βάρη Σαμαρά, τουλάχιστον σε ότι αφορά το μέγεθός τους, θα έχει εξελιχθεί κατά πάσα πιθανότητα στον βασικό πολιτικό ανταγωνιστή της, σε μια περίοδο που καθόλου βέβαιο δεν είναι ότι ο επόμενος ή η επόμενη πρόεδρος της ΝΔ θα έχει εύκολο έργο να επιτελέσει. Και είναι σαφές ότι σε μια τέτοια περίπτωση, παρά την πικρία της για τη συμπεριφορά του, η Ντ. Μπακογιάννη θα είναι υποχρεωμένη να τον σεβασθεί, πολλώ δε μάλλον που - ελλείψει και της ιδίας - θα είναι πιθανότατα ο βασικός πόλος έλξης ψηφοφόρων στην Α΄ Αθήνας.

Η κομματική αυτό... αποκαθήλωση Μεϊμαράκη

Παράλληλα, η ισχυροποίηση Αβραμόπουλου στο κομματικό γίγνεσθαι υποβοηθάτε από την αδυναμία κορυφαίων στελεχών του κόμματος, τούτη τη κρίσιμη ώρα, να εκφράσουν τις αγωνίες των πιστών φίλων της παράταξης. Η περίπτωση της επαμφοτερίζουσας στάσης Μεϊμαράκη, που για χρόνια άρθρωνε ένα διακριτό όσο και εύστοχο πολιτικό και κομματικό λόγο, είναι χαρακτηριστική!

Ο Β. Μεϊμαράκης, ακολούθησε αλλοπρόσαλλη και τρικυμιώδη συμπεριφορά από την αρχή της διαδικασίας. Ξεκίνησε ως ουδέτερος κι αρνητικός για τη προτεινόμενη από τον Δημ. Αβραμόπουλο διεύρυνση του εκλογικού σώματος, υπονοώντας κατά διαστήματα και προσωπικές φιλοδοξίες που ούτε ο ίδιος ούτε ο, κατά κάποιο τρόπο, εκλεκτός του Α. Σπηλιωτόπουλος εκπλήρωσε και κατέληξε υποστηρικτής της πλευράς Μπακογιάννη, αλλά και υπέρμαχος ταυτόχρονα της απορριπτέας από την τελευταία πλήρους διεύρυνσης της εσωκομματικής εκλογικής βάσης, καθώς και σφοδρός επικριτής του Α. Σαμαρά.

Η τελευταία αυτή ιδιαιτέρως επικριτική στάση του εναντίον του πρώην Υπουργού Πολιτισμού, η οποία πιθανότατα αγγίζει τα όρια της αντικομματικής-αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς, δεν αποκλείεται να έχει δυσαρεστήσει και την ίδια τη Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς αποτέλεσε πρωτοβουλία του Κρητικού πολιτικού που επέφερε το αντίθετο απ’ το επιδιωκόμενο πολιτικό αποτέλεσμα. Στη περίπτωση δε, που τελικά εκλεγεί ο Μεσσήνιος πολιτικός, η περιθωριοποίηση που θα έχει υποστεί από τη βάση ο Β. Μεϊμαράκης είναι ευνόητη, καθώς ο πολιτικός του λόγος θα έχει πέσει στο απόλυτο πολιτικό κοινό, γεγονός που δεν αποκλείεται έστω προσωρινά να οδηγήσει και τον ίδιο σε κάποιας μορφής αναχωρητισμό.

Σε κάθε περίπτωση κι ανεξαρτήτως αποτελέσματος, είναι σαφές ότι αντίθετα από την ανοδική πορεία που προδιαγράφει για τον εαυτό του ο Δ. Αβραμόπουλος μετά τη συμπόρευσή του με τον πρώην Υπουργό Πολιτισμού, ο Β. Μεϊμαράκης με την πρόσφατη στάση του και το αυξημένο ρίσκο της επίθεσης προς τον Α. Σαμαρά που πήρε και το οποίο ακολουθήθηκε από άμεση όσο και ραγδαία αύξηση της δυναμικής του τελευταίου, δύσκολα θα αποφύγει την αποκαθήλωση του από τη θέση του θεματοφύλακα αρχών και ιδεών του κόμματος ή έστω μια σημαντική ρωγμή στο πολιτικό προφίλ του ως τέτοιου!

Εξιλεωμένος ο Σαμαράς, πολιτικώς πάσχουσα η Ντόρα και αίνιγμα ο Νομάρχης

Γενικότερα η εσωκομματική εκλογική της ΝΔ φαίνεται να βαίνει αμφίρροπη με εναπομείναντα ρυθμιστή τον Π. Ψωμιάδη. Ο Νομάρχης Θεασσαλονίκης φαίνεται να συγκινεί σταθερά με τον λαϊκιστικό του λόγο ένα καθόλου ευκαταφρόνητο τμήμα της κομματικής βάσης. Η εμμονή του, όμως, στη ρητορική περί αντίστασης σε πιέσεις που του ασκούνται για αποχώρησή απ’ τη διαδικασία, δεν αποκλείεται να οδηγήσει τελικά σε αυτό ακριβώς το αποτέλεσμα και να αποτελεί το προπέτασμα καπνού για μια ηρωική έξοδο. Έξοδος, που αν τελικά επιχειρηθεί φαίνεται μάλλον να ευνοεί τον Α. Σαμαρά, δεδομένης πολιτικής συγγένειας και της προαναγγελθείσας ουδετερότητας του Π. Ψωμιάδη.

Γενικότερα, ο Μεσσήνιος από τη κοινή τηλεοπτική εμφάνιση, που έγινε για να σφραγίσει τη συμπόρευση του με τον Δ. Αβραμόπουλο, κληρονομεί για το εναπομένων χρονικό διάστημα το πολιτικό βάρος της απόδειξης της μη συναλλαγής των, ενώ του αφαιρείται επιπρόσθετα η δυνατότητα συνέχισης του επιτυχημένου ως τώρα επικοινωνιακού μοτίβου του... κατατρεγμένου και εκτοπισμένου από τους κορυφαίους της ΝΔ τέκνου της λαϊκής δεξιάς. Δεν αποκλείεται μάλιστα, τα περισσότερα εκ των καταγεγραμμένων οφελών να αποτέλεσαν κατά βάση επιτάχυνση μιας υπέρ του δυναμικής, που ούτως ή άλλως φαινόταν να βαίνει ήδη - έστω και σταδιακότερα - αύξουσα!

Απ’ την άλλη πλευρά όμως, ο Α. Σαμαράς με τη συμπόρευση του με τον μέχρι πρότινος αντιπάλου του διευρύνει πράγματι την επιρροή του στο μεσαίο χώρο. Στα θετικά του ακόμα πιστώνεται η ύπαρξη σαφούς πολιτικού στίγματος και η ψύχραιμη αντιμετώπιση της διαδικασίας, αντίθετα με την αγχωμένη Ντ. Μπακογιάννη που φαίνεται να χρησιμοποιεί έναν εργαλειακό τον πολιτικό λόγο ανάλογα με τις επιταγές της πολιτικής μοδός, χωρίς όμως απαραίτητα να τον ενστερνίζεται και να μπορεί να το εκφράσει στη πραγματικότητα.

Παράλληλα, η φυγή του Α. Σαμαρά απ’ τη κυβέρνηση Μητσοτάκη κατά το παρελθόν, φαίνεται να εκλαμβάνεται ως εκδήλωση υπερβολικής φιλοδοξίας, για την οποία ο τότε Υπουργός Εξωτερικών έχει ήδη εξιλεωθεί, κι όχι ως προϊόν συναλλαγής, όπως έχει επιχειρήσει -ανιστόρητα είναι η αλήθεια - για τους δικούς του κατανοητούς ως ένα βαθμό λόγους ο πρώην Πρωθυπουργός κι οι όψιμοι υποστηρικτές της θεωρίας του. Αντίθετα, η Ντ. Μπακογιάννη και μετά τη τελευταία εμπλοκή της οικογένειας και της ιδίας στην υπόθεση Siemens μοιάζει να υπολείπεται στη παράμετρο της ηθικής. Ακόμα χρεώνεται η ίδια τη μακροχρόνια εξύφανση ισχυρού κομματικού μηχανισμού με σκοπό ακριβώς την εκλογή της στην ηγεσία του κόμματος, καθώς και τη συμφωνία της με τον Κ. Καραμανλή στο θέμα των πρόωρων εκλογών, γεγονός στο οποίο αντιτάχθηκε μεγάλο μέρος των φίλων του κόμματος, και μαζί τους αντιτάχθηκαν και οι Δ. Αβραμόπουλος και Α. Σαμαράς και σήμερα το πιστώνονται.

Ένας κομματικός μηχανισμός όμως που μπορεί πράγματι να αποδειχθεί σωτήριος για τη κ. Μπακογιάννη, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της 29ης Νοεμβρίου, καθώς είναι ευνόητο πως οι δικοί της υποστηρικτές είναι πολύ περισσότερο βέβαιο πως θα προσέλθουν στη ψηφοφορία, ενώ το δημοσκοπικό «ρεύμα» νίκης του Α. Σαμαρά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα φτάσει μέχρι τη κάλπη, στοιχείο σημαντικό μιας κι είναι αυτό που μετατρέπει τη διαδικασία σε ντέρμπι και απομακρύνει την εύκολη επικράτηση Σαμαρά.

Το ίδιο αυτό στοιχείο βέβαια, πρέπει να προβληματίσει περισσότερο από κάθε τι άλλο τη Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς η αρχική της εκτίμηση ότι μπορεί να απευθυνθεί πειστικότερα στο σύνολο της παράταξης και ευρύτερα στο εκλογικό σώμα πόρρω απέχει απ’ τη καταγραφόμενη πραγματικότητα, σύμφωνα με την οποία, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, όσοι περισσότεροι προσέλθουν στη κομματική κάλπη τόσο εγγύτερα φαντάζει το ενδεχόμενο να επισυμβεί η - σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα – έκπληξη της ανάδειξης του Αντώνη Σαμαρά στη θέση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας!

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

O Ότο και το βασίλειο της ανακυβίσθησης (κοινώς κολοτούμπας)

Ελληνες δημοσιογράφοι και γενικά κοινή γνώμη. Δε θα τους μάθουμε τώρα. Ο ανίκανος, ο τρελός, ο παράξενος, ο ''coach φύγε μόνος σου'' , ξανάγινε σήμερα ο Ρεχακλής. ΗΜΑΡΤΟΝ. Εγώ σαν striker τα έλεγα και τα ίδια πάλι θα πω. Ο άνθρωπος δε κάνει. Οι άσχετοι μπορεί να λέτε ότι θέλετε. Αλλά ο παππούς δε μπορει. Οι ίδιοι οι παίχτες του τον έχουν πουλήσει, κάνοντας του κεφαλιού τους μέσα στο γήπεδο, όπως όλοι είπαν για τα τελευταια παιχνίδια, αλλά και στα αποδυτήρια, θυμάστε το ροντέο στο ματς με τους αστείους στο ΟΑΚΑ που αν δε πέρναμε το πέναλτυ, τα γαλλικά του ημιχρόνου θα είχαν γίνει ψιλές μεσα στις 4 γραμμές.
Ας αφήσουμε όμως τις σάλτσες και ας δούμε την ουσία. ''Ο Οτο έχει την ομάδα μας μόνιμα σε υψηλό επίπεδο'' το βασικό επιχείρημα . Για να δούμε και την αλήθεια.
Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο λόγω των αλλαγών τα τελευταία 15 χρόνια έχει βουλιάξει. Παίκτες πριμαντόνες αλλά και πιο δευτεροι παιζουν με τους συλλόγους και τις εθνικές τους από 50 εως 70 ματς τη χρονια (ίσως λέω και λίγα). Μεγάλοι σύλλογοι αποκλείονται εσκεμένα από τα εθνικά τους κύπελλα πολύ απλά γιατί οι παίχτες δεν αντέχουν. Αποτέλεσμα είναι αυτή η συσορευμένη κούραση να χτυπάει τις μεγάλες εθνικές ομάδες (που οι παιχτες τους παίζουν στα περισσότερα μεγαλα clubs) να εμφανίζονται πλεον μονιμα κατώτερες απο την ιστορια τους και να πεφτει το παγκόσμιο επιπεδο γενικότερα. Η Αργεντινή και πριν κάποια χρονια η Βραζιλια χαροπάλεψαν την τελευταία αγωνιστική για να πάρουν προκριση στο Μουντιαλ. Η Γαλλία δε σταυρώνει νίκη εντός έδρας. Η Αγγλία δε συμετείχε σε μεγάλο ραντεβού πριν 2 χρόνια (άτιμοι Κροάτες). Φέτος είναι η σειρά της Ρωσίας. Τρομάζει κανέναν η Ιταλία? Και όποιος υποστηρίζει ότι οι Γερμανοί είναι ακόμα Πάντσερς είναι τουλάχιστον αφελής. Μέσα στην καθύζιση του παγκόσμιου ποδοσφαίρου λογικό είναι να ξεπετάγονται εκπλήξεις. 2002 Τουρκία, 2004 Ελλάδα, 2006 Κορέα 4αδα,Ουκρανία-Ελβετία στην 8αδα.
Οποιος επιμένει να πιστέυει ότι ο Οτο ανέβασε την Ελλάδα 5 σκάλια και όχι ότι το παγκόσμιο ποδόσφαιρο έχει πέσει 7 σκαλια , τότε είναι άσχετος.
Και πάμε στα ιδιαίτερά μας. Στο χειρότερο Euro της ιστορίας, οκ βγήκαμε πρώτοι. Τhanks Οτο. Μετά?? Αποκλεισμός για μουντιαλ σε έναν όμιλο που μας έκανε πλάκα ακόμα και η Αλβανία, σε έναν όμιλο που δεν είχε μεγαθήριο. Πρόκριση στο Εuro σε όμιλο για τα πανηγύρια, που και πάλι παραλίγο να μείνουμε έξω και να κοιτάμε, στο Euro τα γνωστα κωμικά ελληνικά, και φέτος με τα ζόρια και με τα μπαράζ σε όμιλο με αντίπαλους τα ΜΕΓΑΘΗΡΙΑ Ισραήλ και Ελβετια.
Αυτη είναι η πραγματικότητα Ελληνάρες. Εγώ πάντως θα έχω δικαίωμα να τον κράζω και τον ιούνιο και ξέρω οτι πολλοί θα είστε μαζί μου. (next days ανάλυση για τα εγκλήματα του Οτο στο γρασιδι)
ΑΝΕΚΔΟΤΟ. Αν έπαιζε προχθες η εθνική μπασκετ, και προπονούσε ο Οτο, με ποια πεντάδα θα ξεκινούσε?? Γκάλης, Γιαννάκης, Φασούλας, Φάνης, Χαριστέας. ΗΜΑΡΤΟΝ

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

14 Αντρες με τα όλα τους

Mπράβο σε όλους τους παιχτες. Θέλω να ξεχωρίσω καποιους από τους 14 που έπαιξαν και ξέρω ότι ειναι αδικία για τους αλλους, αλλά αξίζει μια ιδιαίτερη αναφορά στους εξής...
1.Σαμαρας. Εδειξε ότι εχει μάθει την μπαλα αλλού. Αρχοντικο και ακομπλεξάριστο στυλ, δεν προσπάθησε να ξεφορτωθει τη μπάλα από πάνω του στο πρώτο μισάωρο που τα πόδια τρέμανε. Αντιθέτως την ζήτησε, την πήρε και την κράτησε, δίνοντας ανάσες και θάρρος στους υπόλοιπους. Όλα τα credits πάνω του για την σταδιακή άνοδο της ομάδας , και σε μέτρα και σε ψυχολογία. Και ας συνεχίζεται το ΕΓΚΛΗΜΑ της χρησιμοποίησής του σε λάθος θέση. Που να έπαιζε και στο φυσικό του χώρο.
2.Τζόρβας. Δε του έτυχε η δύσκολη φάση και μάλλον αν είχε πλασάρει σωστά ο Σέβα στο 5 θα μιλούσαμε για άλλο ματς τώρα. Αλλά ότι πηγε εντος τέρματος, επικίνδυνο ή όχι, το έσωσε. Εκανε το καθήκον του. Προσωπικά εμένα μου έδωσε μια τεράστια σιγουρία και σίγουρα αυτό το ένιωσαν και οι συμπαίχτες του. Προσον νούμερο 1 για έναν τερματοφύλακα.
3.Παπασταθο-Μωρας-Πλιάτσικας. Μπήκαν στο γήπεδο να αφήσουν τα κόκαλά τους. Και τα άφησαν.
Δε συμερίζομαι τις φανφάρες και τα γλέντια γύρω από το πρόσωπο του ξεκουτιασμένου Ότο. Αυριο μπορώ να επανέλθω σε αυτό. Σήμερα ας αρκεστούμε στα πανηγύρια.
Μπράβο στους 14 Αντρες.

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Ότο Ρεχάγκελ... "και τα μουντο-κρανία σας"!



Και τώρα μπορείτε να αυτο...εξευτελιστείτε και να... Ότο-γελοιοποθηθείτε ελεύθερα αστείοι αθλητικοδημοσιαγραφίσκοι της πεντάρας (εκτός αν προτιμήσετε να κρυφτείτε), που τόσο καιρό βαφτίζατε τον αήθη μηδενισμό σας - προς το "ΒΟΥΝΟ" της ποδοσφαιρικής γνώσης - κριτική!

Ότο, παραιτήσου τώρα και άσε να την πάνε την ομάδα στο Μουντιάλ οι δημοσιογράφαρες και οι αντιδραστικοί! Το βρήκατε πάλι, ΚαισαροΚονιόρδοι!

Το MEGA το' ριξε στον ύπνο; Βάζει μετά τη πρόκριση τη πολυκατοικία; Κι αργότερα το Πάμε Μουντιάλ; Πραγματικά... ΜΕΓΑΛΟ κανάλι!

Συγχαρητήρια στον κ. Ρεχάγγελ και στους παίκτες και καλή επιτυχία στο Μουντιάλ!

Ότο...ΜΟΥΝΤΙΑΛ!!!!!

Bill Gates απλα και ρεαλιστικα

Ο Bill Gates σε μια πρόσφατη ομιλία του σε ένα γυμνάσιο, μίλησε για 11 κανόνες ζωής που δεν έμαθαν και δεν θα μάθουν στο σχολείο. Μιλάει για το πως οι «προοδευτικοί» δάσκαλοι δημιούργησαν μια γενιά χωρίς αίσθηση της πραγματικότητας και πως αυτή αντίληψη προετοιμάζει τα παιδιά να αποτύχουν στον πραγματικό κόσμο.
Κανόνας 1: Η ζωή δεν είναι δίκαιη - συνήθισέ το!
Κανόνας 2: Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για την αυτό-εκτίμησή σου. Περιμένει πρώτα να επιτύχεις εσύ ο ίδιος κάτι ΠΡΙΝ αισθανθείς καλά με τον εαυτό σου.
Κανόνας 3: Δεν θα κερδίσεις 60.000 ευρώ το χρόνο τελειώνοντας το σχολείο. Δεν πρόκειται να γίνεις αντιπρόεδρος με δωρεάν αυτοκίνητο και κινητό τηλέφωνο μέχρι να τα κερδίσεις και τα δύο.
Κανόνας 4: Εάν νομίζεις ότι ο καθηγητής σου είναι σκλη ρός, περίμενε μέχρι να δεις το αφεντικό.
Κανόνας 5: Το γύρισμα των μπιφτεκιών δεν σου μειώνει την αξιοπρέπεια. Οι παππούδες σου είχαν μια διαφορετική λέξη για αυτή την εργασία: την έλεγαν ευκαιρία.
Κανόνας 6: Εάν τα μου σκέψεις, ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ. Γι' αυτό μην κλαψουρίζεις για τα δικά σου λάθη, αλλά μάθε από αυτά.
Κανόνας 7: Πριν γεννηθείς, οι γονείς σου δεν ήταν τόσο βαρετοί όσο είναι σήμερα. Έγιναν έτσι πληρώνοντας τους λογαρισμούς σου, καθαρίζοντας τα ρούχα σου και ακούγοντάς σε να λες πόσο «cool» είσαι. Πριν λοιπόν σώσεις τα δάση από τα παράσιτα της γενιάς των γονιών σου, προσπάθησε να καθαρίσεις τη ντουλάπα στο δωμάτιό σου.
Κανόνας 8: Το σχολείο μπορεί να έχει βρει τον τρόπο να εξαλείψει τις διαφορές μεταξύ κερδισμένων και χαμένων, αλλά η ζωή ΟΧΙ. Μερικά σχολεία έχουν απορρίψει τις αρνητικές βαθμολογίες και θα σου δώσουν όσες ευκαιρίες θέλεις για να βρεις τη σωστή απάντηση. Αυτή η κατάσταση δεν μοιάζει ούτε στο ελάχιστο με την πραγματική ζωή.
Κανόνας 9: Η ζωή δεν είναι χωρισμένη σε εξάμηνα. Δεν υπάρχουν ολόκληρα καλοκαίρια διακοπών και πολύ λίγοι υπάλληλοι είναι διατεθειμένοι να σε βοηθήσουν να «βρεις» τον εαυτό σου. Αυτό μπορείς να το κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου.
Κανόνας 10: Η τηλεόραση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η πραγματική ζωή. Στη πραγματική ζωή οι άνθρωποι είναι στις δουλείες τους και όχι στα μπαρ και στα καφενεία.
Κανόνας 11: Να είσαι ευγενικός με τους σπασίκλες. Στο τέλος μάλλον θα καταλήξεις να δουλεύεις για έναν από αυτούς.

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Πολυτεχνείο και κοινωνική υποκρισία...



Ο κ. Πετσάλνικος χαρακτήρισε τον αγώνα και τα ιδανικά του Πολυτεχνείου ως αφετηρία κάθε κοινωνίας. Αποτελεί ενδιαφέρον αντικείμενο ιστορικής έρευνας το αν και κατά πόσο η ελληνική κοινωνία θεώρησε ως αφετηρία της τον αγώνα του Πολυτεχνείου ή υιοθέτησε - πιθανότατα εμπλουτίζοντάς με... ολίγα απ' τα ιδανικά του Πολυτεχνείου - τη στάση απάθειας, που υπήρξε κυρίαρχη κατά την επτάχρονη δικτατορική περίοδο.

Ο υποκριτικός κι εν πολλοίς... "πανηγυρτζίδικος" τρόπος, που εδώ και χρόνια πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, καθώς και τα υφιστάμενα όσο και πανθομολογούμενα πολυπληθή νοσηρά κοινωνικά φαινόμενα είναι, οπωσδήποτε, περισσότερο συμβατά με την εικόνα της παραιτημένης και ηττημένης ελληνικής κοινωνίας της δικτατορικής περιόδου, παρά με τον αγώνα και τα ιδανικά της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που κατ' ακολουθία είναι επί της ουσίας συμβατά με το πνεύμα της κοινωνικά μαζικής Εθνικής Αντίστασης!

Πνεύμα και ιδανικά, που πράγματι πρέπει σήμερα, ίσως περισσότερο παρά ποτέ, να αποτελέσουν την αξιακή βάση της ελληνικής κοινωνίας!

HERO


Ο κατα τα αλλα συμπαθης και υποσχομενος Αρης Σπηλιωτοπουλος προσπαθησε χθες με τις δηλωσεις του παρεα με την Ντορα αλλα και στο κεντρικο δελτιο ειδησεων του Mega να μας το παιξει ηρωας. Προσπαθησε να μας πεισει οτι το νορμαλ που θα μπορουσε να κανει ειναι να παει με τον Σαμαρα και τον Αβραμοπουλο αφου αυτους δειχνουν οι δημοσκοποιησεις μπροστα και ετσι με αυτη του την κινηση θα ειχε σιγουρη την νικη. Κατσε ρε ηρωα,δεν μας τα εξηγεις πολυ ωραια. Δηλαδη θελεις να μας πεισεις οτι η Ντορα που σε ειχε αναγκη την προκειμενη στιγμη,δεν θα ηταν διατεθημενη να σου ταξει περισοτερα απο τον Αντωνακη που εχει παρει το προβαδισμα του????Αληθεια υπαρχει κανενας σκεπτομενος ελληνας που τον επεισαν οι δηλωσεις του Αρη?
Ειναι πολλα τα λεφτα Αρη!!!!!!!!!!!

17/11

Kαι ξαφνικα , μετά το 74 όλοι γιναν επαναστάτες. Ολοι ήταν μεσα στο πολυτεχνείο. Αν πραγματικά ήταν όλοι εκει μέσα, τότε μάλλον το πολυτεχνειο το 74 απλωνόταν γεωγραφικα από την Κηφησια μέχρι τον Πειραιά και από το Περιστέρι μέχρι την Βουλα. Μεταπολιτευτικά και με τους νέους συντελεστες δομησης και τους κανόνες ρυμοτόμησης, το Πολυτεχνείο περιορίστηκε εκεί δίπλα από τα ταραγμένα Εξάρχεια. Σιγουρα Πολυτεχνείο δεν είναι μόνο ο Ανδρουλάκης και η Δαμανάκη, αλλά ακόμα πιο σίγουρα ο Ψωμιαδής δεν είναι ο Ελληνας Τσε Γκεβάρα, όπως ο ίδιος δήλωσε. Οταν τα παιδάκια εκεί μέσα τρώγανε ξύλο με το που ξεμυτούσαν από την καγκελόπορτα, πολλοί σημερινοί εθνοπατέρες χάρις στους μπαμπάδες τους και στον κύκλο τους προετοιμάζονταν να στρογγυλοκάτσουν στις καρέκλες που γυάλιζαν για πάρτυ τους. Ε πως να το κάνουμε?? Δε γίνεται να είναι ΟΛΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ. Ειναι τιμή και προνομιο στη χώρα μας να είσαι ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ αλλά είναι προνομιο στο οποίο, δυστυχώς ή ευτυχώς, λίγοι έχουμε δικαίωμα στη χρηση του όρου.

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Ο πατριωτικός ρεαλισμός του Δ. Χριστόφια...



Η δήλωση Χριστόφια για τη δυνατότητα άσκησης κάθε δικαιώματος έναντι της Τουρκίας, παρά το γεωοικονομικό μεγεθός της, αν αυτή εξακολουθήσει να μη σέβεται το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, κινείται σωστή κατεύθυνση.

Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος της Κύπρου απευθύνει ουσιαστικά μήνυμα και στους θιασώτες της – ίσως και de jure - διαιώνισης της διχοτόμησης, ξεκαθαρίζοντας τους πως οι θέσεις του για αποδοχή της εκ περιτροπής προεδρίας και της παραμονής ορισμένου αριθμού εποίκων είναι απότοκες ενός πατριωτικού πολιτικού ρεαλισμού κι όχι μιας άνευ όρων φοβικής ενδοτικότητας!

Η Κύπρος μετά την ευτυχή συγκυρία να έχει στην ηγεσία της τον Τάσο Παπαδόπουλο όταν τακτικά τη συνέφερε το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα για το σχέδιο Αναν, προκειμένου να αποκτήσει το πλεονέκτημα στην οικοδόμηση ενός νέου ευνοϊκότερου σχεδίου, έχει σήμερα ξανά τη τύχη να ηγείται αυτής ένας πολιτικός που πιστεύει στη λύση, σε μια χρονική συγκυρία που κάτι τέτοιο είναι εφικτό και ωφέλιμο, αρκεί και οι πολιτικοί ανταγωνιστές του Δ. Χριστόφια να σκεφθούν εθνικά!

Kλιματικές Μεταβολές - Επαναληπτικότητα στο ΣΥΜΠΑΝ

Δεν έχετε άδικο να αφορίζετε ότι δεν ξερετε, για αυτο σε μικρές δόσεις θα σας δινω υλικο για μελέτη. Οσο είστε ικανοι να το αφομοιωσετε. Εμενα μου πηρε χρονια. για ερωτήσεις παλι εδώ είμαι και δέχομαι μαιλς....(μεταφέρω αυτουσιο απόσπασμα)
......Η Γη κάνει μια ολόκληρη στροφή γύρω από τον εαυτό της και εμείς βιώνουμε μια μόνο ημέρα. Αυτός ο κύκλος χωρίζεται σε 24 τμήματα που ονομάζουμε ώρες. Φυσικά και το ξέρουμε. Όλοι ξέρουν ότι μια μέρα είναι μια περιστροφή της Γης.Ο δεύτερος πιο γνωστός γήινος κύκλος είναι η περιφορά της Γης γύρω από τον Ήλιο. Ένας κύκλος γύρω από τον Ήλιο είναι ένα έτος, ή 365,25 ημέρες.Αλλά υπάρχουν και άλλοι κύκλοι της Γης και σε σχέση με αυτήν που είναι λιγότερο κατανοητοί από τους περισσότερους ανθρώπους, της ίδιας όμως επιρροής στην καθημερινότητά μας όπως και οι ώρες που καταγράφουν τα ρολόγια μας. Απλά δεν το ξέρουμε.Για παράδειγμα, η γωνία του άξονα της Γης που τείνει προς τον Ήλιο έχει τεράστια επίδραση σε κάθε άνθρωπο στον πλανήτη. Αυτή τη στιγμή είναι 23,5 μοίρες και λέγεται απόκλιση της γης.Αυτή η γωνία προς τον Ήλιο σχηματίζει τις εποχές μας, καλοκαίρι, άνοιξη, φθινόπωρο, χειμώνα και μεταβάλλεται διαρκώς. Η ακριβής κλίση της Γης μεταβάλλεται από 22,1⁰ σε 24,5⁰ σε ένα διάστημα περίπου 42.000 ετών.Η τροχιά της Γης, που λέγεται εκλειπτική, μεταβάλλεται επίσης διαρκώς. Η κίνηση της Γης μας γύρω από τον Ήλιο είναι ανάμεσα σε έναν σχεδόν τέλειο κύκλο και μια εκλειπτική τροχιά μέσα στον χρόνο και επηρεάζεται κυρίως από τα βαρυτικά πεδία του Δια και του Κρόνου. Αυτός ο κύκλος αλλάζει κάθε 100.000 χρόνια περίπου και το ενδιαφέρον είναι ότι δεν αλλάζει τη διάρκεια του έτους καθώς εναλλάσσεται από κύκλο σε έλλειψη κλπ.Η μετάπτωση των ισημεριών είναι μια ταλάντευση του άξονα της Γης που υπολογίστηκε πρόσφατα από επιστήμονες το 2000, ότι είναι ακριβώς 25.771, 5 έτη για μια ολόκληρη περιστροφή του άξονα. Δεν είναι τέλειος κύκλος, είναι περισσότερο μια έλλειψη. Και για να κάνει τον γύρο μια φορά χρειάζεται σχεδόν 26.000 χρόνια.Τα αίτια αυτής της ταλάντωσης προέρχονται κυρίως από τον Ήλιο και τη Σελήνη, την επηρεάζουν όμως και άλλα σώματα. Η μετάπτωση των ισημεριών μεταβάλλεται συνέχεια εξαιτίας των Κύκλων του Μιλάνκοβιτς που είναι το άθροισμα όλων των κύκλων της Γης και όλων των άλλων κύκλων που επηρεάζουν τους κύκλους της Γης, οι οποίοι φαίνεται ότι μεταβάλλονται διαρκώς.Οι επιστημονικές μελέτες των Κύκλων του Μιλάνκοβιτς έχουν εστιάσει κυρίως στις αλλαγές του κλίματος. Ναι, για να μελετήσει κάποιος το κλίμα πρέπει να ξέρει τους Κύκλους του Μιλάνκοβιτς. Καθώς και τους Ηλιακούς κύκλους, μια ακόμα θεματική παράμετρος του κλίματος της Γης.Και μετά φυσικά υπάρχει και η τροχιά της Σελήνης. Που προκαλεί τα παλιρροϊκά φαινόμενα και καθορίζει σαν ρολόι τα ψηλά και χαμηλά επίπεδα των ωκεανών μας (με τα γνωστά κλιματικά αποτελέσματα, γεγονότα, πειτε τα όπως θέλετε)..........
Ομορφα και ρομαντικα τα περι greenpeace. Παραμύθι με δράκο. Αλλά ας περιοριστουν στο κηνύγι φάλαινας και ας αφήσουν το κλιμα στο κοσμικό του πεπρωμένο. Οσοι ακόμα είθυμήτε να σβήνετε τα φώτα...feel free to do it. Απλά...ότι έγινε, ξαναγίνεται και θα ξαναγίνει.
Δέχομαι ερωτήσεις.......
(ευχαριστώ θερμα το φίλο μου mind-in-peace για το πολυτιμο κειμενο του που ξεπατικωσα)

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Αλλαγή ρόλου για τον φτωχό και μόνο «καουμπόι»...



Μετά την στήριξη του Α. Σαμαρά από τον μέχρι πρότινος συνυποψήφιό του Δ. Αβραμόπουλο, το δημοσκοπικό προβάδισμα στη κούρσα διαδοχής της ΝΔ φαίνεται να περνά από τη Ντ. Μπακογιάννη στον Μεσσήνιο πολιτικό! Η δυναμική όμως του Α. Σαμαρά έβαινε αυξημένη απ' όταν ήδη ο πρώην Υπουργός Υγείας αποσύρθηκε απ' τον ανταγωνισμό για την εσωκομματική εξουσία.

Τα επιπλέον οφέλη απ' τη δημόσια υποστήριξη του Δ. Αβραμόπουλου είναι υπαρκτά για τον Α. Σαμαρά, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο μήτε ότι είναι μεγάλα μήτε ότι θα αποτυπωθούν στη κάλπη με τον τρόπο που αποτυπώνονται δημοσκοπικά.

Κι αυτό επειδή κατά το επόμενο διάστημα ο Α. Σαμαράς θα κλιθεί να δώσει πειστικές εξηγήσεις για το πλήρες περιεχόμενο της σύμπραξής του με τον Δ. Αβραμόπουλο, όπως αυτή αποτυπώθηκε τηλεοπτικά και ακολούθως να υπερασπισθεί την έως τώρα εν πολλοίς δημιουργημένη εικόνα του... φτωχού και μόνου «καουμπόι»!

Παρόλα αυτά, η απόλυτη πολιτική ένδεια της Ντόρα Μπακογιάννη του δίνει ούτως ή άλλως σημαντικές πιθανότητες επιτυχίας!

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Σε ύφεση και επισήμως...



Mε βάση τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα Eurostat, η ελληνική οικονομία έχει διανύσει ήδη δύο τρίμηνα αρνητικής ανάπτυξης περνώντας απ' τη κρίση στην ύφεση, την ώρα που η οικονομία της Ευρωζώνης δείχνει να ξεπερνά την ύφεση. Παρόλα αυτά στην Ελλάδα γίνεται λόγος ακόμα για οικονομική κρίση, χωρίς να απασχολεί τη κεντρική πολιτική σκηνή και τα ΜΜΕ η ένταση και η διάρκεια της ύφεσης, στην οποία έχει ήδη εισέλθει η οικονομία της χώρας!

Το βασικό ερωτηματικό δε, που ζητά επιτακτικά απάντηση, παραμένει το αν βιώνουμε - με κάποια καθυστέρηση - αλλά κατ' αναλογία με τις υπόλοιπες ανεπτυγμένες Ευρωπαϊκές χώρες τα παγκοσμιοποιημένα οικονομικά προβλήματα ή αν αντίθετα τα δομικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας συνδυαζόμενα με τα παγκοσμιοποιημένα οικονομικά προβλήματα μεταβάλλουν επί τω οδυνηρότερο για τη χώρα μας τις συνέπειες της ύφεσης και τι δέον γενέσθαι, διαφορετικό απ' ότι στις άλλες ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες, στη περίπτωση αυτή.

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένα κακό παιδί που έκανε πολλές αταξίες. Συνεχώς! Ένα βράδυ (2004 Λεοφώρος Κηφησίας) παραστράτησε και το παρατράβηξε. Πριν καλά- καλά το καταλάβει, το κακό παιδί βρέθηκε απέναντι στην τιμωρία για τις αταξίες του. Μόλις το έμαθαν οι προστάτες (δίδυμο, μέτριου αναστήματος) του κακού παιδιού, έσπευσαν να τον προστατεύσουν (φέτος 2009). Και το έκαναν καλά, παρά το ότι δεν “γεμίζουν το μάτι”. Το κακό παιδί, έφυγε πολλά χιλιόμετρα μακριά (υπερατλαντικά) και στο “σπίτι του” φρόντισαν να το κουκουλώσουν, με την βοήθεια των γραφιάδων τους, με τους οποίους εδώ και χρόνια έχουν καλές σχέσεις! Το κακό παιδί γυρνάει όπου να'ναι και πάλι στη δράση. Το ποιος θα ζήσει καλά και ποιος καλύτερα, θα το ξέρουμε στο μέλλον!!!

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Οι Πειρατες του Κολπου του Αντεν











Οχι δεν προκειται για την συνεχεια της επιτυχημενης ταινιας με τον Τζωνυ Ντεπ. Η πειρατια ειναι ενα απο τα πλεον καυτα προβληματα στην ναυτιλια σημερα. Ενα προβλημα βεβαια που δεν σταματησε ποτε να απασχολει την ναυτιλια, εστω και αν για οσους δεν ειναι μεσα στον χωρο μπορει να ακουγεται καινουργιο. Βεβαια οι σημερινοι πειρατες καμια σχεση δεν εχουν με τους ρομαντικους τυχοδιωκτες που βλεπουμε στις ταινιες στο σινεμα.
Εδω μιλαμε για οργανωμενους εγκληματιες, σε πολλες περιπτωσεις βαρια οπλισμενους ακομα και με ρουκετες, που εχουν σαν σκοπο την καταληψη του πλοιου και την απαιτηση λυτρων απο τους πλοιοκτητες.
Ενω στο παρελθον οι πειρατες προερχονταν και επιχειρουσαν στην θαλασσια περιοχη της Ινδονισιας,Μαλαισιας και Σιγκαπουρης (γνωστο λιμερι των πειρατων αποτελουσε και αποτελει το Malaka Straight), σημερα το προβλημα εχει μεταφερθει στον Κολπο του Αντεν. Μιλαμε για μια θαλασσια περιοχη γυρω απο την Υεμενη, την Σομαλια και το Ντζιμπουτι στην Αφρικη. Οι πειρατες προερχονται απο την Σομαλια και εκμεταλευομενοι την πληρη διαλυση της χωρας, εχουν στησει τις βασεις τους σε παραθαλασσια χωρια και με τα καταλληλα σκαφη μπορουν και επιχειρουν πολλα μιλια μακρια. Συνηθως υπαρχουν μεγαλα mother-ships στα οποια υπαρχουν πανω εφοδια,οπλα πειρατες και ειναι διασκορπισμενα σε διαφορα σημεια στον κολπο. Γυρω τους υπαρχουν καποια μικροτερα σκαφη τα οποια αφου οπλιστουν και επαντροθουν κανουν τις επιθεσεις στα διερχομενα πλοια. Σημειωστε οτι οι πειρατες ειναι ντοπιοι πολεμαρχοι οι οποιοι ειναι πια τοπικοι ηρωες και εχουν στον ελεγχο τους μικρους στρατους και ολοκληρα χωρια. Στην πλειοψηφια τους οι επιθεσεις δεν καταληγουν και σε καταληψη του πλοιου,ειτε γιατι το πληρωμα χρησιμοποιει μανικες νερου με πιεση ή αλλα μεσα για να εμποδισουν την επιβιβαση των πειρατων, ειτε γιατι το πλοιο αυξανει ταχυτητα και κανει μανουβρες που δυσκολευουν το εργο των πειρατων,ειτε τελος γιατι επεμβενει αμεσα καποιο πολεμικο πλοιο απο την διεθνη δυναμη που εδω και αρκετο καιρο κανει περιπολιες στην περιοχη. Οταν ομως οι πειρατες καταφερουν και καταλαβουν καποιο πλοιο,συνηθως το οδηγουν σε καποιο κρυφο αγκυροβολιο κοντα στην βαση τους και ξεκινουν διαπραγματευσεις με την πλοιοκτητρια εταιρια για λυτρα τα οποια πολλες φορες και αναλογα με τον τυπο του πλοιου και το φορτιο του μπορουν να φτασουν τα δεκαδες εκατομυρια δολαρια.Παντως μεχρι σημερα οι διαπραγματευσεις κρατιουνται μυστικες και σπανια μαθαινουμε απο επισημα χειλη ακριβη ποσα που δοθηκαν για την απελευθερωση των πλοιων.Μεχρι τα τελη Οκτωβριου,ειχαμε 306 επιθεσεις παγκοσμιος ενω περσι ολο τον χρονο ειχαμε 293. Επισης ειχαμε μια αυξηση της ταξεως του 200% στην χρησιμοποιηση οπλων σε αυτες τις επιθεσεις. Απο τις 306 επιθεσεις παγκοσμιος μεχρι τωρα,οι 147 εγιναν στις ακτες της Σομαλιας και στον Κολπο του Αντεν. Το θετικο βεβαια ειναι οτι φετος εχει μειωθει ο αριθμος των επιτυχημενων επιθεσεων. Περσι σε καθε 6 επιθεσεις,ειχαμε μια επιτυχημενη καταληψη πλοιου.Φετος ο αριθμος αυτος εχει κατεβει σε μια επιτυχημενη καταληψη σε καθε 9 επιθεσης, κυριως λογο της παρουσιας της παγκοσμιας ναυτικης δυναμης αλλα και του αυξημενουν βαθμου ετοιμοτητας απο τα πληρωματα των πλοιων. Βεβαια ο αριθμος παραμενει παρα πολυ υψηλος,ειδικα αν συνυπολογισουμε τον μεγαλο αριθμο πλοιων που περνανε καθημερινα την περιοχη. Αλλο ενα ενδιαφερον στατιστικο που μας δινει το International Marine Bureau(IMB) ειναι οτι μεχρι το τελος του Σεπτεμβριου ειχαμε παγκοσμιος 114 επιβιβασεις πειρατων σε πλοια,34 καταληψεις πλοιων,88 πλοια δεχτηκαν πυρα,661 ατομα παρθηκαν ως ομηροι,12 απηχθησαν,6 σκοτωθηκαν και 8 αγνοουνται.
Η αντιμετωπιση αυτου του προβληματος δεν ειναι κατι απλο. Ενα μεγαλο ζητημα ειναι ποιος θα αναλαβει το κοστος για τα πολεμικα σκαφη που αναγκαζονται και περιπολουν στην περιοχη. Προς το παρον τα πραγματα κυλουν ομαλα αλλα γκρινιες υπαρχουν συχνα απο τα κρατη που εχουν στειλει σκαφη στην περιοχη. Αλλο ενα ζητημα ειναι το νομικο κομματι της υποθεσης. Ποια χωρα εχει την δικαιωδωσια να δικασει οσους απο του πειρατες πιανονται. Λογο αυτου του κολληματος,πειρατες αφου συλληφθουν απο καποιο πολεμικο πλοιο αφηνονται ελευθεροι αφου πρωτα τους κατασχεθουν τα οπλα και τα σκαφη.
Περα απο τα προβληματα,γεννιουνται και καποια ερωτημα απο την δραση των πειρατων. Ενα πρωτο ερωτημα ειναι πως σε μια εποχη με εξυπνα οπλα και δορυφορους,δεν μπορουν οι μεγαλες δυναμεις να εντοπισουν τους πειρατες ειτε στην θαλασσα ειτε και στις παραθαλασσιες βασεις τους.Κατι ακομα ειναι ποιους εξυπηρετει η υπαρξη αυτων των πειρατων. Σιγουρα παντως οι Ασφαλιστηκες εχουν αυξησει τα ασφαλιστρα για πλοια που περνουν απο την περιοχη.Επισης εχουν εμφανιστει στον χωρο εταιριες με μισθοφορους που επιβιβαζονται στα πλοια και τα προστατευουν οταν περνανε υποπτες περιοχες. Μηπως τελικα οι πειρατες αποτελουν δικαιολογια για την υπαρξη στρατιωτικης δυναμης στην περιοχη??

Υ.Γ.Την ωρα που εγραφα αυτο το αρθρο,μαθευτηκε οτι το ελληνικων συμφεροντων πλοιο Φιλιτσα με σημαια Marshall Islands δεχτηκε επιθεση και τελικα κατεληφθει απο σομαλους πειρατες ανατολικα του Μογκαντισου στην Σομαλια.Το πλοιο εχει 22 μελη πληρωμα εκ των οποιων ειναι 3 ελληνες και 19 φιλιππινεζοι.Ας ευχηθουμε ολοι να ειναι καλα και να εχει αισιο τελος η περιπετεια τους.

Ανησυχία στη σκεπτόμενη βάση της ΝΔ…



Αμέσως μετά τη κοινή εμφάνιση Δ. Αβραμόπουλου και Α. Σαμαρά, με τον πρώτο να τάσσεται δημοσίως υπέρ του αγώνα για την κατάκτηση της ηγεσία της ΝΔ που δίνει ο δεύτερος, το λόγο πήραν υποστηρικτές της υποψηφιότητας Μπακογιάννη καταγγέλλοντας τη, σε διαφορετικούς χρόνους, σύμπραξη των δύο αποχωρησάντων και εν συνεχεία επεστρεψάντων στο κόμμα!

Αλήθεια είναι πως, περισσότερο απ’ τη στήριξη, η ίδια η κοινή εμφάνιση λειτουργεί σχετικά αντισυσπειρωτικά για τον Α. Σαμαρά. Αν τέθηκε όμως ως προϋπόθεση για τη συμπόρευση των δύο, ο Μεσσήνιος πολιτικός για ευνόητους λόγους είχε ελάχιστα περιθώρια να αρνηθεί.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η εκ των πραγμάτων παραγόμενη πόλωση στις τάξεις της ΝΔ από τέτοιες κινήσεις δημιουργεί έντονη ανησυχία στη σκεπτόμενη βάση της ΝΔ. Κι αυτό επειδή η εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση θα διεξαχθεί σε καθεστώς αβέβαιης οργανωτικής αρτιότητας, ενώ επιπρόσθετα – αντίθετα με την αντίστοιχη εσωκομματική αναμέτρηση προ δύο ετών στο ΠΑΣΟΚ – η μάχη για την ηγεσία της ΝΔ πιθανότατα θα εξελιχθεί σε ντέρμπι!

ΚΑΣΤΟΡΙΑ


Με πολύ μεγάλη έκπληξη διάβασα στις εφημερίδες ότι η ιστορική ομάδα της Καστοριάς "σώζεται στο παρά πέντε" από έναν χορηγό που δεν είναι άλλος από ένα Σκοπιανό καζίνο στη Γευγελή. Δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου. Δηλαδή δεν βρέθηκε κανένας Καστοριανός, κανένας Bορειοελλαδίτης, κανένας Έλληνας να χρηματοδοτήσει την ομάδα της Καστοριάς και την ανέλαβε ένα Σκοπιανό καζίνο?

Θα ήθελα να χαρώ που βρέθηκε μια λύση για την σωτηρία της ομάδας αλλά δυστυχώς δεν μπορώ. Ούτε θέλω να φανταστώ τους παίχτες να παίζουν με μια φανέλα που θα διαφημίζει το καζίνο και ουσιαστικά θα προτρέπει τους φιλάθλους να πάνε να ακουμπήσουν τα χρήματα τους στα Σκόπια προς τέρψη του Γκρουέφσκι και προς ενίσχυση της Σκοπιανής οικονομίας. Έχει ήδη γραφτεί πολλές φορές ότι αυτά τα ........
καζίνο δημιουργήθηκαν στη Γευγελή ειδικά για να προκαλέσουν την αφαίμαξη των κατοίκων της Βόρειου Ελλάδος και εντάσσονται επίσημα στο στρατηγικό πρόγραμμα της Σκοπιανής κυβέρνησης.

Φαίνεται ότι τα Σκοπιανά καζίνο έχουν δυναμώσει τόσο πολύ και η αδράνεια του Ελληνικού Κράτους είναι τόσο μεγάλη που πλέον επεκτείνονται και μέσα στην Ελλάδα. Πρώτα η χορηγία της ιστορικής Καστοριάς και ποιος ξέρει τι σχεδιάζουν να εξαγοράσουν στη συνεχεία.. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΑΝΤΑ! Γιατί εμείς πηγαίνουμε και τους τα ακουμπάμε και είμαστε υπεύθυνοι για την δημιουργία μιας περιοχής ελεύθερου τζόγου που τα ξένα ΜΜΕ ονομάζουν Βαλκανικό Λας Βέγκας.

Δεν ξέρω ποια είναι τα συναισθήματα στη Καστόρια για αυτή την εξέλιξη. Η Καστοριανοί είναι περήφανοι και πατριώτες. Ίσως να είναι τόσο προβληματισμένοι όσο και εγώ. Ίσως να αναρωτιούνται και αυτοί: Δεν υπήρχε άλλη λύση για τη σωτηρία της ομάδας?

από kafeneio

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

LOS PROMENADOS

Apo persi exoume ftiaksei ena fb group en Onomati Los Promenados...Tha sas proskalousa olous oxi mono na kanete join alla kai na steilete sta contacts sas oses perissoteres proskliseis.

Etsi gia na megalwnei kai i parea mas...

OZON

Εχουμε και λέμε. Ηδη απο το 1950 η διεθνης επιστημονικη κοινοτητα, παρατηρησε την αφυσικη αυξηση της θερμοκρασιας του πλανητη και εψαξε να βρει λύσεις.
Λύση 1. Την κανουμε για αλλου. Και αρχισαν τα διαστημικα προγράμματα ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΟΜΑ. (όσο και να σας φένεται κωμικό, είναι αληθινό. βιβλιογραφία στη διάθεσή σας)
Λύση 2. Το παλεύουμε εδώ με όλες μας τις δυνάμεις. Και η πιο ρεαλιστική πρόταση που τέθηκε ήταν: κάνουμε κάτι για να ''διωξουμε'' την θερμοτητα από τον πλανήτη. Κάτι σαν ''ανοίγω το παράθυρο''. Βομβαρδισμός των υψηλότερων στρωμάτων της ατμόσφαιρας ώστε να ανοιχτεί ''τρύπα'' στο όζον και να διαφύγει μέρος της θερμότητας στο διαστημα. Ακούγται τρελό. Απορίφθηκε. 2 δεκαετίες όμως μετά άρχισαν να πλυθαινουν οι φωνές για την τρύπα του όζοντος , με την οποία ζούμε ως σήμερα.
Ζήτημα 1. Αν υποθέσουμε ότι για την καταστροφή του όζοντος φταίνε τα σπρευ και οτιδήποτε άλλο ανθρώπινο, γιατι η τρύπα δεν έγινε κάπου κοντά στον ισημερινό η τουλάχιστον στο βόρειο ημισφαίριο, οπου υπάρχει η πλειοψηφία του πολιτισμένου κόσμου? Ανταυτού η τρύπα ζει και βασιλευει περιξ της Ανταρκτικής.
Ζητημα 2. Γιατι αφού η μόλυνση της ατμόσφαιρας από το πολιτισμένο βόρειο ημισφαιριο συνεχίζεται αμείωτη παρά οποιαδήποτε δεσμευση, η τρύπα έχει αρχίσει να ''γιατρευεται''??
Ζήτημα 3. Γιατι η Ανταρκτική παραμένει Νεκρη Ζώνη, απαγορευμένη για όλους στον πλανήτη, απο μια ομάδα επιστημόνων διαφόρων κρατών? Ακόμα και από το google earth η Ανταρκτική καλύπτετε σε μεγάλα μέρη της από θαμπάδες.
Μήπως τελικά εκει βομβάρδισαν την ατμόσφαιρα πριν 10ετίες, κατάφεραν να ανοιξουν την τρύπα, αλλά στο βάθος των χρόνων είδαν πως αποτέλεσμα δε βγήκε (συνεχίζεται η υπερθερμανση λόγω της κοσμικής ακτινοβολίας από το κέντρο του γαλαξία μας) και εγκαταληφθηκε η προσπάθεια (και ξαναστραφηκαν στην λύση νούμερο 1)?
Πριν το αφορίσετε, σκεφθειτε την πιθανότητα να μην είναι ολα οπως τα παρουσιαζει το ΜEGA, το ΒΒC και το CNN.

'Σεις τους λέει!


Αποφάσισα, είμαι τελικά... Δεξιός!

Με την απόφασή του να στηρίξει τον Αντώνη Σαμαρά, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δηλώνει ευθαρσώς για πρώτη φορά το πολιτικό του στίγμα! Ο εκ Πελοποννήσου καταγόμενος πολιτικός, που εισήλθε στη πολιτική με την αρωγή του Κων/ου Μητσοτάκη ανέστειλε τη λειτουργία του ΚΕΠ και προσφάτως απέσυρε την υποψηφιότητά του και για την ηγεσία της ΝΔ. Δείχνει πλέον, όμως, με τη κίνησή του αυτή να αντιλαμβάνεται ότι πέρα από τη προσεκτική δόμηση του πολυσυλλεκτικού του προφίλ, ένας πολιτικός ταγός είναι σημαντικό να τοποθετείται ευκρινώς κι επί της πολιτικής ουσίας.

Ασφαλώς, ο Δ. Αβραμόπουλος παίρνει κάποιο ρίσκο στηρίζοντας την υποψηφιότητα Σαμαρά. Είναι όμως σαφές ότι η απουσία οποιουδήποτε ρίσκου απ’ τις πολιτικές αποφάσεις συνεπάγεται συνήθως και απουσία πολιτικού οφέλους. Ίσως είναι η πρώτη φορά που ο Βουλευτής της Α΄ Αθήνας παίρνει σαφή θέση σε ένα μείζον πολιτικό ζήτημα και ουσιαστικά απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους της παραδοσιακής δεξιάς λέει πως εκτός από ικανότατος χειριστής της επικοινωνίας είμαι κι ένας από εσάς!

28/11/09 Κλεινουμε τα φωτα για μια ωρα


Τις τελευταιες ημερες κυκλοφορει στο FaceBook ενα group που προωθει μια προσπαθεια αναλογη με το Earth Hour που ειχε γινει παλιοτερα με μεγαλη επιτυχια. Ετσι λοιπον οι δημιουργοι του group μας προτρεπουν να κλεισουμε τα φωτα στις 28/11/09 απο τις 19:00 μεχρι τις 20:00. Αυτη η πρωτοβουλεια βεβαια ειναι μονο για την Ελλαδα αλλα για θυμηθητε πως αρχησε το Earth Hour?Να βοηθησω?Ξεκινησε απο την Αυστραλια και μετα εξαπλωθηκε σε ολοκληρο τον κοσμο. Ετσι λοιπον παιρνω την ευκαιρια και καλω ολους που μας διαβαζουν να κλεισουν τα φωτα στις 28/11/09 απο τις 19.00 μεχρι τις 20.00. Και μην μεινετε μονο σε εσας,διαδωστε το σε οποιον ξερετε.Στειλτε εμαιλ,μπειτε στο FaceBook γινεται μελη του group και στειλτε το και στους φιλους σας. Τετοιες πρωτοβουλιες πρεπει να τις ενισχυουμε.Αναψτε κερια, αναψτε το τζακι,καθιστε με τον συντροφο σας η ενα φιλο η μια φιλη,βαλτε ενα ποτο και μιληστε. Να ειστε σιγουροι οτι η κινηση σας δεν θα κανει καλο μονο στο περιβαλλον αλλα και σε εσας αφου δυστυχως πια ειναι σπανιο στο σπιτι να ειναι σβηστη η τηλεοραση και να μπορουν οι ανθρωποι να μιλησουν με ησυχια.

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Ο... «Σαμαρόπουλος» κι ο επίτιμος!



Προφητική… κατά λάθος αποδεικνύεται η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA, Όλγα Τρέμη, η οποία αναγγέλλοντας την απόσυρση του Δ. Αβραμόπουλου από τη κούρσα διαδοχής στη ΝΔ τον ανέφερε εκ παραδρομής ως... Σαμαρόπουλο!

Μετά την απρόσμενη μετατροπή και στη πολιτική πραγματικότητα του Αβραμόπουλο σε «Σαμαρόπουλο», με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση των έτερων υποψηφίων και ειδικότερα της Ντόρας Μπακογιάννη.

Λέτε η τωρινή τολμηρή –παραδόξως -απόφαση του Φον Δημητράκη να σχετίζεται με τη πίεση που ακούσθηκε ότι του ασκήθηκε από τον Κων. Μητσοτάκη και τελικά η πίεση αυτή να γύρισε μπούμεραγκ στην οικογένεια, όταν δημοσκοπικά διαπιστώθηκε ότι οι υποστηρικτές του Βουλευτή της Α΄ Αθηνών λοξοδρόμησαν προς τον Αντωνάκη, συμπαρασύροντας τελικά και τον μέχρι πρότινος εκλεκτό τους για την ηγεσία της ΝΔ;!

Κάπου εδώ βέβαια φαίνεται να ήρθε η ώρα, πέρα από την με έντονο ενδιαφέρον αναμενόμενη αντίδραση της θυγατέρας Θεοδώρας, και της... επανεμφάνισης του αειθαλούς επιτίμου! Έχει για το Μητσοτακέικο τελικά ο καιρός γυρίσματα ή ανήκετε οικογενειακώς στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας Κε Μητσοτάκη;! Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, κοντή γιορτή, καθώς όλα πλέον είναι ανοιχτά και ιδιαζόντως ενδιαφέροντα στη ΝΔ!

Πόλεμος casino-online εταιρειών


Πόλεμος ξέσπασε ανάμεσα στα συμβατικά καζίνα της χώρας και τα υπερατλαντικά ηλεκτρονικά καζίνα, τα οποία εισβάλλουν πλέον σε κάθε σπίτι μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του Ίντερνετ.
O ηλεκτρονικός τζόγος χτυπάει την πόρτα όλων των χρηστών του Ίντερνετ, χωρίς φραγμούς και άλλους νομικούς περιορισμούς, καθώς τα Ίντερνετ καζίνα που ξεφυτρώνουν καθημερινά σαν μανιτάρια ανέρχονται ήδη σε εκατοντάδες και πολλαπλασιάζονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

Ο αριθμός όσων προκαλούν την τύχη τους μέσω υπολογιστή υπολογίζεται ότι αγγίζει διεθνώς τους 190 εκατ. χρήστες! Κάθε λεπτό υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο «αλλάζουν φύλλα» μέσω των ηλεκτρονικών καζίνων, αριθμός που αυξάνεται κατά 10% κάθε μήνα.

Τα μεγαλύτερα on line καζίνα, γνωρίζοντας την έφεση των Ελλήνων στον τζόγο, μετέφρασαν το μενού τους στα ελληνικά ώστε να γίνουν πιο φιλικά προς τους εγχώριους χρήστες, ενώ ορισμένα από αυτά άρχισαν να διαφημίζονται και μέσα από ραδιοφωνικούς σταθμούς! Μάλιστα, η επιθετική διαφήμιση του καζίνου 848. com σε όλη την Ελλάδα προκάλεσε την έντονη αντίδραση της εταιρείας Club Ηotel που διαχειρίζεται το καζίνο Λουτρακίου.

Τεράστιες απώλειες εσόδων
Συγκεκριμένα, το καζίνο Λουτρακίου κατέθεσε έγγραφη καταγγελία προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Οικονομίας, Πολιτισμού και Τουρισμού και Προστασίας του Πολίτη, καθώς και προς τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, καταγγέλλοντας ως «ευθέως παράνομη, τόσο τη λειτουργία, όσο και τη διαφημιστική προβολή της συγκεκριμένης ιστοσελίδας». Το καζίνο Λουτρακίου επικαλείται τις διατάξεις της ισχύουσας ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την ίδρυση, λειτουργία και έλεγχο των επιχειρήσεων καζίνων. Επισημαίνει ότι «στην περίπτωση του 848. com πλήττεται ευθέως η νόμιμη απασχόληση στα εγχώρια καζίνα και τον ΟΠΑΠ, ενώ και οι απώλειες δημόσιων εσόδων είναι τεράστιες».

Για το θέμα αυτό έχει ήδη επιληφθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ωστόσο δεν είναι σαφής ο τρόπος με τον οποίο μπορούν να αντιδράσουν οι αρχές, δεδομένου ότι η αγορά τυχερών παιχνιδιών- και ιδιαίτερα μέσω Ίντερνετ- στερείται επί της ουσίας σύγχρονου νομικού και θεσμικού πλαισίου λειτουργίας.

Σημειώνεται ότι για να πάρει κάποιος μέρος σε ένα παιχνίδι ηλεκτρονικού καζίνου, το μόνο που χρειάζεται είναι αρκετό πλαστικό χρήμα. Η κατάθεση χρημάτων στα ιντερνετικά καζίνα ολοκληρώνεται με πολύ ευκολότερο τρόπο από ό,τι η ανάληψή τους. Κι αυτό, καθώς για να εισπράξει κάποιος χρήματα από ηλεκτρονικό καζίνο πρέπει πρώτα να πιστοποιηθεί με απόλυτη βεβαιότητα η ταυτότητά του.

Από το Γιβραλτάρ
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, η εταιρεία που διαχειρίζεται διαδικτυακά το καζίνο 848. com και προωθεί διαφημιστικά τις υπηρεσίες της με κεντρικό σύνθημα «Παίξε όπως είσαι», ανήκει στην εταιρεία Cassava Εnterprises Limited με έδρα το Γιβραλτάρ, θυγατρική εταιρεία της 888 Ηoldings ΡLC. Με την έδρα της πάντα σε χώρες με ειδικό φορολογικό καθεστώς (Βρετανικές Παρθένες Νήσους, Αντίγκουα και Γιβραλτάρ), η εταιρεία ανήκει σε ισραηλινά και βρετανικά επιχειρηματικά κεφάλαια. Στο σύνολο της περυσινής χρονιάς εμφάνισε τζίρο 263 εκατ. δολαρίων!

Την ίδια στιγμή, στα ελληνικά καζίνα ο συνολικός τζίρος των στοιχημάτων έφθασε πέρυσι στα 3,185 δισ. ευρώ. Συνολικά, τα έσοδα από τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, τα καζίνα, τα λαχεία και τον ιππόδρομο έφθασαν το 2008 το ποσό των 9,4 δισ. ευρώ, με την ετήσια κατά κεφαλήν δαπάνη του τζόγου να αγγίζει πλέον τα 860 ευρώ! Ωστόσο, εάν στα ποσά αυτά συνυπολογιστεί ο λεγόμενος παράνομος τζόγος (on line betting), που εκτιμάται σε 5-6 δισ. ευρώ, το συνολικό μέγεθος της ελληνικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών αγγίζει τα 15 δισ. ευρώ, ένα από τα μεγαλύτερα διεθνώς με βάση τον πληθυσμό της χώρας.

nea 30/10/09

China Uber Alles


Ο κοσμος μας, σε ολη του την ιστορια εχει γνωρισει πολλες αυτοκρατοριες/υπερδυναμεις που κατα καιρους με τον εναν η τον αλλον τροπο ειχαν τον ελεγχο μεγαλου μερους του πλανητη. Ρωμαικη Αυτοκρατορια, Βυζαντιο, Οθωμανικη Αυτοκρατορια, Βρετανικη Αυτοκρατορια,Τριτο Ραιχ, Ηνωμενες Πολιτειες της Αμερικης και αλλες.
Στις μερες μας μια νεα υπερδυναμη εχει αρχισει να κανει αισθητη την παρουσια της. Αφου η Αμερικη μετα απο μια σειρα αστοχων πολιτικων εχασε την αιγλη της και την απολυτη κυριαρχια της, αλλα και η Ρωσσια φαινεται αδυναμη να αναλαβει αρχηγικο ρολο, η Κινα δειχνει σιγα σιγα να εκμεταλευεται το κενο και να απλωνει τα διχτυα της. Η διαφορα με τις υπερδυναμεις του παρελθοντος ειναι προς το παρων πως η Κινα δεν εχει χρησιμοποιησει οπλα.
Η Κινα λοιπον εκμεταλευομενη το καθεστος της που της επιτρεπει να κινηται με ταχυτα και αποφασιστηκοτητα χωρις πολλες συζητησεις, αλλα και με το τεραστιο σε μεγεθος και φτηνο εργατικο δυναμικο που κατεχει, εχει καταφερει να κατακλησει το παγκοσμιο εμποριο με τα προιοντα της. Μελετες αναφερουν πως σε μια ακτινα 2 μετρων γυρω μας, το 60% των προιοντων ειναι made in China. Το ποσοστο αυτο εκτινασετε στο 85% αν μεγαλωσουμε τη ακτινα στα 10 μετρα. Οπως ειναι κατανοητο, το παγκοσμιο εμποριο εξαρταται σε μεγαλο βαθμο απο τον κιτρινο γιγαντα. Φανταστητε τις επιπτωσεις στην καθημερινη μας ζωη αν καποια στιγμη η Κινα αποφασισει να περιορισει η και ακομα να διακοψει την παραγωγη καποιων προιοντων με σκοπο να πληξει καποια οικονομια.
Εδω και εναμιση χρονο και εκμεταλευομενη την παγκοσμια κριση, η Κινα κανει με σταθερα βηματα μια κινηση που σιγουρα θα οδηγησει σε Ρουα Ματ. Η Κινα λοιπον τον τελευταιο καιρο κανει προσπαθειες για να ελεγξει οχι μονο την παραγωγη και διαθεση των πρωτων υλων παγκοσμιος, αλλα και τις μεταφορες τους. Και εξηγουμαι.
Η Κινα ειναι αυτη την στιγμη ο νουμερο ενα εισαγωγεας παγκοσμιος σε πρωτες υλες. Σημειωστε οτι το μεγαλυτερο μερος αυτων των ποσοτητων δεν παει για καταναλωση,αλλα αντιθετως αποθηκευεται για μελλοντικη χρηση ή εμπορια.Με προσχημα την παγκοσμια κριση η Κινα ακυρωσε τεραστιες συμφωνιες δημιουργοντας σοβαρα προβληματα στις εταιριες παραγωγης. Αποτελεσμα αυτων των ακυρωσεων ηταν η πτωση της χρηματιστηριακης αξιας αυτων των εταιρειων. Με γοργες κινησεις Κινεζικες κρατικες τραπεζες αλλα και ιδιωτικες εταιριες, που ομως στην τελικη ειναι αμεσα συνδεδεμενες με το κρατος,αγορασαν τεραστια πακετα μετοχων αποκτοντας με αυτον τον τροπο τον ελεγχο των εταιρειων αυτων και συνεπως τον ελεγχο της παραγωγης των πρωτων υλων.
Αυτο που εμενε τωρα στην Κινα ειναι να μην ειναι εξαρτημενη απο κανεναν για την μεταφορα αυτων των υλων. Ετσι λοιπον οσα συμβολαια για το κτισιμο καινουργιον πλοιων ακυρωνοταν λογο της κρισης, αλλα και οσων πλοιων η τιμη επεφτε λογο ελειψης ναυλου, οι Κινεζοι αυτοματος τα αγοραζαν,δημιουργοντας με αυτο τον τροπο σιγα σιγα ενα στολο ικανο να μεταφερει ολες τις αναγκεες γιαυτους πρωτες υλες. Αν λοιπον ελεχγουν την παραγωγη των πρωτων υλων,αλλα και την μεταφορα τους,τοτε ο καθενας καταλαβαινει οτι ελεχγουν σε μεγαλο βαθμο την παγκοσμια οικονομια.
Σημερα το σχεδιο της Κινας για παγκοσμια κυριαρχια συνεχιζει να υλοποιειται με σταθερους ρυθμους, εστω και αν πολλες φορες δεν ειναι τοσο εμφανες. Και το ερωτημα ειναι αν οι αλλοι μεγαλοι παικτες της παγκοσμιας οικονομιας, οπως ΗΠΑ/Ρωσσια/Ευρωπη,εχουν παρει αντισταθμηστικα μετρα η κοιμουνται τον υπνο του δικαιου?Ας ελπιζουμε οτι τα οποια σχεδια της Κινας για παγκοσμια κυριαρχια θα περιοριστουν στην οικονομια και δεν θα προχωρησουν στην χρηση οπλων και στην επεκτατικη πολιτικη.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΑΝΑΒΑΛΕΙ ΧΕΡΙ ΣΕ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ , ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΩ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΩ

TO ΠΑΛΙΟ ΜΟΥ ΠΑΛΤΟ

Επειδή έρχονται και τα κρύα......

Κατηγορία νο. 1: "ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ"
Πρώτη και πιο... πονεμένη κατηγορία. Όχι για μας, αλλά για τους ιδιοκτήτες των ομάδων που χρειάστηκε να ξοδέψουν εκατομμύρια και ακόμα τα κλαίνε. Επίτιμα μέλη το δίδυμοΜπίσκαν-Κονσεϊσάο που θα οδηγούσε τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της Ευρώπης, αλλά και ο Ντράγκαν Τσίριτς (της Μπαρτσελόνα)που μαζί με τον προπονητή-μάγο Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς ήρθαν για να κάνουν την ΑΕΚ και πάλι ομαδάρα... Και φυσικά οι δύο αμυντικοί ογκόλιθοι, ο "Ελ Πατρόν"αρχηγός της Μπόκα, Χόρχε Μπερμούδες και ο βασιλιάς των μαχαιροπίρουνων και αρχηγός της Παρί Σεν Ζερμέν, Ερίκ Ραμπεσαντρατανά.Φλάβιο Κονσεϊσάο (Παναθηναϊκός)Χόρχε Μπερμούδες (Ολυμπιακός)Ιγκόρ Μπίσκαν (Παναθηναϊκός)Ερίκ Ραμπεσαντρατανά (ΑΕΚ)Ντράγκαν Τσίριτς (ΑΕΚ)

Κατηγορία νο. 2: "ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΣΥ;"
Σ' αυτή την κατηγορία έχουμε παίκτες που έφτιαξαν καλό όνομα όπου αλλού αγωνίστηκαν, αλλά όταν πάτησαν το πόδι τους στην Ελλάδα ξέχασαν τι σχήμα έχει η μπάλα. Φταίει ο ήλιος; Φταίνε οι φραπέδες; Τι στο καλό έπαθες ρε αδερφέ και ξέχασεςνα κάνεις κοντρόλ; Εδώ δεσπόζει ο -κατά τον Μάκη Ψωμιάδη- "Φόλιας" με καλή καριέρα στην Πόρτο, ο μάγος Τζαφάρ πουσκόραρε ένα γκολ ανά συμμετοχή στο Ουζμπεκιστάν, αλλά και το ξεπεσμένο ταλέντο του Άγιαξ, Νορντίν Βόουτερ.Για όλους τους παρακάτω ερευνάται ακόμα αν το ελληνικό ποδόσφαιρο τους κατέστρεψε ή αν αυτοί κατέστρεψαν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάτι σαν το δίλημμα με το αυγό και την κότα ένα πράγμα...Φατίχ Ακιέλ (ΠΑΟΚ)Γκάμπριελ Άλβες (Ολυμπιακός)Νορντίν Βόουτερ (Παναθηναϊκός)Τζαφάρ Ιρισμέτοφ (Παναθηναϊκός)Ρίτσαρτ Κνόπερ (Άρης)Έρβιν Λέμενς (Ολυμπιακός)Σαλαχεντίν Μπασίρ (Άρης)Αντόνιο Φόλια (ΑΕΚ)

Κατηγορία νο. 3: "ΕΝΣΗΜΑ"
Πρόεδρε, εδώ με συγχωρείς αλλά τα 'θελες και τα 'παθες. Πας και μουφέρνεις τον παικταρά σακατεμένο στα 35 του και περιμένεις τι; Να θυμηθεί τα νιάτα του; Τι να πρωτοθυμηθείς εδώ... Ντάνι, Σινιόρι, Βίκτορ,Νόβακ, Γιάρνι, ο ένας "καλύτερος" από τον άλλον!Βίκτορ Σάντσεθ (Παναθηναϊκός)Ρόμπερτ Γιάρνι (Παναθηναϊκός)Ρασίντ Γιεκινί (Ολυμπιακός)Τζόνι Νόβακ (Ολυμπιακός)Λάρα Γκαρσία Ντάνι (Ολυμπιακός)Χούλιο Σέζαρ (Παναθηναϊκός)Τζιουζέπε Σινιόρι (Ηρακλής)

Κατηγορία νο. 4: "ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΙΑ Η ΦΑΝΕΛΑ"
Ποδοσφαιριστές που σε άλλες ελληνικές ομάδες ξεχώριζαν σαν την μύγαμες το γάλα και μόλις πήραν μεταγραφή μεταμορφώθηκαν προς το χειρότερο. Ο Ζίζι Ρόμπερτς του Πανιωνίου και ο Κέλβιν Σέμπουε της Ξάνθης μεταγράφηκαν σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ αντίστοιχα, είναι δύο από τους ποδοσφαιριστές που ποτέ δεν μπόρεσαν να αποδείξουν πως αντέχουν το βάρος της νέας τους φανέλας...Ζοέλ Επαλέ (Παναθηναϊκός)Βλάνταν Μιλόγεβιτς (Παναθηναϊκός)Ματσέι Μπικόφσκι (Παναθηναϊκός)Ντέρεκ Μπόατενγκ (Παναθηναϊκός)Γιουράι Μπούτσεκ (Ολυμπιακός)Νιρέν Ντεμπά (Παναθηναϊκός)Πέρσι Ολιβάρες (Παναθηναϊκός)Ιφεάνι Ουντέζε (ΑΕΚ)Πίτερ Οφορίκουε (Ολυμπιακός)Αλαίν Ραγκουέλ (Παναθηναϊκός)Ζίζι Ρόμπερτς (Ολυμπιακός)Κέλβιν Σέμπουε (ΑΕΚ)

Κατηγορία νο. 5: "ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ" (αρχίζουν τα ωραία)
Λίγο η μόνιμη έλλειψη ρευστού που οδηγούσε αναγκαστικά σε φθηνές επιλογές, λίγο η απειρία των εκάστοτε διοικήσεων τους, οι ομάδες της Θεσσαλονίκης κατάφερναν για τον ένα ήτον άλλο λόγο να εκπλήσσουν πολύ συχνά το ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό με τις αποτυχημένες επιλογές τους. Ξεχωρίζουμε τους αδελφούς Αμαφούλε και ιδιαίτερα τον Θενγκόντ (Τhankgod άκου όνομα) ή κατά τον τότε προπονητή του στον ΠΑΟΚ, Άγγελο Αναστασιάδη, "Θεόφιλο"...Θενγκόντ Αμαφούλε (ΠΑΟΚ)Ναπολεόν Αμαφούλε (ΠΑΟΚ)Εντγκάρδο Αντινόλφι (ΠΑΟΚ)Αδόλφο Βαλέντσια (ΠΑΟΚ)Εμάνουελ Εκουέμε (Άρης)Κάρλος Ζεγκάρα (ΠΑΟΚ)Σάμουελ Ινόγκι (Άρης)Ιρανίλντο (Άρης)Πατρίτισο Καμπς (ΠΑΟΚ)Νορτζ Κουεμάχα (Άρης)Ράντοσλαβ Μάινταν (ΠΑΟΚ)Βίντακ Μπράντιτς (ΠΑΟΚ)Σεμπάστιαν Ραμπέρτ (Ηρακλής)Μιγκέλ Ρεμπόσιο (ΠΑΟΚ)Γκλεν Σάλμον (ΠΑΟΚ)Γκρεγκόρζ Σαμοτούλσκι (ΠΑΟΚ)Αμπντελσατάρ Σάμπρι (ΠΑΟΚ)Φραντσέσκο Σκαρντίνα (ΠΑΟΚ)Γιουτζίν Φομούμποντ (Άρης)Απομπάκα Φοφανά (ΠΑΟΚ)Ρετζίλιο Φρέιντε (Ηρακλής)Βιορέλ Φρούνζα (ΠΑΟΚ)Μέλβιν Χολβάιν (Ηρακλής)

Κατηγορία νο. 6: ΛΟΙΠΟΙ
Δεν ανήκουν σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες, αλλά δε γινόταν να μείνουν απ' έξω. Ευρωπαίοι,Λατινοαμερικάνοι, ψηλοί, κοντοί, λευκοί, μαύροι, όλα τέλος πάντων τα υπόλοιπα παλτά που θυμηθήκαμε βρίσκονται στην παρακάτω λίστα. Απολαύστε:Φέλιξ Αμποάγκουε (Ολυμπιακός)Σρντζαν Άντριτς (Παναθηναϊκός)Μίτρσα Βαρεσάνοβιτς (Ολυμπιακός)Μάρκο Βίλα (Παναθηναϊκός)Τζόζεφ Ενακαρίρε (Παναθηναϊκός)Ραϊμόντας Ζουτάουτας (Παναθηναϊκός)Μάρτσιν Κούζμπα (Ολυμπιακός)Έρικ Λίνκαρ (Παναθηναϊκός)Μίλος Μάριτς (Ολυμπιακός)Σίλβιο Μάριτς (Παναθηναϊκός)Ντουμίτρου Μίτου (Παναθηναϊκός)Φέλιξ Μπόρχα (Ολυμπιακός)Μάρκο Νε (Ολυμπιακός)Αμπντεσλάμ Ουαντού (Ολυμπιακός)Ιβάν Ρέζιτς (Ολυμπιακός)Κάρλος Σαΐνιο (Παναθηναϊκός)Ντάνιελ Σάριτς (Παναθηναϊκός)Χέλγκι Σίγκουρντσον (Παναθηναϊκός)Ροντρίγκο Σόουζα (Παναθηναϊκός)Φρανκ Στράντλι (Παναθηναίκός)Σάντορ Τόργκελε (Παναθηναϊκός)

Pet Shop Boys ξανα στην Αθηνα


Αφου περασε και η συναυλια της Beyonce, ακουσα πολυ καλα σχολια απο ανθρωπους που πηγαν, ειπα να μιλησω για ενα αλλο σημαντικο μουσικο γεγονος, επιτρεψτε μου να πω υψηλοτερης ποιοτητας και επιπεδου. Ετσι λοιπον μετα απο αρκετα χρονια απο την τελευταια επισκεψη τους,αν θυμαμαι καλα ηταν στο Γκαζι, την επομενη βδομαδα θα εχουμε την τιμη να απολαυσουμε τους Pet Shop Boys στην Αθηνα. Η συναυλια αυτη την φορα θα γινει στο Metropolitan Expo, τον καινουργιο χωρο στο Ελευθεριος Βενιζελος. Επειδη ειχα την ευκαιρια,thank you striker,να επισκευτω τον χωρο στο προσφατο Ναυτικο Σαλονι,πρεπει να σας πω οτι προκειται για ενα πολυ αξιολογο χωρο που προσφερει ολες τις ανεσεις για να γινει μια καλη συναυλια.Ειδικος δεν ειμαι και δεν ξερω πως θα ειναι ακουστικα ο χωρος, αλλα για τον επισκεπτη ειναι ενα ανθρωπινο μερος με ανετο παρκινγκ, με μαγαζια για να μπορεις να αγορασεις κατι να πιεις και να φας και με την ευκολια στην προσβαση που προσφερει η Ατιικη Οδος.
Παμε ομως στα ακρως μουσικα. Το συγκροτημα που γεννηθηκε το 1981 και εχει τεραστιες επιτυχιες στο παλμαρε του οπως το Its a Sin,Domino Dancing,West End Girls,Rent,Always on My Mind,Heart και αλλα πολλα,ερχεται στην Αθηνα με νεο αλπμουμ και με ορεξη για μια παρασταση που θα μας συναρπασει. Αλλωστε οσοι ειχα την τυχη να τους δουν στην πρωτη τους συναυλια στον Λυκαβητο,θα θυμουνται οτι ειχα προσφερει μια πολυ "δυνατη" συναυλια και μουσικα αλλα και σαν παρουσια στην σκηνη. Η παγκοσμια περιοδια του συγκροτηματος "Pandemonium Tour 2009" ξεκινησε απο την Ρωσσια και θα ολοκληρωθει στο Λονδινο τον Δεκεμβριο αφου πρωτα θα εχουν επισκεφτει 76 πολεις.
Την Παρασκευη 13 Νοεμβριου, ολοι οι δρομοι οδηγουν στο Metropolitan Expo και στην συναυλια των Pet Shop Boys. Θα προτεινα ακομα και σε αυτους που δεν ειναι φανατικοι του συγκροτηματος,να παρουν το "ρισκο" και να παρακολουθησουν την συναυλια.Ειμαι σιγουρος οτι ο Neil Tennant και ο Chris Lowe, τα δυο μελλη του συγκροτηματος, θα τους αποζημιωσουν με το παραπανο. Εισιτηρια αγοραζουμε απο την TicketServices και κοστολογουνται στα 45 ευρω.

ITS A SIN να μην δειτε αυτη την συναυλια

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

AΛΤΣΧΑΙΜΕΡ????

Βγήκε το κοκαλόπαιδο ο Μώραλης και δήλωσε «Το γκολ ήταν καθαρό. Είναι καθαρή η φάση. Αυτή την φορά δεν θα χρειαστούμε σκιές και τεθλασμένες για να δούμε αν ήταν γκολ. Χάσαμε ένα παιχνίδι που δεν έπρεπε».
Στο ΟΑΚΑ φέτος μετά την «σφαγή» του Δαλούκα εις βάρος της ΑΕΚ ο Μώραλης έλεγε «Δεν ασχολούμαστε με την διαιτησία»
Ας δούμε όμως τι λέει εδω και καιρό ο κωλοτούμπας...
Ιανουάριος του 2008: «Εχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα να ασχολούμαστε πάρα πολύ με την διαιτησία περισσότερο από ότι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο, όπως αυτό παίζεται στους αγωνιστικούς χώρους με τους παίκτες να είναι οι πρωταγωνιστές. Εμείς δεν έχουμε συνηθίσει να μιλάμε για την διαιτησία»
Οκτώβριος του 2008: «Κακώς ασχολούμαστε τόσο πολύ με την διαιτησία»
Φεβρουάριος του 2009: «Όσοι μιλάνε για διαιτησία θέλουν να καλύψουν τις αδυναμίες τους»
Gayroi είστε νούμερα, χρηματοδοτούμενα.....

BOY BOY

Μετανάστες από γειτονικές χώρες, με λίγους μόνο μήνες ασφάλισης στην Ελλάδα και οι οποίοι έχουν συμπληρώσει τα όρια ηλικίας, μπορούν να πάρουν την κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ ύψους 716 ευρώ, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. …Βουλγάρα 60 ετών η οποία έχει δουλέψει μόνο έναν χρόνο στην Ελλάδα, κατοικεί στη χώρα και παίρνει από το ΙΚΑ σύνταξη του ΕΚΑΣ 716 ευρώ. Όχι, δεν είναι το τελευταίο σύντομο ρατσιστικό ανέκδοτο, αλλά η νέα ασφαλιστική καταιγίδα που θα μεγαλώσει αναπόφευκτα τη «μαύρη τρύπα» του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας μας. Της Μαίρης Λαμπαδίτη
Ο αριθμός αιτήσεων για συνταξιοδότηση Βουλγάρων εργαζομένων τριπλασιάστηκε απότομα τους τελευταίους μήνες, προκαλώντας την εύλογη απορία της αρμόδιας διεύθυνσης του ΙΚΑ. Το μυστήριο βεβαίως λύθηκε όταν οι υπάλληλοι ανέτρεξαν στους κοινοτικούς κανονισμούς απονομής συντάξεων. Οι Βούλγαροι και οι Ρουμάνοι, ως ισότιμα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης διέλευσης στην χώρα μας από την 1η Ιανουαρίου του 2009 και απολαμβάνουν τα ίδια εργασιακά και συνταξιοδοτικά προνόμια με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους πολίτες. Έτσι, ακόμα και με λίγους μήνες ασφάλισης στην Ελλάδα, ένας Βούλγαρος, ένας Ρουμάνος ή ένας Πολωνός που έχει δουλέψει 14-15 χρόνια στην πατρίδα του, μπορεί (στα 65 ο άντρας, στα 60 η γυναίκα) να πάρει την κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ, ύψους 486 ευρώ, όπως επίσης να κάνει και αίτηση για χορήγηση του ΕΚΑΣ, ύψους 230 ευρώ. Το ποσό θεωρείται αστρονομικό για τη Βουλγαρία, η οποία καταβάλλει συντάξεις‐ψίχουλα, της τάξεως των 40 έως 130 ευρώ. Αυτοί οι αλλοδαποί όμως ζουν στην Ελλάδα ή απλώς εισπράττουν τη σύνταξη από το ΙΚΑ και συνεχίζουν να διαμένουν στην φθηνή χώρα τους;
Τα μικροκυκλώματα πέριξ της Ομόνοιας, τα οποία εκμεταλλεύονταν πριν από λίγα χρόνια τους αλλοδαπούς για να τους βγάλουν την περιβόητη άδεια παραμονής και εργασίας
(500 έως 1.800 ευρώ ήταν η ταρίφα για την άδεια), σπεύδουν τώρα να βγάλουν σύνταξη με το αζημίωτο… Το σημαντικότερο κατόρθωμά τους είναι να ξεπεράσουν τα γρανάζια της γραφειοκρατίας που ταλαιπωρούν εξίσου και εμάς τους Έλληνες και να δηλώσουν ψεύτικη διεύθυνση κατοικίας εντός της ελληνικής επικράτειας, λαδώνοντας κάποιον πρόθυμο να δανείσει τη διεύθυνσή του, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνταξιοδότηση είναι ο αλλοδαπός να αποδείξει ότι διαμένει μόνιμα στην χώρα μας. Έτσι, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ συχνά διαπιστώνουν ότι σε πολλές περιπτώσεις αναφέρεται η ίδια διεύθυνση σπιτιού, αλλά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και αυτή τη φορά δεν έχουν βρει την άκρη του νήματος. Η Μαρίνα Δ., 66 ετών, από τη Βουλγαρία, ήρθε πέρυσι στη χώρα μας ενώ ήδη είχε διανύσει 25 χρόνια ασφάλισης. Η σύνταξη που περίμενε να πάρει στην χώρα της δεν ήταν παραπάνω από 130 ευρώ. Δούλεψε λοιπόν έναν χρόνο σε συνεργείο καθαριότητας και μετά την 1η Ιανουαρίου, που βαφτίστηκε και επισήμως ισότιμη Ευρωπαία πολίτης (αφού εξέπνευσε και η διετής μεταβατική περίοδος που είχε ζητήσει από την Ε.Ε., το Υπουργείο Απασχόλησης), πληροφορήθηκε ότι δικαιούται σύνταξη από το ΙΚΑ.
Βάσει των κοινοτικών κανονισμών, οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι αν έχουν ασφαλιστεί έναν χρόνο στη χώρα υποδοχής τους, έχουν συγκεντρώσει το σύνολο των απαιτούμενων ενσήμων και συμπληρώσει το όριο ηλικίας, ενώ αποδεδειγμένα είναι μόνιμοι κάτοικοι σε αυτή τη χώρα, δικαιούνται να πάρουν σύνταξη.
Το σκεπτικό που διέπει την κοινοτική νομοθεσία είναι ότι κάθε κράτος‐μέλος είναι υποχρεωμένο να προσφέρει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και την ανάλογη περίθαλψη στους Ευρωπαίους πολίτες που διαμένουν και εργάζονται σε αυτό. Η Μαρίνα Δ., που γνώριζε ότι δεν θα τα’ βγαζε πέρα με τις πολύπλοκες διαδικασίες των ασφαλιστικών ταμείων, πλήρωσε 4.000 ευρώ στο κύκλωμα, στο οποίο σημειωτέον συμμετέχουν και δικηγόροι, για να βγάλει την κατώτατη σύνταξη των 486 ευρώ, ενώ σε δύο χρόνια μπορεί να κάνει αίτηση και για το ΕΚΑΣ! Προφανώς έπεσε θύμα εκμετάλλευσης, αφού η συνήθης αμοιβή των δικηγόρων για τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι 500 έως 800 ευρώ (μία έως δύο συντάξεις). Τα νέα διαδόθηκαν από στόμα σε στόμα, ο κουμπάρος έφερε τον μπατζανάκη και η μητέρα την ξαδέλφη, με αποτέλεσμα 7 στους 10 πολίτες άλλων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που καταθέτουν αιτήσεις για συνταξιοδότηση στο ΙΚΑ να είναι Βούλγαροι. Στην πλειονότητά τους είναι γυναίκες που δουλεύουν σε συνεργεία καθαριότητας ή προσέχουν ηλικιωμένους και λόγω της κοντινής απόστασης με την Ελλάδα, για να φτουρίσει και η σύνταξη, μένουν στα χωριά τους στη Βουλγαρία. 130.000 Βούλγαροι και Ρουμάνοι εργάζονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα
ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, σήμερα στην χώρα μας ζουν και εργάζονται 130.000 Βούλγαροι και Ρουμάνοι. Το ΙΚΑ γνωρίζει το πρόβλημα και δεν κρύβει πως στο μέλλον θα πάρει μορφή χιονοστιβάδας.
Παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εκτιμούν ότι οι αιτήσεις Βουλγάρων για συνταξιοδότηση στη Βόρεια Ελλάδα είναι χιλιάδες. Το υπόλοιπο 30% των αιτήσεων από ευρωπαϊκές χώρες έχει υποβληθεί από Ρουμάνους, Πολωνούς και Έλληνες που έχουν δουλέψει στο Βέλγιο και τη Γερμανία. Σε αυτό το σημείο εντοπίζονται οι στρεβλώσεις του συστήματος για να μην κατηγορηθούμε ότι «γκετοποιούμε», με βάση ρατσιστικά στερεότυπα, ανθρώπους που εργάζονται σε σκληρά επαγγέλματα, συνήθως ανασφάλιστοι και κακοπληρωμένοι, αντιμετωπίζοντας καθημερινά την εργοδοτική ασυδοσία και βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους, όπως συνέβη με τη δολοφονική απόπειρα κατά της Βουλγάρας Κωνσταντίνας Κόυνεβα.
Η στρέβλωση εντοπίζεται στη χαώδη διαφορά μισθών και συντάξεων των κρατών του πρώην ανατολικού μπλοκ σε σχέση με το επίπεδο αποδοχών στη χώρα μας. Επί παραδείγματι, ο Έλληνας που δούλεψε 25 χρόνια στις στοές του Βελγίου και 5 χρόνια στην Ελλάδα, θα πάρει τουλάχιστον 1.000 ευρώ σύνταξη από τον ασφαλιστικό φορέα του Βελγίου και άλλα 250 από το ΙΚΑ. Αντίθετα, στην περίπτωση των βαλκανικών
κρατών που εντάχθηκαν στην Ε.Ε., το ποσό που απονέμει π.χ. η Βουλγαρία και η Ρουμανία δεν ξεπερνάει τα 100 ευρώ. «Η διαφορά θα επιβαρύνει το ΙΚΑ», επισημαίνουν ανώτατα στελέχη του Ιδρύματος και συμπληρώνουν: «Πρόκειται για ανθρώπους που απλώς κάνουν τα τελευταία ένσημά τους στην Ελλάδα, έχουν δηλαδή μηδενική προσφορά στο σύστημα και λαμβάνουν κανονική σύνταξη. Πολλές φορές δεν τους ξέρουν ούτε οι γείτονες αλλά ούτε και οι δημοτικές αρχές. Εκτός από συντάξεις γήρατος, πολλοί έχουν πάρει επιδόματα παραπληγικών, τυφλότητας κ.λ.π. Έχουμε κράτος πρόνοιας και είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε, όμως στο μέλλον το κόστος θα είναι υπέρογκο».

Last Chance


Είχα πει ότι δεν θα πατήσω το πόδι μου φέτος στο γήπεδο , τελικά προχτές πήγα για δέυτερη φορά μετά από το παρολίγον έμφραγμα με τον Εργοτέλη και έχω να σας πω τα εξής :

1) Όταν θα περάσουν πολλά πολλά χρόνια και θα αφηγούμαι ποδοφαιρικές ιστορίες στα εγγόνια μου ( αν θέλει ο Θεός ) , θα λέω για την ιστορική περίοδο των 12 στα 13 πρωταθλημάτων και εκεί θα κλείνω τα μικρά τους αυτάκια γιατι θα αρχίζω τις χριστοπαναγίες . synexizw me greekglish giati xanw ton eirmo .

DEN PAEI ALLO EILIKRINA

EINAI DYNATON NA KATALIGOUME NA VLEPOUME SE EPISIMO MATS PROTATHLIMATOS MITROGLOU ,NIKLITSIOTI, FETFA , KAI GALITSIO DEXI XAF ?

POIOS FTAIEI EGO ? ELEOS GAMO TO SPITAKI SAS ME NTREPOMAI NA VLEPW GALITSIO NA FORAEI TIN FANELA MOU , NTREPOMAI NA MIN THIMAMAI TIN TELEYTAIA FORA POU EPAIKSA LIGO BALLITSA NTREPOMAI NA LEW OTI ELEIPE O ZAIRI KAI DEN KERDISA ( poios o zairi !! )

A) PAIKSTE BALLA ME TON VAZELO KAI AS XASETE

B) KAI PARE KANENAN PAIXTI TON GENARI EXEIS XEFTILISTEI KOKKALI

C) XYPNA KAI ESY ZIKO PAIZEIS ME 3 KENTRIKOUS AMYNTIKOUS KAI ME TON IRA

D) AYTA ME TIN DIATISIA EINAI PARAMYTHIA TIS XALIMAS .OFSIDE HTAN KAI TI EGINE .DEN EKANES FASI ENA OLOKLIRO DEYTERO IMIXRONO.

E) AYTA.