neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΑΝ.....

Άλλο ένα κατόρθωμα της Νέας Δημοκρατίας ανακοινώθηκε σήμερα. Ο ρυθμός εξαγογών της χώρας σημείωσε μηδενική αύξηση. ΜΗΔΕΝΙΚΗ. Ο στόχος δε όπως ανακοίνωσαν οι φωστήρες της κυβέρνησης είναι το 2013 να επιτύχουμε τα αποτελέσματα του 2003 σε ότι έχει να κάνει με τις εξαγωγές τις χώρας. Και αυτή είναι η αισιόδοξη πρόβλεψη.
Με λίγα λόγια οι φιλελεύθεροι μου κρατανε τις τύχες μας στα χέρια τους ελπίζουν σε 4 χρόνια να προσπαθήσουν να πετύχουν όσα έκανε στο ρελαντί το ''κακό ΠΑΣΟΚ''.
10 χρόνια χαμένα , και μάλιστα 10 χρονια προσπάθειας να πετύχουν αυτά τα οποία ΕΚΡΑΖΑΝ.
Οι τούμπες δεν έχουν σταματημό.

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Χρόνια Πολλά Άρη!


Σε ένα καφενείο της περιοχής του Βότση, στις 25 Μαρτίου 1914, μια συντροφιά που την αποτελούσαν 22 άνθρωποι, πήρε τη μεγάλη απόφαση της ίδρυσης του συλλόγου. Αλλά το πρόβλημα βρισκόταν στο όνομα που θα του έδιναν. Οι δημιουργοί του νέου συλλόγου αποφάσισαν να του δώσουν ένα όνομα θεϊκό, γεμάτο επιβλητικότητα και μεγαλοπρέπεια, που να εμπνέει σεβασμό και φόβο. Με αυτές τις αρχές ξεκίνησε ο Άρης και γρήγορα έγινε ο κυρίαρχος του ποδοσφαίρου της Θεσσαλονίκης αλλά και ένας από τους ισχυρότερους στην Ελλάδα. Η υλοποίηση της ιδέας ήρθε πέντε μήνες αργότερα τον Αύγουστο του 1914. Η ομάδα κέρδισε συμπάθειες μεταξύ των Θεσσαλονικέων που έβλεπαν στον Άρη τη δύναμη και την ευκαιρία αξιοποίησης της αθλητικής ιδέας αλλά και ένα ισχυρό και υγιές σωματείο, που θα ήταν σε θέση να μεταφέρει σε όλη την Ελλάδα το όνομα του Άρη, της Θεσσαλονίκης και του μεγάλου συλλόγου. Ο Άρης δεν έπαψε ποτέ να είναι ο βασιλιάς της Βόρειας Ελλάδας. Επιβλητικός και δυνατός. Με άλλα λόγια, πραγματικός Ολύμπιος Θεός του Ελληνικού ποδοσφαίρου, του οποίου ο ναός (γήπεδο Χαριλάου), χωρά άνω των 20.000 πιστών. Έμβλημα του συλλόγου ο αναπαυόμενος Θεός του πολέμου, πάντα έτοιμος να δώσει τις μάχες του αν χρειαστεί. Χρώματά του το κίτρινο και το μαύρο, για να θυμίζει σε όλους το Βυζάντιο, αφού η Θεσσαλονίκη ήταν πάντοτε η δεύτερη πολιτεία της Αυτοκρατορίας. Ο Άρης στις 25 Μαρτίου του 1914 δήλωσε για πρώτη φορά παρών στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της χώρας μας και από τότε έμελλε να καθιερωθεί στη συνείδηση των φιλάθλων της χώρας ως μια από τις μεγαλύτερες και ιστορικότερες ομάδες. Την 25η Μαρτίου 1914 είχαν επιλέξει οι ιδρυτές του Άρη, για να δουν το όνειρό τους να γίνεται πραγματικότητα. Μια μέρα τόσο ξεχωριστή για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό, ήταν αυτή που έδωσε έμπνευση σε κάποιους θαρραλέους και οραματιστές νέους της πρόσφατα απελευθερωμένης Θεσσαλονίκης, για να κάνουν τη δική τους προσωπική «επανάσταση». Μια ομάδα που θα πρωταγωνιστεί και θα κερδίζει, όπως ήταν η δική τους νοοτροπία, σε μια ηλικία που «το αίμα έβραζε στις φλέβες τους». Η εκλεκτή ιδρυτική παρέα, στο καφενείο του Βότση, έδωσε στο όραμα της, όνομα αντάξιο της δικής της ιδεολογίας. Και εγένετο ο Άρης! Βγαλμένο από την αρχαία ελληνική μυθολογία και το θεό των μαχών και του πολέμου, το όνομα της καινούριας ομάδας, που μόλις ξεκινούσε την πορεία της. Η σπίθα των νεαρών ιδρυτών έγινε φωτιά και η φωτιά, πυρκαγιά! Ο Άρης έγινε ένας σύλλογος που έμελλε να γράψει τη δική του ξεχωριστή ιστορία, ένας σύλλογος που λάτρεψαν χιλιάδες κόσμου και έκαναν τον Άρη κάτι παραπάνω από μια συλλογική προτίμηση.

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ



Από το www.cosmo.gr διαβάζομεν, που, για τους έχοντες καλή μνήμη, έλεγε κι ο Παργινός παρουσιάζοντας, στην καθημερινή πρωινή εκπομπή του, τις εφημερίδες:

"Ο αστυνομικός, διοικητής στο Α.Τ. Κυψέλης...επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής τον ιδιοκτήτη της καφετέριας, στο κατάστημα του, που βρίσκεται στην οδό Ανδριανού 1 στην Πλάκα...οι δύο άνδρες λογομάχησαν και ο αξιωματικός - που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας - τράβηξε όπλο που φέρει ιδιωτικά και πυροβόλησε εναντίον του."

Και που να βαθύνει κι η κρίση τι έχουνε να δούνε τα ματάκια μας!

Υ.Γ. Κάποιος να μας φυλάει από τους υπηρέτες του νόμου. Κάποιος να μας φυλάει από τους...Αστυφύλακες!

Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ...


Να μαστε πάλι εδώ… Πως πέρασαν έτσι γρήγορα οι 15 αυτές ημέρες έτσι..?? Και να που σήμερα έφτασε η βραδιά του ΠΑΟ. Έφτασε άλλο ένα ραντεβού με την ιστορία για την μεγάλη αυτή ευρωπαϊκά καταξιωμένη ελληνική ομάδα. Ούτε αυτή τη φορά –για ευνόητους και γνωστούς πλέον στους αναγνώστες της προμενάδας μας, λόγους- θα δώσω κάποιο προγνωστικό για τον σημερινό «υπερπαντων» αγώνα στο ΟΑΚΑ. Θα ευχηθώ να γίνει ένα καλό παιχνίδι αντάξιο της βαριάς ιστορίας του συλλόγου στα σαλόνια των καλύτερων ευρωπαϊκών ομάδων και φυσικά να κερδίσει το εισιτήριο της πρόκρισης η ομάδα της Αθήνας.

Θα ασχοληθώ λίγο με κάποια ματς στις υπόλοιπες αναμετρήσεις για τον ίδιο θεσμό, σήμερα και αύριο. Το διήμερο αυτό ολοκληρώνεται η αγωνιστική για το Ch.League οπότε και θα ξέρουμε τις 8 ομάδες που θα συνεχίσουν. Έχουμε αρκετά ματσάκια λοιπόν, για να διαλέξουμε προς στοιχηματισμό.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ – ΤΣΕΛΣΙ : Under. Δεύτερος γύρος για την μάχη μεταξύ των δυο αγαπημένων μου (κι όχι μόνο…«μου») ομάδων. Το ελαφρύ προβάδισμα των άγγλων θα τους οδηγήσει σε συντηρητικό παιχνίδι τακτικής και σε κλειστό ποδόσφαιρο. Η «μεγ. Κυρία» αναμένεται να πιέσει αλλά είναι φύσει ομάδα τακτικής και ουσίας, οπότε δεν νομίζω να ρισκάρει σε ανοιχτό ποδόσφαιρο και έξαλλο ρυθμό. Under…

ΜΠΑΓΕΡΝ – ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ Λ. : Άσσος . στο εξωτερικό η απόδοση του Χ2 πέφτει κατακόρυφα, μιας και όλοι ποντάρουν στο σκορ του πρώτου παιχνιδιού και στο ότι οι βαυαροί θα ξεκουράσουν κάποιους βασικούς παίκτες. Προσωπικά θεωρώ ότι η Μπαγερν θα κερδίσει το παιχνίδι και θα «πάρει» το χειροκρότημα και τους πανηγυρισμούς μιας και παίζει στην έδρα της.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ – ΙΝΤΕΡ : Άσσος . θεωρώ ότι η Μαν. Γιου είναι μια κλάση πάνω από την Ιντερ και θα είναι πολύ δύσκολο να διεκδικήσει κάτι στη κατάμεστη έδρα των άγγλων, η ομάδα του Μιλάνου…

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΛΥΩΝ : Άσσος (over). Αγαπητή ομάδα η Λυών, με σπουδαίο σύνολο και επιθετικές αρετές. Παρόλα αυτά, η Μπάρτσα, σε ένα «ανοιχτό» κατά την πρόβλεψη μου ματς, θα πάρει το τρίποντο στο Καμπ Νου. Άσσος μικρός αλλά σίγουρος.

ΠΟΡΤΟ – ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡ. : Χ2 . Η ομάδα της Πορτογαλίας έχει το πλεονέκτημα λόγω του αποτελέσματος στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα. Παρότι οι περισσότεροι βλέπουν ως φαβορί την Πόρτο, εγώ θα τιμήσω την καλή απόδοση του Χ2 (από 1,60-1,90) χωρίς να πω ποιος τελικά θα προχωρήσει στην επόμενη φάση.


• Μακριά από το ντέρμπι του Ανφιλντ…. Οι ισπανοί δεν θα αφήσουν στη μοίρα τον τελευταίο στόχο που τους έχει απομείνει προς διεκδίκηση για φέτος…
• Καλό σημείο στο ματς της Ρώμης το Χ … τσοντάρετε το στα ζητούμενα…


Καλή επιτυχία…

Καλή τύχη ΠΑΝΑΘΑ... ταξίδεψε μας..!

Βρηκε και αυτος δουλεια


Με χαρα σημερα το πρωι ριχνοντας μια γρηγορη ματια στα πρωτοσελιδα των αθλητικων εφημεριδων ειδα μια ειδηση που μου εβγαλε ενα βαρος που ειχα εδω και καιρο. Πολλες φορες τα βραδια ξυπναγα ιδρωμενος αφου συνεχεια σκεφτομουν τι θα γινει ο μεροκαματιαρης Γκαγκατσης τωρα που εχασε την θεση του προεδρου της ΕΠΟ. Αυτος ο αγνος υπηρετης του ελληνικου ποδοσφαιρου, αφου δεχτηκε ενα ανευ προηγουμενου αδικο κυνηγητο απο τον πολυμετοχικο αναγκαστηκε να παραιτηθει απο την θεση του σε μια περιοδο που λογο οικονομικης κρισης θα ηταν παραπολυ δυσκολο να μπορεσει να βρει μια δουλεια για να βγαλει τα προς το ζην.

Σημερα λοιπον ειδα το πρωτοσελιδο της Εξεδρας και με χαρα ενημερωθηκα οτι ο μεγας ευεργετης Κροκους, εδειξε για αλλη μια φορα το ηθος του και οτι δεν ξεχνα ποτε τους ανθρωπους που τον εχουν βοηθησει με τον εναν ή τον αλλον τροπο. Να θυμησω οτι και παλιοτερα οταν ο αγνος και καθαρος αστυνομικος διευθυντης που ηταν υπευθυνος για το υπερθεαμα της Ριζουπολης βγηκε σε συνταξη, αμεσως ο ευεργετης Κροκους τον προσελαβε ως υπευθυνο ασφαλειας της ομαδας του. Ετσι λοιπον και με τον πρωην προεδρο Γκαγκατση ο ευεργετης Κροκους εχει ετοιμασει ηδη ενα γραφειο στο λιμανι για να μπορεσει να συνεχισει να προσφερει τις υπηρεσιες του στην ομαδα του Πειραια.

Και ζησαν αυτοι καλα και εμεις καλυτερα

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

ΙΔΟΥ Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ


Αστεία τουλάχιστον η σκηνή που ο κηπουροαντωνάκης σώζει τον θεατροτζόλε, παρά την αναμφισβήτητη αξία και των δύο.

Ο μεν λοιπόν θεατροτζόλε δέχεται πράγματι χτύπημα, που τον βρίσκει όμως περισσότερο στον ώμο ενώ πέφτει κρατώντας το πρόσωπό του στο γρασίδι μπροστά απ' την 4 προκειμένου να το παίξει στο λιμάνι ο ήρωας της Τούμπας και να ξαναανέβουν οι μετοχές του. Το πιάνει στο φτερό η γάτα ο κηπουρός και το παίζει τύπου είμαστε δεμένοι ως συμπαίχτες και ομάδα,και κάνει ότι απλώνει τις τσουγκράνες του να τον σώσει, γνωρίζοντας βέβαια ότι θα προκαλέσει πολύ περισσότερα αντικείμενα αλλά παράλληλα θα κάνει κι αυτός τον ήρωα.

Ναι,σωστά καταλάβατε, η συγκίνησή μου ήταν τέτοια που δεν άντεξα, κι ένα δάκρυ κύλησε απ' τα μάτια μου.

Από κοντά κι ο...νεογαυροπαπαδοπουλάκος, που πάντως έκανε καλό ματς, ακολουθεί τα γερόντια ξαπλώνοντας μετά από ένα άγαρμπο τάκλιν πάνω στην τελική γραμμή προσποιούμενος τον τραυματία πολέμου μπας και μπει κι αυτός στο κάδρο των ηρώων του 0-0. Μπράβο-μπράβο όταν μεγαλώσεις μπορεί να γίνεις σαν τα κοκκινογερόντια κι εσύ παιχταράς μεν, αλλά και να κλέβεις με την βοήθεια του κρόκους τις προκρίσεις την Τετάρτη και να το παίζεις, κυνηγημένος θεατροήρωας κηπουροτζόλε του 0-0 την Κυριακή, για να σε αποθεώνουν οι λιμανογαύροι, αλλά και μερικοί "αντικειμενικοί" φιλογαύροι που βλέπουν τον κηπουρό και τον θεατροτζόλε οσίες παρθένες, που χωρίς κανένα λόγο υφίστανται μια και καλά...ιδιότυπη γεωγραφική τρομοκρατία. Η οποία στο βαθμό που όντως υπάρχει σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι είναι δικαιολογημένη, αλλά ταυτόχρονα δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία και για τα πάντα!

Ας είναι όμως, αφού το Κοκκαλιστάν ψήνει επικοινωνιακά τόσο κόσμο, όσο διατηρεί τον έλεγχο της ΕΠΟ και κατ επέκταση της διαιτησίας, θα την παρακολουθούμε πλέον και στο ρόλο του θύματος με παραγωγό τον κρόκους, σκηνοθέτη τον τσαμπουκοσάββα, πρωταγωνιστές θεατροτζόλε και κηπουρό, και κομπάρσους τους διάφορους εκκολαπτόμενους κηπουροθεατροτζόλε!

ΛΛΛΛΑ ΛΛΛΛΑ ΛΛΛΛΑ ΛΛΛΛΑ ΜΠΑΟΚΑΡΑ.... ( Η ΑΛΙΩΣ....''ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΑΘΗΝΑΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ'')




Βρήκαν σήμερα οι καρντάσηδες σαν δικαιολογία ότι τα ΜΑΤ είχαν σταλεί χθες στην πόλη τους από την Αθήνα με στόχο να προκαλέσουν επεισόδια. Όσο το μυαλό τους είναι τόσο ΛΙΓΟ , ώστε να ψηφίζουν Ψωμιάδη, άλλο τόσο θα τους φταίει η Αθήνα ακόμα και για τα κέρατα που θα τους βάζουν οι γυναίκες τους. Υποανάπτυκτοι με όλη τη σημασία της λέξης, στο όνομα της ΠΑΟΚοφροσήνης και του Αντιαθηναισμού είναι ακόμα και έτοιμοι να δεχθούν ότι η γη είναι τετράγωνη ή ότι για το σεισμό του ’80 (κάπου τότε δεν έγινε?) στην πόλη τους έφταιγε η Κυβέρνηση της Αθήνας. Άλλη μια φορά μια αθηναική ομάδα δεινοπάθησε εκεί πάνω, από τύχη δεν έχουμε θύματα, και άλλη μια φορά θα μείνουν ατιμώρητοι , οι ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ.
Χαριλάου το μόνο γήπεδο της τελευταίας 15ετίας που είχαμε τόσο τραγικό συμβάν (ανάπηρος Ξηροκώστας), Καυτατζόγλειο μόνιμα χωρίς κάγκελα και σε κάθε αγώνα παρέλαση οπαδών στον στίβο, Τούμπα……..χωρίς λόγια. Και ακόμα αυτά τα γήπεδα λειτουργούν, απολαμβάνουν ασυλία και παρόλα αυτά επιμένουν να αυτοαποκαλούνται ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ. ΡΕ ΟΥΣΤ…………..Μπράβο ρε μαγκάκο…..Γιάννης Παπαδόπουλος. Αν τολμήσουν και τον ξαναβγάλουν από την εντεκάδα…. Ακόμα δεν κατάλαβα τι θέση έπαιζε, ήταν παντού, δημιουργούσε, έκοβε, έραβε, ΣΟΥΤΑΡΕ (ξέραμε ότι έχει σουτ οβίδα)…. Αλλά πέρα από αυτά έχει κάτι αρχιδ….. ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Απόδειξη το 3ο λεπτό όπου έβραζε η τούμπα και πήγε με άνεση να βαρέσει το κόρνερ μπροστά στην 4 υπό βροχή γυάλινων μπουκαλιών μπύρας, όταν οι πρωτοκλασάτοι μάγκες και των δύο ομάδων (Γκάρσία, Ντιογο-γυφτάκι) έψαχναν δικαιολογίες για να την σκαπουλάρουν στα 3 διαδοχικά ματς των δύο ομάδων. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΓΙΑΝΝΑΚΗ……. (αν και είσαι γαύρος……αλλά ας όψετε το Ντεμοτέχνειο).

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ




Είναι γνωστό ότι κοινωνικά και αθλητικά ζούμε την πλήρη ποδοσφαιροποίηση, ή ορθότερα την οπαδοποίηση κάθε πτυχής της κοινωνικής και ειδικότερα της αθλητικής δραστηριότητας ακόμα και του ποδοσφαίρπυ, με προφανείς βραχυπρόθεσμους, αλλά κυρίως μακροπρόθεσμους - που ήδη σε μεγάλο βαθμό έχουν επιτευχθεί - σκοπούς.

Στο πλαίσιο αυτό κινούμενη κι η ΕΡΤ, των στόχων της βραχυπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης εμπορευματοποίησης, επέλεξε αυτές τις μέρες την από ελάχιστη έως μηδαμινή προβολή του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου.

Στο οποίο παρεμπιπτόντως αξιοσημείωτες είναι κι οι εμφανίσεις στο άλμα εις ύψος του Κύπριου Κ. Ιωάννου που με 2.29 κατέκτησε την το αργυρό μετάλλιο, καθώς και του Δ. Μπανιώτη με την ίδια επίδοση κατέκτησε την 6η θέση! Κι εις...υψηλότερα!

Ας όψονται όμως τα λογής-λογής ντέρμπι, με την υπερπροβολή και την ψευτοκαταδίκη της βίας σε αντίθεση με την υποπροβολή του όποιου αθλητικού τους περιεχομένου, κι η επένδυση στην...νεο-eurovision!

Βοηθάτε βλαχοηγήτορες της οικονομικής και πνευματικής ελίτ της χώρας να κατεβάσουμε όλοι μαζί ακόμα χαμηλότερα τον πήχη! Μπορούμε!!!!

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Προς Θεου μην γινουμε γαυροι



Οι σφαλιαρες και τα στραπατσα που εχουμε φαει εμεις οι Παναθηναικοι τα τελευταια χρονια ειναι τοσα πολλα που εχω προ πολλου σταματησει να τα μετραω,αλλα και για καλη μου τυχη εχω αρχισει και να τα ξεχναω . Ετσι εχω πιασει τον εαυτο μου σε συζητησεις με γαυρους την στιγμη που μου αναφερουν σφαλιαρες του παρελθοντος,εγω απλα να κοιταω με απορια και να τους λεω πραγματικα οτι δεν θυμαμαι.Ποιο προσφατο παραδειγμα ηταν οταν σε μια συζητηση με αγαπητους φιλους απο το λιμανι,δεν μπορουσα να θυμηθω την περσινη τεσσαρα στο κυπελλο. Μπορει να ειναι μια φυσικη αμυνα του οργανισμου μου,οπως επισης και το γεγονος οτι πια τα στραπατσα δεν μου καθονται τοσο βαρια οσο παλια. Το συνηθειο βλεπεις ειναι κακο πραγμα αλλα απο την αλλη με τον ρυθμο που πεφτουν οι σφαλιαρες τα τελευταια χρονια θα υπηρχε μεγαλος κινδυνος να προκληθει μονιμη ζημια.

Τελευταια σφαλιαρα,μια που ακομα ο οργανισμος μου δεν εχει καταφερει να αποβαλει απο την μνημη μου(που θα παει θα βελτιωσω τις ικανοτητες μου), ειναι αυτη απο τον Πανσεραικο.Τι να πεις,ωραιες οι εκπληξεις στον θεσμο του κυπελλου,αλλα γινεται αν ειναι δυνατον να συμβαινουν στους αλλους?Αλλη μια ουδετερη εμφανιση απο την ομαδα και αλλη μια ξεγυρισμενη σφαλιαρα στον σβερκο. Εχω την εντυπωση, ειδικος δεν ειμαι,οτι στο συγκεκριμενο παιχνιδι δεν ειχε και τοσο ευθυνη ο Τεν Κατε,αλλα περισσοτερο οι παικτες που υπολογιζαν χωρις τον ξενοδοχο. Σιγουρα βεβαια για το γενικοτερο φετινο σκαμπανεβασμα ο Χενκ εχει μεγαλο μεριδιο ευθυνης.

Ακομα πιο μεγαλο μεριδιο ευθυνης εχει η νεα πολυμετοχικη διοικηση του ΠΑΟ.Η οποια τον τελευταιο καιρο εχει την τσιπα να παρουσιαζει την αποχωρηση Γκαγκατση και Ψυχωμανη σαν επιτυχια της. Ποσο ακομα πια να σας γελιοποιησει ο Γκαγκατσης δηλαδη?Και τις εκλογες κερδισε χωρις αντιπαλο και μετα μονος τους την εκανε με ελαφρα πηδηματακια.Αμ το αλλο,αφου εχει φυγει να βγαινουν στις καμερες και να τον παρακαλανε να σταματησει να παρενοχλει τον Πιλαβιο?Δηλαδη πως τον παρενοχλει?Του στελνει πονηρα SMS?Τι να πω?Μαλλον μας θεωρουν βλακες.

Το μεγαλυτερο βεβαια κακο που εγω βλεπω,και ειναι κατι για το οποιο ευθυνεται και η διοικηση Τζιγκερ,ειναι το γεγονος οτι προσπαθουν να ανατρεψουν την παρουσα κατασταση στο ελληνικο ποδοσφαιρο ως γαυροι και οχι ως Παναθηναικοι. Προσπαθουν δηλαδη,με αστειους τροπου βεβαια,να ρηξουν το κατεστημενο του Κοκαλη και να δημιουργησουν το δικο τους κατεστημενο,ενω το σωστο θα ηταν να το γκρεμισουν δημιουργοντας μια ομαδα που ακομα και με κοντρα την διαιτησια να επερνε ανετα ολα τα παιχνιδια. Βεβαια οι πολυμετοχικοι για μια τετοια προσεγκιση μας ειχαν προετοιμασει οταν πρωτοεμφανιστηκαν,αλλα τελικα μου φαινεται πως ο μονος που εχει μεινει στις αρχικες τους αποψεις ειναι ο Βγενοπουλος.

Το αλλο σοβαρο κακο που βλεπω και ακουω ειναι οτι ο λαος του Παναθηναικου απο τις συνεχεις σφαλιαρες αρχιζει και μεταλασεται σε κατι που δεν ειναι. Ακουω και διαβαζω σιγα σιγα Παναθηναικους να λενε οτι δεν εχει σημασια η Ευρωπη αλλα οι τιτλοι στη Ελλαδα, οτι δεν εχει σημασια ο τροπος αλλα η νικη και αλλα τετοια γαυρικα. Μην ξεχνατε οτι και ο λαος του Ολυμπιακου δεν ηταν παντα ετσι γραφικος, η μεταλαξη ξεκινησε σταδιακα με την εμφανιση του Κροκους και πια εχει ολοκληρωθει σε τετοιο βαθμο που μαλλον δεν υπαρχει επιστροφη. Προς Θεου λοιπον μην γινουμε γαυροι και πιστεψτε με δεν ειναι δυσκολο να συμβει. Γιαυτο και ειναι επιτακτικο η νεα διοικηση,αν εχει το σθενος και την θεληση,να επαναπροσιορισει τους στοχους της και να υλοποιησει τις αρχικες της δεσμευσεις. Μεγαλες επενδυσεις σε παικτες φτασμενους,εμπειρους,με χαρακτηρα και τσαμπουκα. Δεν μπορει ο Καραγκουνης μονος του να τραβηξει ολη την ομαδα,χρειαζεται και συμπαραστατες που αυτη την στιγμη ειναι αποντες. Μονο με την δημιουργια μιας μεγαλης ομαδας,που θα παιζει μεγαλο και εντυπωσιακο ποδοσφαιρο θα μπορεσουμε να αλλαξουμε τα πραγματα στο ελληνικο ποδοσφαιρο. Μονο με καλο ποδοσφαιρο και θεαμα μπορει να πεσει η "χουντα" του γαυρου.Γιατι αλλιως μια ζωη θα προσπαθητε να τον ρηξετε απο τον θρονο του και μια ζωη εκει θα ειναι και θα γελα με τα καμοματα μας.Γιατι κακα τα ψεματα ο παλιος ειναι αλλιως και ο Κοκαλης το ξερει τοσα καλα το παιχνιδι που ειναι αδυνατο να τον κερδισεις.Μονο σε αλλου ειδους παιχνιδι μπορεις να τον χτυπησεις,σε ενα παιχνιδι που ο ιδιος δεν ξερει να παιζει.Οσο δεν το καταλαβαινουν,τοσο θα παιρνει τιτλους ο γαυρος.

Υ.Γ.1 Ο Τεν Κατε πιστευω πως δεν πρεπει να φυγει,αλλα πρεπει να στηριχθει και να του εμπιστευτουν την ομαδα και για τον επομενο χρονο. Αν η στηριξη του εχει να κανει και με την απομακρυνση παικτων που δεν τον συμαπαθουν,τοτε αυτο πρεπει να γινει.

Υ.Γ.2 Μεγαλη υποθεση η προκριση επι της Βιγιαρεαλ αν αυτη ερθει. Δεν ειναι μικρο πραγμα να περνας απο ομιλο με Ιντερ και Βερντερ αλλα και να καταφερνεις να προκρηθεις επι της Βιγιαρεαλ που ειναι 4 στην Ισπανια.Αλλωστε ακομα και οι πιο δυσπιστοι ειδαν οτι παιζει φοβερο ποδοσφαιρο.Μην ξεχνατε οτι η Ευρωπη και το μπασκετ ειναι τα δυο πραγματα που κρατουν το Παναθηναικο ζωντανο τοσα χρονια.

H ΠΙΟ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Μακράν ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ Πρωθυπουργός της νεότερης ιστορίας. Από κοντά και η αποτυχημένη κυβέρνησή του. Με χρεοκοπημένα στελέχη και τόσους εκδιωγμένους σε 5 χρόνια όσους δεν είχαμε δει τα τελευταία 35 χρόνια στο σύνολο της μεταπολιτευτικής ιστορίας. Μίζες , σκάνδαλα, νταβατζήδες και πολλά άλλα ροκ…. Αλλά το θέμα μακάρι να ήταν μόνο αυτό. Θα λέγαμε ότι η καλή κυβέρνηση ατύχησε να έχει λαμόγια παρατρεχάμενους.
Η αποτυχία όμως στα οικονομικά είναι ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ. 5 χρόνια ακούμε για το χάλι που υποτίθεται ότι παρέλαβαν. Λες και ο κόσμος τους ψήφισε για να του υπενθυμίζουν τις μέρες του ΠΑΣΟΚ. Κύριοι ο κόσμος σας ψήφισε γιατί υποσχεθήκατε λύσεις (πχ στους 250.000 συμβασιούχους, που μετά αρνηθήκατε αυτό το νούμερο και σήμερα 5 χρόνια μετά η Ακρόπολη είναι κλειστή….).
Το χάλι στο οποίο έχετε ρίξει την χώρα μόνο με την απίθανη τριετία Μητσοτάκη μπορεί να συγκριθεί. Αλλά και πάλι ο σημερινός Ανηψιός είναι μακράν ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ. Κάνατε εκλογές το 2007 με το ψευτοεπιχείρημα οτί θέλετε να φτιάξετε έναν ισχυρό προϋπολογισμό για το 2008 , και προχθές ανακοινώσατε κατάρρευση αυτού του προϋπολογισμού. Η διεθνής κρίση δεν αποτελεί άλλοθι, γιατί α) η κρίση χτύπησε στο τέλος του 2008 όταν τους προηγούμενους μήνες απερίσκεπτοι ασχολήσασταν με τα του Βατοπεδίου και β) άλλες χώρες της Ε.Ε. ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ τόσο ξεφτιλισμένα αποτελέσματα.
Πριν οι αμετανόητοι προσκυνητές της ΝΔ βαλθούν να αρχίσουν συγκρίσεις με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, να δώσω 3 απαντήσεις.
1.Επί ΠΑΣΟΚ όσα κακά και να έγιναν, δε σβήνουν τα αμέτρητα καλά. Δημόσια Εργά, ΟΝΕ, Κύπρος στη Ε.Ε. και πολλά άλλα. Σπάω το κεφάλι μου. Δε μου έρχεται έστω και ένα καλό της ΝΔ
2.Το ΠΑΣΟΚ κρίθηκε για τα κακά του και πέρασε στην αντιπολίτευση. Ποιος ο λόγος να το συζητάμε ακόμα? Κρίθηκε και τελείωσε.
3.Στο φινάλε….ΠΟΤΕ ΠΕΡΝΑΓΑΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΡΕ ΣΕΙΣ??? Πριν 10 χρόνια ή τώρα??? (μη βιαστείτε να προβάλλετε σαν επιχείρημα την οικονομική κρίση. Το ’87 , το ’90, το ’94-’96, το ’99 , είχαμε πάλι παγκόσμιες ή εσωτερικές κρίσεις, αλλά ο κόσμος δε σκεφτόταν να πάρει 1 φρατζόλα ψωμί αντί για 2)

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

ΝΑ...ΚΟΝΤΥΝΕΙ ΠΡΕΠΕΙ!




Έλεγα πριν τα σαρακοστιανά κοκκινοπράσινα ματς ότι "Στον Καραϊσκο σήμερα παίζεται το γόητρο των αιώνιων και το δουλεματάκι της εβδομάδας. Τα πραγματικά κρίσιμα ματς όμως για τις δύο ομάδες είναι αφενός αυτό του κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ για τους ευρωκαναπεδάτους και αφετέρου αυτά με Πανσεραϊκό - λιγότερο - και με Βιγιαρεάλ πλέον - περισσότερο έως και μόνο - για τους πράσινους μόνιμους δευτεραθλητές."

Κι είναι φανερό πως το μεταξύ ΟΣΦΠ - ΠΑΟ 0-0 ήταν περίπου φιλικό και για τις δύο ομάδες. Ο ΟΣΦΠ έκανε τα...αδύνατα-δυνατά να περάσει τον ΠΑΟΚ, ενώ ο ΠΑΟ την...πάτησε με τον Πανσερραϊκό, λόγω και...Βιγιαρεάλ σε ένα ματς που κι η Βιγιαρεάλ να μην υπήρχε ξεκίναγε από το ούτως ή άλλως πονηρό 0-0.

Αλλά ας μην τα βάφουν μαύρα οι πράσινοι. Η πανάθα κι ο Τεν Κάτε, που ουδώλλος ενδιαφέρθηκε πράγματι για το κύπελλο, θα το παίξουν καλά το ματσάκι με τους Ισπανούς, παρότι θα είναι δύσκολο τελικά να προκριθούν, και το κλίμα θα βελτιωθεί στην ομάδα.

Το αντικειμενικό όμως πρόβλημα που ανεξάρτητα απ' το αν θα προκριθεί ο ΠΑΟ στους 8 του Champions League θα παραμείνει είναι η μετοχική του ασσυνενοησία - έως και διάσταση-διάσπαση- που για να επιλυθεί το ιδιοκτησιακό σχήμα μάλλον θα πρέπει να μικρύνει, ή ακόμα καλύτερα όπως άκουσα και από μια παλιά βαζελοκαραβάνα να...κοντύνει!

Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

ΤΟ ΒΡΑΔΑΚΙ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ


Όπως καταλαβαίνεται το ποδοσφαιρικό ντέρμπι αποτελεί απλώς έναν καλό πρόλογο για την μπασκετική ντερμπάρα που συγκεντρώνει όλο το πραγματικό ενδιαφέρον σήμερα!

Στον Καραϊσκο σήμερα παίζεται το γόητρο των αιώνιων και το δουλεματάκι της εβδομάδας. Τα πραγματικά κρίσιμα ματς όμως για τις δύο ομάδες είναι αφενός αυτό του κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ για τους ευρωκαναπεδάτους και αφετέρου αυτά με Πανσεραϊκό - λιγότερο - και με Βιγιαρεάλ πλέον - περισσότερο έως και μόνο - για τους πράσινους μόνιμους δευτεραθλητές.

Στο μπάσκετ όμως οι Περαία-Περαία αν χάσουν μάλλον (ξανα)χάνονται, κι οι πράσινοκουπάτοι είναι βέβαιο ότι μπαίνουν σε περιπέτειες αν τελικά μυρίσουν τον κόκκινο κρίνο.

Λίγη ακόμα αναμονή για το πρόγευμα και ύστερα το κυρίως, γιατί άλλωστε σήμερα στην Ελλάδα αυτή τελικά πληρώνουμε όπως λέει κι ο καφενοGeorge με τον...Zogra!