neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

...ΣΤΗ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ


Στον απόηχο του θριάμβου της Τετάρτης, ο Παναθηναϊκός, δίνει απόψε το απόγευμα ένα δύσκολο αγώνα με την σκληροτράχηλη ομάδα του Αστέρα Τρίπολης που πρέπει πάση θυσία να κερδισθεί… παρά την «μουντή» διάθεση του καιρού (αρνούμενος στο να συμμαχήσει και να βάλει τα γιορτινά του υποδεχόμενος και αυτός τους Θριαμβευτές του Μιλάνου…) πιστεύω ότι θα έχουμε κοσμοσυρροή στο ΟΑΚΑ σαν επιβράβευση και "μεγάλο ευχαριστώ" για την –ακόμη μια- χρυσή σελίδα που έγραψε η ομάδα μεσοβδόμαδα, στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Πάμε όμως στην «ταμπακέρα» κι ας μιλήσουμε για 4-5 ματσάκια που ξεχώρισα από το σημερινό κουπόνι αγώνων στοιχήματος. Πιστεύω ότι αξίζει να ρίξετε μια ματιά στις προτάσεις κι από εκεί και πέρα το γνωστό…. «κι ότι γίνει…» (αλλιώς… και «η Παναγία μαζί μας..»)


ΛΑΡΙΣΑ – ΗΡΑΚΛΗΣ : Under. Περιμένω κλοτσοσκούφι σήμερα στο Αλκαζάρ… κακό αγωνιστικό χώρο, παιχνίδι κέντρου και φάσεις όχι κραυγαλεαιες στις δυο εστίες. Ελαφρύ προβάδισμα στη γηπεδούχο (που «μάγκωσε και το δεκαχιλιαρο της Πράσινης ΠΑΕ σαν «ευχαριστώ» για τη φιλοξενία της στο μεταξύ μας αγώνα!) αλλά θα προτιμήσω το under και πιστεύω θα με δικαιώσει.

ΛΙΛ – ΛΟΡΙΑΝ : Άσσος. Έχει ρολλάρει η Λίλ και τα αποτελέσματα έχουν αρχίσει να φαίνονται! Η δυνατή έδρα και η καλή ψυχολογία θεωρώ ότι θα την οδηγήσουν σε άλλη μια εντός έδρας νίκη (έχει 5 νίκες σε 7 αγώνες εντός!!)

ΓΚΕΝΚ – ΣΕΡΚΛ ΜΠΡΙΖ : Άσσος. Μια χαρά τα πάει εντός η ομάδα της Γκενκ και στα τελευταία παιχνίδια δείχνει να σκοράρει εύκολα και να βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Νομίζω ότι θα συνεχίσει το καλό σερί της απέναντι σε μια αδύναμη εκτός έδρας ομάδα…

ΧΕΤΑΦΕ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ : Διπλό. Στο ντέρμπι της Μαδρίτης, θεωρώ ότι η Βασίλισσα δεν θα κάνει κι άλλο στραβοπάτημα και θα πάρει τη νίκη, πράγμα που είναι άκρως απαραίτητο για τη δύσκολη συνεχεία… καλή η Χεταφε, αλλά τουλάχιστον φέτος, δείχνει κάποιες αμυντικές αδυναμίες τις οποίες θα εκμεταλλευτούν Ραουλ και Νιστελροϊ αντίστοιχα…


*Στο εξωτερικό μειώνεται σταδιακά ο άσσος της Άστον Βιλα. Νομίζω πως είναι φανερή η αγωνιστική ανάκαμψη των «χωρικών» και θα πάρουν το τριποντακι.
*Καλοπληρωμένος ο ασσακος της Αμπερτίν σήμερα στη Σκωτία… για ρίξτε μια κλεφτή ματιά…


Καλή επιτυχία…


Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

28 ΤΡΑΠΕΖΟ...ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ

ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΛΕΥΕ ΚΙ Ο Η. ΜΑΜΑΛΑΚΗΣ


Όλες οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες θα συμμετέχουν στο σχέδιο στήριξης του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας ύψους 28 δισεκατομμυρίων ευρώ σύμφωνα με δηλώσεις του Γ. Αλογοσκούφη και θυμίζω την ανάρτηση με τίτλο "ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΕΤΕ - ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ" που προφανώς όμως σαν άποψη είναι μίλια μακριά από το σκεπτικό της πολιτικής ηγεσίας, περιλαμβανομένης πιθανότατα και της αντιπολίτευσης, αφού προτιμήθηκε η παράδοση άνευ όρων στην συντονισμένη εκβιαστική πρακτική των υψηλών επιτοκίων που ακολούθησαν οι Ελληνικές (?) τράπεζες αντί μιας παρεμβατικής - ανεξαρτήτως ιδεολογικών τοποθετήσεων έστω και προσωρινά - πολιτικής προκειμένου να στηριχθεί ουσιωδώς η ζήτηση και κατ' επέκταση η αγορά.

Είναι γνωστό όμως ότι εδώ και μια δωδεκαετία ζούμε την εποχή της οικονομίστικης-λογιστικής αντίληψης της οικονομίας αλλά και της κοινωνίας γενικότερα!

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΔΟΞΑΣ


Δεν υπάρχουν λόγια για την χθεσινή νύχτα στο Μιλάνο... Καλό είναι να αναλογιστούν και να συνειδητοποιήσουν όλοι οι φιλαθλοι - οπαδοι των υπολοίπων ελληνικών ομάδων, πως κάποια πράγματα δεν γίνονται τυχαία και να δουν κατάματα την αλήθεια.. Ο Παναθηναϊκός είναι "γραφτό" να πρωταγωνιστεί για πάντα στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα!
Δυο σημεία έτσι για το καλό λίγο πριν τη σέντρα στο τηγάνι...
ΜΠΡΙΖ - ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ : Άσσος. Θεωρώ πως η δυνατή έδρα των Βέλγων είναι ικανή να κάμψει την πολύ καλή φέτος -αλλά αδύναμη εκτός Γαλλίας- ιστορική Σεντ Ετιέν.
ΠΑΡΙ -ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ : Άσσος. Δείχνει σημάδια ανάκαμψης η Παρι και με λίγη δυσκολία θα καταφέρει να πάρει το τρίποντο στην "Πόλη του Φωτός"...
ΣΑΜΠΤΟΡΙΑ - ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ : Άσσος. Σκληροτράχηλη φέτος η Σαμπτορια, θα δώσει μάχη με τους Γερμανούς που μπορεί να έχουν καλύτερο σύνολο αλλά απόψε πάνε στην Ιταλία με αρκετές απουσίες...
*Ανοιχτό ματς βλέπω στο Καρα'ί'σκο ... προς over (πιθανό 2-1, 1-2). Ίσως μιλήσει η φανέλα και να αρκεί αυτό στο να πάρουν οι Ισπανοί το τρίποντο μέσα στο Ριαθόρ...
Καλή τύχη...

Συλλογος Μεγαλος Δεν Υπαρχει Αλλος




Ειναι κατι βραδιες σαν την χθεσινη που ευχαριστεις τον Θεο που σε εκανε Παναθηναικο. Γιατι Παναθηναικος δεν γινεσαι, Παναθηναικος γεννιεσαι. Γιατι μονο ο Παναθηναικος μπορει και προσφερει τετοιες συγκινησεις στους οπαδους του. Γιατι μονο ο Παναθηναικος εχει καταφερει να κανει ολη την Ευρωπη να παραμιλαει. Γιατι μονο ο Παναθηναικος μπορει. Η αληθεια ειναι οτι αυτες οι ευρωπαικες βραδιες μας ειχαν λειψει για λιγο καιρο. Φαινεται ομως πως η Ευρωπη ειναι στο DNA του Παναθηναικου, στο DNA του Τριφυλλιου, στο DNA της φανελας και δεν εχει να κανει με παικτες, προπονητες και διοικησεις. Σιγουρα καποιοι σημαντικοι ανθρωποι που εχουν περασει κατα καιρους απο την ομαδα εχουν βοηθησει στον να μπολιαστει αυτη η ευρωπαικη νοοτροπια, αλλα κατα κυριο λογο καταληγω οτι εχει να κανει με το DNA. Και ειναι αυτο το DNA που μεταμορφωνει οποιον παικτη φοραει αυτη την σπουδαια φανελα και τον κανει ακομα καλυτερο, ακομα πιο σοβαρο, ακομα πιο Παναθηναικο.

Χθες λοιπον ζησαμε ενα παιχνιδι που θα μεινει για παντα αποτυπωμενο στην μνημη μας. Ο Παναθηναικος ηταν μαεστρικα στημενος απο τον Τεν Κατε, το ματι ολων των παικτων γυαλιζε και το πεταλο στο Τζουζεπε Μεατσα ειχε βαφτει κατα-πρασινο. Τι και αν απεναντι τους ειχαν ισως τον καλυτερο επιθετικο στον κοσμο, τι και αν στον παγκο καθοταν ο "special one", τι και αν η Ιντερ κατεβηκε στο γηπεδο με ολο της το οπλοστασιο ετοιμοπολεμο, οι παικτες του Παναθηναικου ηταν αποφασισμενοι να φυγουν απο την Ιταλια με ψηλα το κεφαλι.

Τα πραγματα τωρα στον ομιλο, σε συνδιασμο με το Χ στην Κυπρο, εχουν ερθει τουμπα. Η Ιντερ εχει ηδη εξασφαλισει την προκριση στην επομενη φαση και το μονο που περιμενει να δει ειναι σε πια θεση θα τερματισει. Απο την αλλη το παιχνιδι στο ΟΑΚΑ θα ειναι το πιο κομβικο της χρονιας για Παναθηναικο και Ανορθωση. Οι Πρασινοι παιζουν για δυο αποτελεσματα αλλα νομιζω πως εξαρχης πρεπει να εχουν στο νου τους μονο την νικη. Οι Κυπριοι εχουν αποδειξει περιτρανα φετος οτι ειναι μια πολυ καλη ομαδα, συμπαγης,καλα οργανωμενη και δεν προκειται να ειναι ενα ευκολο βραδυ για τον Παναθηναικο, αλλα με εμφανιση σαν την χθεσινη και με την κερκιδα στο πλευρο του νομιζω πως εχει το πανω χερι στην προκριση.

ΕΛΛΑΣ ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ



Με ανάμεικτα συναισθήματα και ύστερα από απαίτηση κάποιων (λίγων αλλά εκλεκτών) αναγνωστών της στήλης αυτής, αποφάσισα σήμερα να δώσω κάνα δυο σημειακια μετά από καιρό συνειδητής απουσίας…
Δεν σας κρύβω ότι η «επιστροφή» της στοιχηματικής στήλης απόψε, μου ξυπνά σενάρια και συμπτώσεις με εκείνη της μεγάλης βραδιάς και (μεγαλύτερης που έγινε ποτέ στο Ch.L.) νίκης στη Βρέμη… Θα προτιμήσω όμως και πάλι (τα βουντού το επιβάλλουν) να μην κάνω καμία πρόβλεψη και ούτε αναφορά στη κρίσιμη σημερινή μάχη στο Μιλάνο.

Πάμε να σταθούμε σε κάποια ματσάκια τα οποία ξεχώρισα σήμερα κατά τη μελέτη του κουπονιού…

ΚΛΟΥΖ – ΡΟΜΑ : Διπλό. Θεωρώ ότι αν εμφανιστεί όπως πρέπει σήμερα η ομάδα της «αιώνιας πόλης», θα πάρει το τρίποντο και μαζί της, στις αποσκευές της επιστροφής, την πρόκριση στους 16 του θεσμού.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ – ΑΙΝΤΧΟΦΕΝ : Under. ( X2 ). Θα πάω πρώτα στο under καθώς οι ομάδες έχουν απουσίες στην επιθετική τους γραμμή. Από την άλλη μη ξεχνάτε ότι σήμερα είναι η «πρώτη» εντός έδρας με κεκλεισμένων για την ομάδα της Μαδρίτης (έχει τιμωρηθεί με δυο αγωνιστικές) και οι Ισπανοί είναι περασμένοι ήδη στην επόμενη φάση…

ΜΠΟΡΝΤΟ – ΤΣΕΛΣΙ : Under. Σκληρή ομάδα η Μπορντό και δύσκολα θα χάσει στην έδρα της, πόσο μάλλον από την –περασμένη- Τσέλσι, που έχει… «ντέρμπι» το Σάββατο με τους «κανονιέρηδες» στο νησί…


*Μη πιάσετε την (μισητή) Λίβερπουλ στα χέρια σας για απόψε… είναι κρίμα να πάτε στον κουβά για έναν τόσο μικρό και αβέβαιο «ασσάκο»…

Good Luck Panathinaikos


Καλή επιτυχία!

ΤΑΠΕΙΝΗ ΣΥΓΝΩΜΗ


Εβδομαδα με ευρωπαικα παιχνιδια αυτη,αλλα κατι λειπει απο την προμεναδα μας. Κατι που μονο οταν το χασεις καταλαβενεις την αξια του.

Γι'αυτο δεν ξερω τι θα κανετε λαμογια ολοι εσεις που στενοχωρησατε τον Ζογκρακο και σταματησε να μας γραφει για το στοιχημα, αλλα ζητηστε γρηγορα συγνωμη και πειστε τον να μας ξανα δωσει τα φωτα του και τα σημειακια του.

Ζογκρα αν διαβαζεις, ασε τους καφρους να λενε,τους εχεις στειλει ολους ταμειο εστω και για μια φορα, και αρχισε να δινεις σημεια για να τιναξουμε την μπανκα στον αερα.

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΑΥΤΟΣ Ο HOOLIGAN;


Και όμως είχαμε τραυματισμό χθες στο Ο.Α.Κ.Α. από τα διάφορα αντικείμενα που πετάχτηκαν. Ποιος ήταν αυτός; Όχι δεν ήταν κάποιος παίκτης του λαγού. Ήταν οπαδός του Παναθηναϊκού που χτυπήθηκε από την κάμερα που του πέταξε μπασκετμπολίστας. Συγκεκριμένα αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ο εν λόγω αθλητής έβγαλε απ΄ την τσάντα του μια κάμερα και την πέταξε προς το πλήθος. Αποτέλεσμα ήταν ο σοβαρότατος τραυματισμός οπαδού μας που διακομίστηκε στο νοσοκομείο με ανοιγμένο κεφάλι.
Το θέμα δεν τελειώνει εδώ και θα υπάρξει νομική συνέχεια. Αλήθεια ξανθέ για αυτόν τον Hooligan που μάλιστα υπάρχει και στο video γιατί δεν κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία;

Υγ.1 ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΝΙΚΗΣΕΤΕ ΠΟΤΕ
Υγ.2 Η απέλαση για νομικά αδικήματα δεν ισχύει για επώνυμους αλλοδαπούς;
Υγ.3 Οι φιλικοί αγώνες μετράνε στην βαθμολογία; Μόνο στην χώρα του Γκαγκάτση γίνονται αυτά, στο φιλικό του Καυτατζογλείου ο gayros πήρε τρεις βαθμούς. Ακόμα και ο γνωστός Θεοδωρίδης είπε μπράβο στους παίκτες του Ηρακλή για τον τρόπο που αντιμετώπισαν τους παίκτες της ομάδας τους. Ε βέβαια 12 φάουλ έκαναν όλα κι΄ όλα σε 90 λεπτά.
Υγ.4 Αξιοπρέπεια λέγατε … κο-κο-κο κάνετε στην υπόθεση φτούσαν . Όχι πως δεν σας ξέραμε αλλά τι να περιμένουμε όταν μιλάμε για οπαδικό κίνημα με αρχηγό τον Χατζατζάρη.
Υγ.5 Και για να μην ξεχνιόμαστε. Εμείς Μιλάνο και οι άλλοι στον αγαπημένο τους κόκκινο καναπέ…

Ο εμετικός

Οσο υπαρχουν οι Γιαννακοπουλοι και ο Ομπραντοβιτς


Την διαφημιση της Vodafone με τους αγροτες που λεει ο ενας στο αλλον οτι μονο για ενα πραγμα μπορει να εισαι σιγουρος οτι δεν θα βρεις ποτε βελονι στα αχυρα και ξαφνικα πεταγεται ενας εργατης και λεει "Αφεντικο το βρηκα" νομιζω πως οι περισοτεροι θα την εχουν δει. Μετα το χθεσινο παιχνιδι νομιζω πως η Cosmote, που ειναι χορηγος του Παναθηναικου, μπορει να βγαλει μια αντιστοιχη διαφημιση που θα λεει "Για ενα μονο πραγμα μπορεις να εισαι σιγουρος, οσο υπαρχουν οι Γιαννακοπουλοι και ο Ομπραντοβιτς στον Παναθηναικο ο Ολυμπιακος δεν προκειται να δει ποτε πρωταθλημα".

Ο ισοβιος πρωταθλητης Ελλαδος Παναθηναικος, μετα απο το σοκ της ηττας απο τον Πανελληνιο, παρουσιαστηκε με το γνωστο του προσωπο απεναντι στον "πελατη" και εστειλε ενα μηνυμα προς καθε κατευθυνση πως θα χρειαστουν πολλα εκατομυρια και πολλα χρονια δουλειας για να μπορεσουν να τον ριξουν απο τον θρονο του.

Ο πολυδιαφημισμενος Τσιλντρες δεν δικαιολογησε σε καμια στιγμη τα λεφτα του και αποδειχτηκε πως ενας κουκος δεν φερνει την ανοιξη. Απο κοντα σε αποδοση και ο Παπαλουκας. Οποτε οι Αγγελοπουλοι θα πρεπει σιγα σιγα να σκεφτονται ποιον αλλον θα φερουν απο την Αμερικη για να μπορεσουν να κοντραρουν εστω και λιγο τον Παναθηναικο.

Απο τον Παναθηναικο ξεχωρισαν Πεκοβιτς,Διαμαντιδης και Νικολας, ενω για αλλη μια φορα στην καριερα του ο Ζελικο Ομπραντοβιτς επιασε αδιαβαστο τον Παναγιωτη "κλαψα" Γιαννακη και του πηρε την ταυτοτητα. Τελικα οταν εχεις στην ομαδα τον καλυτερο προπονητη της Ευρωπης, ισως και του κοσμου, ολα τα αλλα ειναι μικρα και φτιαχνονται. Καταπληκτικη η ατμοσφαιρα στο ΟΑΚΑ αν και παλι δεν ελλειψαν τα εστω και λιγα καφριλικια.

Ο μπασκετικος Παναθηναικος αποτελει προτυπο λειτουργιας ενος αθλητικου συλλογου και τα αποτελεσματα που εχει εδω και πανω απο μια δεκαετια ειναι η καλυτερη αποδειξη. Μακαρι στον ποδοσφαιρικο Παναθηναικο να αναγνωρισουν την πειρα των αδελφων Γιαννακοπουλων, να βαλουν στην ακρη τους εγωισμους και να ζητησουν συμβουλες και πιο ενεργη συμμετοχη στην διοικηση απο του "κοντους". Α και μηπως τελικα ο Ζελικο μπορει να προπονει ταυτοχρονα και την ομαδα του ποδοσφαιρου?

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

ΠΟΥΛΑ ΜΕ ΛΟΙΠΟΝ


Ωραίος ο Ντουσάνας μετά το πάλαι ποτέ ιστορικό ξεπούλημα της ΑΕΚ και το πιο πρόσφατο πούλημα του ΑΡΗ σκέφτηκε γιατί όχι και μια πώληση του Αστέρα Τρίπολης. Χρηματιστήριο σου λέει κι η μπάλα. Ωραίος ο παίχτης ή μάλλον ο κόουτς! Αν ήσουν δηλαδή Τριπολιτσιώτης ΑΕΚτζής τον βατραχοπρίγκιπα δεν τον γλίτωνες με τίποτα - και γνωρίζω μερικούς...τέτοιους!

Για να δούμε λοιπόν τι ψαριά θα βγάλει η ένωση με την τραγελαφική επιστροφή του, λόγω υποτίθεται ιστορικής ανάγκης, με τον ικανό κατά τα άλλα προπονητή, αν και απαράδεκτο ως κόουτς, Ντουσάνα!!

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008


6 εργαλεία για Μείωση Δανείων

1. Η πρώτη κίνηση τακτικής είναι η επαναδιαπραγμάτευση των όρων δανεισμού με την τράπεζα από την οποία χορηγήθηκαν η κάρτα ή το δάνειο. Εάν η τράπεζα δεν προχωρήσει σε μείωση του επιτοκίου ή σταθεροποίησή του στα σημερινά επίπεδα, τότε ο δανειολήπτης μπορεί να αξιοποιήσει τα προγράμματα μεταφοράς υπολοίπου ή συγκέντρωσης οφειλών.

2. Μια λύση για το στεγαστικό δάνειο είναι η μετατροπή του από κυμαινόμενο σε σταθερό, ώστε να αποφύγει τις διακυμάνσεις του euribor. Όμως από την προηγούμενη εβδομάδα οι τράπεζες άνοιξαν νέο χορό αύξησης των σταθερών επιτοκίων σπάζοντας ακόμη και το φράγμα του 7%. Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, επομένως, ο δανειολήπτης θα εξασφαλίσει μεν μια περίοδο σταθερότητας, αλλά θα κληθεί να πληρώσει τουλάχιστον 1.100 ευρώ τον μήνα, από 850 ευρώ που πλήρωνε μέχρι τώρα.

3. Να επιμείνει στο κυμαινόμενο επιτόκιο και να επωμιστεί όλο το βάρος από την έκρηξη του euribor, ελπίζοντας σε σύντομη έξοδο από την κρίση και επαναφορά του euribor σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα των σημερινών. Η λύση αυτή δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες επιτυχίας.

4. Να μεταφέρει το δάνειό του σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα, αναζητώντας χαμηλότερο επιτόκιο. Αυτό είναι ένα πρακτικό μέτρο σε ό,τι αφορά τα καταναλωτικά δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες. Ωστόσο, στην πλειοψηφία των νέων συμβάσεων στεγαστικών δανείων υπάρχει ρήτρα «απαγόρευσης» μεταφοράς.

5. Εάν η μεταφορά του στεγαστικού σε άλλη τράπεζα κρίνεται ασύμφορη, μια λύση για να μειωθεί η δόση είναι η επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου, η οποία και γίνεται χωρίς επιβάρυνση. Σε αυτή την περίπτωση η δόση θα παραμείνει σε επίπεδα που μπορεί να αντέξει ο οικογενειακός προϋπολογισμός, ωστόσο θα αυξηθεί μέχρι και 5 χρόνια η διάρκεια εξόφλησης του δανείου.

6. Πιο εύκολη είναι η μεταφορά των καταναλωτικών δανείων ή η συγκέντρωση σε ένα δάνειο όλων των οφειλών (κάρτες, προσωπικά και καταναλωτικά δάνεια). Το επιτόκιο των προγραμμάτων συγκέντρωσης οφειλών κυμαίνεται στο 7%-10%, όταν το συμβατικό επιτόκιο των καρτών ξεπερνά το 18% και των καταναλωτικών δανείων ξεκινά από 9%.

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

ΠΟΛΛΟΙ ΔΑΙΛΑΚΗΔΕΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟΥΣ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ


Οι μνήμες τουλάχιστον στα παιδια της ORIGINAL είναι ζωντανές. Όπως και η παραδοχή πράξεων που κάνει έναν άντρα να μην καταφεύγει σε κολοτούμπες. Ξέρουν πολύ καλά τι έκαναν και τι ένοιωσαν τον Φλεβάρη του ΄97 και δεν θα ξεπουλήσουν την αξιοπρέπειά τους πρώτα από όλα στα δικά τους μάτια και μετά στα μάτια των άλλων. Η πιο σωστή τωρινή στάση απαιτεί ψυχραιμία. Ούτε γιουχαρίσματα , ούτε πανηγύρια.
Τα καραγκιοζιλίκια που έγιναν χθες με την άφιξη του Du$an στους Θρακομακεδόνες δείχνουν πόσο ξεφτιλισμένοι είναι ορισμένοι άνθρωποι με μηδενική αξιοπρέπεια. Αν τους ρωτήσεις όλοι θα πουν ότι ποτέ δεν αποδοκίμασαν καν , πόσο μάλλον να του πετάξουν πεντοχίλιαρο. ΨΕΥΤΕΣ…………….
Το στενάχωρο είναι ότι πανε να μας πείσουν όλοι πως είμαστε ελέφαντες. Ότι η σκεπαστή τα έκανε όλα και όλο το υπόλοιπο γήπεδο ήταν εκκλησία. Κρατήστε την αξιοπρέπειά σας, στηριξτέ τον προπονητή της ομάδας μας και προς Θεού….Συγχωροχάρτι σε κανέναν που ενώ φορούσε τα κίτρινα είχε συμφωνήσει με τους πειραιώτες μήνες πριν. Στήριξη αλλά ΠΟΤΕ συγχώρεση.

Υ.Γ.Το κορυφαίο σκηνικό των τελευταίων ημερών…’’ο du$an δήλωσε πως δε ρώτησε καν για την αμοιβή του και δε τον ένοιαξε καν το ποσό του συμβολαίου’’. Φυσικά και είναι έτσι, ΑΦΟΥ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ (αυτό για όσους τον σηκώνουν στα χέρια και τον αποκαλούν ΑΕΚτζη).
Υ.Γ. 2 . ΑΕΚ χωρίς ORIGINAL δε θα υπήρχε…

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Λες να μας διαβαζουν τελικα?


Με χαρα σημερα διαβασα στο site του SuperSportFm οτι τα βρηκαν Γκουμας και Τεν Κατε.
Η χαρα μου ειναι διπλη γιατι μολις χθες εγραφα στην Προμεναδα μας οτι το ολο συμβαν ηταν πολυ χαζο, η τιμωρια πολυ αυστηρη και οτι αν η διοικηση/προπονητης επεμεναν στην τιμωρια, μονο κακο θα προξενουσαν στην ομαδα.

Λες να μας διαβαζουν τελικα στον πολυμετοχικο Παναθηναικο???Και δεν το λεω μονο για το γεγονος οτι εγινε συζητηση μεταξυ προπονητη και παικτη και λυθηκε η παραξηγηση, αλλα και αν διαβαστε τις δηλωσεις του Γκουμα θα δειτε οτι χαρακτηριζει τον εαυτο του "στρατιωτη" του Παναθηναικου, οπως ακριβως τον ειχα χαρακτηρισει και εγω χθες στο αρθρο μου.

Δειγμα θετικο λοιπον σε τελικη αναλυση απο την προς στιγμην φουρτουνα στα αποδυτηρια του τριφυλλιου και την αντιμετωπιση της κρισης. Θελω να τονισω κλεινοντας πως χθες δεν ανεφερα ενα θετικο του Τεν Κατε που το εδειξε ακομα μια φορα με την αποφαση του στην περιπτωση του Γκουμα. Με οσους και αν εχει τσακωθει απο την αρχη της χρονιας, Μαντζιος-μικρη κοντρα με Καραγκουνη-Κλειτον-Γκουμα, δεν το κραταει "Μανιατικο". Αντιθετα με το που δει οτι ο παικτης το ξεπερναει και δινει ολο του τον εαυτο στην προπονηση αμεσως ξεχναει την μεταξυ τους κοντρα και τον χρησιμοποιει για το καλο της ομαδας. Το πιο τρανταχτο παραδειγμα ειναι η κοντρα του με τον Μαντζιο που πιαστηκαν στα χερια και τελικα σημερα ο Βαγγελακης αποτελει τον βασικο σεντερ φορ της ομαδας. Το ποσο βεβαια μπορουν να αντεξουν οι παικτες εναν οξυθυμο προπονητη ειναι αλλου παππα ευαγγελιο.

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

AΛΛΗ ΜΙΑ ΑΡΧΗ


Kανείς δε μπορεί να ξεχάσει εκείνον τον Φλεβάρη του 1997. Ο Θεός τον έφερε 3 φορές σε ένα μήνα στη Νέα Φιλαδέλφεια κάνοντας το χατίρι και του τελευταίου ΑΕΚτζη. Έξι χρόνια μετά ο Βig Mac τον έφερε πίσω στη θέση του άκρως συμπαθητικού και επιτυχημένου Σάντος, ήταν όμως πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο. Tα πεντοχίλιαρα του Du$an ακόμα τα έδερνε ο αέρας στους δρόμους της Αθήνας.
Όχι ότι έχουν αλλάξει πάρα πολλά από τότε. Σιγουρα ο χρόνος βοηθάει να ξεχαστούν πολλά, όχι όμως όλα όπως η κοροιδία για μία χρονιά ολόκληρη, οι φήμες που υπάρχουν ακόμα στον αέρα για το ντέρμπυ-πρωτάθλημα με τον ΠΑΟ τον Μάιο του 96 (1-0 με Μπορέλι), η συμμετοχή του Σέρβου στα ματς παλαιμάχων του γαύρου με την κοκκινη φανέλα που φοράνε στα μπουρδ……και πολλά ακόμα.
Οι στιγμές όμως είναι κρίσιμες. Η ΑΕΚ είναι σε χειρότερο επίπεδο και από τις διεθνής χρηματαγορές. Και εάν στις αγορές η λογική του ελατηρίου δίνει μια ελπίδα, στην ΑΕΚ ούτε αυτό δεν υπάρχει. Μόνη ελπίδα είναι τα χέρια του Ντουσαν. Αυτό που αλλάζει σε σχέση με την προηγούμενη φορά είναι η ΑΕΚτζηδικη πανστρατιά. Στέλιος Μανωλάς, Λάκης Νικολάου, Λύσανδρος Γεωργαμλής. Όλοι μαζί για το καλό της ομάδας μας. Δεν ελπίζουμε άμεσα σε προτάθλημα, αλλά σε ένα αρχικό νοικοκύρεμα μετά την λαίλαπα Νικολαιδη-Δώνη. Κάλη τύχη σε όλους.
Οι μόνοι που έχουν δίκιο να φωνάζουν είναι τα παιδιά της ORIGINAL. Αλλά καλό θα ήταν να βάλουν λίγο στην άκρη τον εγωισμό και να σκεφτούν το καλό της ΑΕΚ. Μη στηρίξετε τον Σέρβο. Στηρίξτε όμως τον Στέλιο και τον Λάκη. Οποιαδήποτε αντίδρασή τους όμως είναι δικαιολογημένη. Αδικαιολόγητη είναι η στάση των φαρισαίων της θύρας 3 (γνωρίζουν οι παλιοί φιλαδελφίωτες) που μετά την οπαδική στάση τους εις βάρος του Σέρβού , έκαναν την κολοτούμπα τους αλά Δαιλάκης και έσπευσαν να καταδικάσουν τα αγνά παιδιά της σκεπαστής όταν πετούσαν βατράχια στο γήπεδο, ξεχνόντας με πόση ευκολία ΌΛΟ το γήπεδο πέταγε κάποτε τα πεντοχίλιαρα. Ουστ ξεφτίλες. Η ORIGINAL ΈΧΕΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ. Πρέπει να είναι σεβαστή.

Ακομα και η ΜΑΛΑΚΙΑ εχει τα ορια της


Δεν θυμαμαι να εχω ξανακουσει προστιμο 12,000 ευρω και αποκλεισμο ενα μηνα απο την ομαδα για μια απλη ερωτηση "Μπορει η δεν μπορει?".Νομιζω οτι ακομα και οταν ο Γκονζαλες εδερνε οποιον περπατουσε στην Παιανια, δεν του ειχε επιβληθει τετοιο προστιμο. Να μου πειτε δεν ημασταν μπροστα για να ξερουμε τι ακριβως υποθηκε και με πιο τροπο υποθηκε, αλλα αληθεια υπαρχει κανενας οπαδος του Παναθηναικου που γνωριζει τον Γιαννη Γκουμα τοσα χρονια και να πιστευει οτι αυτος ο ανθρωπος που εχει φαει "σκατα" τοσα χρονια για την ομαδα χωρις να παραπονεθει καθολου, θα μπορουσε να βαλει στην προκυμενη περιπτωση το ΕΓΩ πανω απο τον Παναθηναικο?

Τοσα χρονια ο Γιαννακης εχει αποδειξει οτι ειναι ενας αυθεντικος "στρατιωτης" της ομαδας, που εστω κι αν η ελλειψη τιτλων τον αδικει, εχει προσφερει απιστευτα στην ομαδα. Εχει κανει συγκλονιστηκα ευρωπαικα παιχνιδια σβηνοντας απο το γηπεδο επιθετικους τεραστιας αξιας, αλλα ας μην ξεχναμε και τις επιθετικες του αρετες με τα πανεμορφα γκολ που εχει πετυχει κατα καιρους .

Ειναι αδικαιολογητο κατα την γνωμη μου, σε μια περιοδο που η ομαδα προσπαθει να ορθοποδησει αλλα και που ταυτοχρονα καποιοι ψαχνουν "αποδιοπομπεους τραγους" για να ριξουν τις ευθυνες των αρνητικων αποτελεσματων, να ξεχναμε σε μια στιγμη ολα οσα ο Γκουμας εχει προσφερει στον συλλογο. Νομιζω οτι η διοικηση δειχνει ακομα μια φορα απειρια και ελλειψη ψυχραιμιας στις αποφασεις που παιρνει. Ας μην ξεχναμε το βεβαρυμενο ποινικο μητρωο του Χενκ Τεν Κατε σε τσακωμους με τους παικτες του απο οσες ομαδες και αν εχει περασει. Κοψτε λοιπον την μαλακια, εσεις εκει στην διοικηση της ομαδας, αξιολογηστε τα λαθη σας,βρειτε λυσεις και αφηστε ησυχο ισως τον μοναδικο που δεν εχει καμια ευθυνη για την καταντια της ομαδας.

Υ.Γ. Ασχετα με την τιμωρια του,σωστη η αδικη, το οτι ενας προπονητης σαν τον Τεν Κατε αδυνατει να αναγνωρισει οτι ο πιο αξιολογος αμυντικος της ομαδας ειναι ο Γκουμας, για εμενα ειναι ανησυχητικο. Αν προσθεσουμε και καποιους αλλους αδικαιολογητους παραγκονισμους, τοτε αρχιζουμε να εχουμε ενα θεματακι με τον Τεντα. Παντως απο εμενα εχει ακομα την στηριξη μου.......δεν εχω βγαλει ακομα πορισμα.

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΤΙ ΕΧΩ …


- Μα ποιος ήταν πρόεδρος της ΔΕΑΒ το 2002 όταν παραμονές του αγώνα στην Τούμπα απαγόρευσε την εκδρομή 5.000 Παναθηναϊκών στην Θεσσαλονίκη; ( Οι σωστές απαντήσεις μπαίνουν στην κληρωτίδα για θέση αντιπροέδρου της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός )

- Στην τελευταία σελίδα ο Πράσινος Τύπος σήμερα μας έλεγε εν ολίγοις ότι οι οργανωμένοι φταίνε για τις βαθμολογικές απώλειες με τις κότες στο ΟΑΚΑ και την αελ στην Λάρισα. Επίσης στην προτελευταία σελίδα έγραφε ότι ο Γιαννάκης (όχι ο κλάψας αλλά ο σοφέρ) είχε δίκιο που δεν έδινε εισιτήρια στους οργανωμένους για την προστασία της ομάδας … Και το απόγευμα η εφημερίδα έκλεισε λόγω ελάχιστων πωλήσεων… Φοβεροί δημοσιογράφοι πάντα πιάνουν τον παλμό του πράσινου λαού. Τα ίδια μυαλά κουβαλούσε ο Τζίγγερ - los pοulos, τα ίδια ο πράσινος τύπος - los pοulos, τα ίδια το derby και έχει μείνει με 1800 φύλλα…(ας είναι καλά ο Ο.Π.Α.Π. Κωστάκη) . Ακολούθα και εσύ Αντρέα τον Αντώνη με αυτά που λέει και την κατάληξη την ξέρεις…

- Παίκτης του Παναθηναϊκού που λέει ότι πρέπει να μάθουμε να κερδίζουμε με 1-0 τον Εργοτέλη στην έδρα μας να πάει να παίξει στον Λεβαδειακό. Στον Παναθηναϊκό Γιώργαρε όταν είσαι 1-0 στο ημίχρονο μπαίνεις στο δεύτερο και όχι απλά προσπαθείς αλλά τα καταφέρνεις κιόλας και το κάνεις τουλάχιστον 3-0.

- Γιαννάκη καιρός για σύνταξη, κάπου τα μπέρδεψες. Δεν είσαι ο Αλβέρτης του ποδοσφαίρου να κάνεις ότι γουστάρεις, αυτός έχει 22 κούπες σε 18 χρόνια , όχι 2 σε 18…

- Κάποιοι έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους να φάνε τον H10K . Τους πειράζει που μέτα από πολλά χρόνια βλέπουμε μπάλα επιτέλους με πολλές ευκαιρίες και με ακόμα λίγες λεπτομέρειες και χρόνο αυτή η ομάδα θα μπορέσει να αφήσει εποχή.

- Πως θα σας φαινόταν αν αντί για 16-23 με τις κότες ήμασταν στο 26-18 ? Απίθανο? Βέβαια απίθανο με την ανυπαρξία μας εξωαγωνιστικά. Απλά πράγματα Αντρίκο. 1-1 με χανούμ (με το πέναλτι μαϊμού) , 2-2 με το παράρτημα των gayρων (με το γκολ οφσάιντ), 3-2 με την γριά ( αν έδινε ένα απ’ τα πέναλτι) , 0-1 στην τούμπα (με τον πέναλτι του Μάντζιου) ,1-2 στην Λαρισα (με το πέναλτι του Ρουκάβινα) και 1-0 με τους λαγούς στο ΟΑΚΑ (με το πέναλτι του Μάντζιου). Όσο για τους άλλους θα είχανε -1 στο ΟΑΚΑ, 1-1 με τον αστέρα στο κοτέτσι (με το μαϊμού πέναλτι του βουτηχτή) και 1-1 στην Ξάνθη (αν είχε δώσει το πέναλτι a la Βαμβακούλας από εκείνον τον περίφημο τελικό του ’88 ) . Όχι μωρέ καμία αλλοίωση δεν υπάρχει στο πρωτάθλημα … Αλλά είπαμε Αντρέα εμείς ΘΑ φτιάξουμε ομάδα που ΘΑ κερδίζει και τους διαιτητές.

- Ως δια μαγείας τα ανεξάρτητα Μ.Μ.Ε. θυμήθηκαν το μπάσκετ σήμερα…, την Κυριακή βέβαια θα το ξεχάσουν πάλι...

- ‘Όπως ξέχασαν και το βόλεϊ μετά την πρεμιέρα…

- Αλήθεια που είναι αυτή η ψυχή ο Μίλκοβιτς;

- Ο Τσίλντρες έπαιζε με μέσο στους Ατλάντα ή τόσο πολύ έχει απαξιωθεί το NBA;

- Εφόσον το γήπεδο στον Ελαιώνα λέγεται γήπεδο Βοτανικού μπορώ πλέον και εγώ να λέω ότι μένω στην Εκάλη ; (να ρίχνω και πιο εύκολα τις γκόμενες)

- Κουίζ: Που υπήρχαν περισσότερα πανό της Θύρας Λεφτά ; Χθες στο κοτέτσι ή την προηγούμενη Κυριακή στο ΟΑΚΑ;

- Αν περιμένουμε απ΄ τον Αντωνίου κεντρικό αμυντικό καλύτερα να πάρουμε πίσω τον Μόρις απ΄ την Ουέλβα . Ρε μπας και το κάνει και αυτό; …
Ο εμετικός

ΧΟ ΧΟ ΧΟ ΧΟ




Με τον Παναθηναικο να ριχνει κοντα στα 26 εκατομμυρια ευρω για μεταγραφες το καλοκαιρι και με τον Ολυμπιακο μεχρι τωρα να πηγαινει φουλ για την κατακτηση του πιο ευκολου πρωταθληματος του, νομιζω οτι αυτη η εικονα πρεπει να ειναι πολυ συνηθισμενη αυτες τις μερες. Παναθηναικος και ΑΕΚ εχουν βαλθει να κανουν τον Κροκους μαγκα και εκεινος δεχεται απλοχερα τα δωρα των αντιπαλων του. Αληθεια το περιμενε ο Σωκρατης με ολο τον ντορο που εγινε το καλοκαιρι απο τον πολυμετοχικο με τις μεταγραφες και την "σταυροφορια" κατα διαιτησιας και Γκαγκατση, οτι φετος οσα δωρα και αν κανει η ομαδα του στα εκτος εδρας, θα στεφθει και παλι πρωταθλητρια?

Ελπιζω να βγω ψευτης που ανακηρυσω πρωταθλητη απο τα μεσα Νοεμβριου. Ελπιζω οι μεταγραφες του Ιανουαριου να ειναι τοσο δυνατες που να παρουσιαστει ενας νεος πολυ πιο μαχητικος Παναθηναικος. Ελπιζω ο Τεν Κατε να αρχισει να κανει σωστο κοουτσαρισμα και να μπορεσει να παρει κανενα παιχνιδι.Ελπιζω να αρχισει να στραβωπαταει ο Ολυμπιακος στα παιχνιδια που θα ακολουθησουν.

Επειδη ομως δεν πιστευω οτι θα γινουν τοσα πολλα θαυματα μεχρι το τελος της ποδοσφαιρικης χρονιας, καλο θα ειναι οι αξιαγαπητοι φιλοι του Ολυμπιακου να αρχισουν να αγοραζουν αρνια για να "γιορτασουν" οπως μονο αυτοι ξερουν και το φετινο πρωταθλημα.

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

ΕΜΠΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑ ;

Έχουν περάσει 10 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, η ομάδα έχει δεχθεί χειρουργείο στις 9 από αυτές, έχουν γίνει κάκιστες επιλογές στις μεταγραφές και στην στελέχωση της Π.Α.Ε., η ομάδα έχει μείνει πολύ πίσω στην βαθμολογία και όμως ο κ. Αντώνης Αντωνιάδης (που, για να μην ξεχνιόμαστε, είναι στην στο Δ.Σ. της Π.Α.Ε. ως εκπρόσωπος του Ανδρέα Βγενόπουλου) βγήκε και είπε πως "δυστυχώς κάποιοι έκαναν τόσα χιλιόμετρα όχι για να παρακολουθήσουν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα και ίσως η απαγόρευση μετακίνησης οπαδών να είναι ένα μέτρο".

Κύριε Αντωνιάδη ότι ήσασταν ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής (που για τα χρήματα φορέσατε και την Τρουμπέικη φανέλα) δεν σας δίνει το δικαίωμα να βγαίνετε και να πετάτε ό,τι θέλετε, πόσο μάλλον σε έναν αγώνα που η ομάδα δεν κέρδισε, και για ένα ακόμα παιγνίδι αδικήθηκε (με τον μη καταλογισμό του πέναλτι στο 3΄ στον Ρουκάβινα) και ακόμα περισσότερο όταν εσείς δεν έχετε βρεθεί ποτέ στις κερκίδες (παρά μόνο σε αυτές των επισήμων).

Διερωτηθήκατε ποτέ κύριε Αντωνιάδη γιατί έχουμε φτάσει στο επίπεδο η φιλοξενούμενη ομάδα να δικαιούται μόνο το 5% των εισιτηρίων και αυτό αν το δεχθεί η γηπεδούχος ομάδα και η αστυνομία; "Η βία" θα απαντήσετε μάλλον… Ποια βία; Το 95%-5% (στην ουσία 100%-0%) πρωτοεφαρμόστηκε την περίοδο 2004-2005. Τι σύμπτωση! Την ίδια χρονιά οι λαγοί επέστρεψαν στο νέο λυόμενο κοτέτσι…

Δηλώσατε, κύριε Αντωνιάδη, ότι δεν παρακολουθήσατε καθόλου το δεύτερο ημίχρονο γιατί προσπαθούσατε να ηρεμήσετε τους οπαδούς μας… Και εγώ θα σας πω ότι χέστηκα αν παρακολουθήσατε ή όχι το δεύτερο ημίχρονο. Αντί, ως Π.Α.Ε., να προστατεύσετε τον κόσμο που ΠΛΗΡΩΣΕ και ταξίδεψε ως την Λάρισα, για να δει και να υποστηρίξει την ομάδα, βγαίνετε και δηλώνετε αστειότητες. Για την ενημέρωση σας λοιπόν, θα σας πω ότι ενώ είχαν πληρώσει μπήκαν στο 15-20’ του αγώνα και για τα υπόλοιπα λεπτά είχαν να ασχοληθούν με το αν θα τους πέσει καμία πέτρα στο κεφάλι. Και τι περιμένατε εσείς; Να κάθονται να βλέπουν πότε θα τους έρθουν οι πέτρες;

Αντί λοιπόν να πάτε ως ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και να απαιτήσετε την επαναφορά του 70%-30% , και να έχετε σε κάθε εκδρομή έναν δικηγόρο της Π.Α.Ε. να προστατεύει τον κόσμο, μας λέτε ότι αυτά τα επεισόδια μάς γυρίζουν χρόνια πίσω. Για να μην γυρίσουμε λοιπόν, όχι χρόνια πίσω αλλά, μόλις μερικούς μήνες πίσω (και συγκεκριμένα στις 13/04/2008) και διώξουμε εσάς και τους ομοίους σας απ΄ την Π.Α.Ε. φροντίστε να αλλάξετε τακτική και να αφουγκραστείτε τον παλμό του κόσμου.

Τα ίδια ισχύουν και για σένα Ανδρέα Βγενόπουλε. Το ΘΑ κάνουμε ομάδα που ΘΑ νικάει και τους διαιτητές, και το ΘΑ κάνουμε μεγάλες μεταγραφές τον Ιανουάριο απ΄ το ένα αυτί μού μπαίνουν και απ’ το άλλο μου βγαίνουν. Γιατί, αν δεν σας ενημέρωσαν, στις 13 Απρίλη όταν ακούστηκε το όνομά σας υπήρξαν μόνο χλιαρά χειροκροτήματα από λίγους (για τον απλό λόγο ότι ακόμα δεν ξέρουμε τι μπορείτε να προσφέρετε) ενώ όταν ακούστηκε το όνομα του Παύλου Γιαννακόπουλου το πεδίο σείστηκε απ΄ τις επευφημίες 40.000 λαού. Γι’ αυτό λοιπόν διώξτε ακατάλληλους τύπους όπως τον Αντωνιάδη, κάντε έργα και όχι λόγια, ασχοληθείτε ενεργά με την παράγκα του Γκαγκάτση και αποφύγετε και εσείς τις, τουλάχιστον, άστοχες δηλώσεις για τον κόσμο, που κάνατε μετά το ματς με τις κότες στο ΟΑΚΑ, ή αλλιώς πάρτε τους Βαρδινογιάννηδες παρέα σας, αδειάστε μας την γωνία, αφήστε τον Παναθηναϊκό σε αυτούς που έχουν αποδείξει έμπρακτα πως μπορούν να τον κάνουν αυτοκράτορα της Ευρώπης και ασχοληθείτε με τους λαϊκισμούς μέσω της MARFIN. (αλήθεια Ανδρέα στην MIG, αφού τόσο ενδιαφέρεσαι για τον κόσμο που υποφέρει, να υποθέσω πως δεν δίνετε μισθούς των 700 ευρώ ; )

Υγ1 Οι φραγκόκοτες του λιμανιού χάρηκαν σήμερα… Ας τους ενημερώσει κάποιος την άλλη Κυριακή στο κουτί να φοράνε πάνες. Ακόμα και με την ίδια απόδοση με την σημερινή να έχουμε, δεν έχετε καμία τύχη… Είπαμε πρωτάθλημα θα πάρετε το 3003.

Υγ2 Κανονίστε να κάνετε βλακείες (και δεν μιλάω αγωνιστικά) και στον Βοτανικό-Ελαιώνα δεν θα γεμίζετε ούτε σουβλατζίδικο…

Υγ3 Όταν κάνετε μαγκιές μην παραπονιέστε μετά γιατί απ ΄το κόρνερ φτάνετε στο κέντρο…

Υγ4 Για το φιλικό του κοτετσιού τα είχαμε πει. Πάντως εγώ τα έβγαλα τα λεφτάκια μου...


Ο εμετικός

ΓΙΑ ΤΟ "ΚΑΛΟ".....


Μετά από μια συνειδητή «αποχή» όλη αυτή την εβδομάδα απ’ τη στήλη του στοιχήματος στο «Λος Προμεναδος», αποφάσισα έπειτα κι από προτροπή και κουβέντα με τον εκλεκτό φίλο και συνεργάτη του blog «καπετάν»-Πολύβιο, να δώσω έτσι για το καλό δυο-τρία σημειάκια στο finish της δύσκολης αυτής εβδομάδας…

Πάμε λοιπόν χωρίς καθυστέρηση, γιατί έχουμε να δώσουμε «βουντού-μάχη» σε καμιά ώρα και λίγο παραπάνω με τους αχώνευτους του Πειραιά…

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ : Άσσος. Με νέο αέρα και "σερ-Τάκη" στον πάγκο, πιστεύω ότι σήμερα δεν θα μείνει μόνο στο καλό ποδόσφαιρο η ομάδα της πλατειάς, αλλά θα πάρει και το 3-ποντο που το χει τόσο ανάγκη για πολλούς λόγους…

ΜΠΟΚΑ – ΒΕΛΕΖ : Άσσος. Δεν έχει άλλα περιθώρια η Μποκα κι αν θέλει τον τίτλο, πρέπει να εκμεταλλευτεί το «καμίνι» της έδρας της!

ΛΟΚΕΡΕΝ – ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ : Διπλό. Με τη φορά που έχει πάρει η Σταντάρ, δεν νομίζω να μπορέσει να την ανακόψει η συμπαθής (αλλά αδύναμη ακόμη και στην έδρα της )Λοκερεν…

ΟΥΕΛΒΑ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ : Διπλό. Είναι ασυγκράτητη και θα περάσει σαν τρένο, ξέροντας συνάμα, ότι η «μισητή» Ρεαλ έσπασε για άλλη μια φορά χθες…


Καλή επιτυχία...

ΚΙ ΑΛΛΟ - ΚΙ ΑΛΛΟ...Χινάρι


Έτσι όπως το πάει φέτος η ΑΕΚάρα αυτή την εικόνα θα βαρεθούμε να την βλέπουμε! Όχι ότι η Πανάθα τα πάει πολύ καλύτερα αλλά τσάκισε και μια ψευτοΒέρντερ! Στο τέλος απ' ότι φαίνεται όλοι για τον Ρόκο δουλεύουνε. Για να δούμε αν έχει να πει κάτι κι αυτό το παλιοΠΑΟΚι έστω και με τον Δάρλα κατ' επιλογή εκτός για να εκτίσει την κιτρινοποινούλα του!

Να δούμε όμως και την δικιά μας ποινή πότε θα θεωρήσουν ότι την εκτίσαμε για να μπορέσουμε να ξαναδούμε ΜΠΑΛΑ στην Ελλάδα!

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

TV ΑΠΟΠΛΟΥΣ


Ακούω ότι εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, 80 ναυτικά μίλια νότια του Καστελόριζου, διενεργεί το νορβηγικό πλοίο "Μάλενε Όστερβολντ" τουρκικών συμφερόντων Πετρελαϊκή έρευνα. Το πλοίο συνοδεύεται κι από την τουρκική φρεγάτα "Γκεντίζ", ενώ στην ίδια περιοχή βρίσκεται η κανονιοφόρος "Πολεμιστής" και βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικές διαβουλεύσεις μεταξύ των Γενικών Επιτελείων προκειμένου να αποχωρήσουν τα Νορβηγοτουρκόπουλα!

Αν-μακριά από εμάς-ανέβουν οι τόνοι μην ανησυχείτε εμείς τουλάχιστον θα δούμε τους ελιγμούς των πολεμικών πλοίων σε απ' ευθείας μετάδοση Μην ξεχνάτε ότι έχουμε δει "ζωντανό" τον απόπλου απ' τον Ναύσταθμο του Στόλου. Στα πλάνα από την κανονιοφόρο "Πολεμιστής" θα κολλήσουμε!

Τους Τούρκους μόνο συλλογίζομαι που δεν πρόκειται να δουν ούτε...σκηνή απ' το έργο!

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

GΟEBBELS ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ…


Αν ζούσε ο Γκέμπελς, σήμερα θα αισθανόταν πολύ μικρός μπροστά σε αυτόν τον κόκκινο μηχανισμό προπαγάνδας που ελέγχει την πλειονότητα της ελληνικής αθλητικής δημοσιογραφίας (όχι πως στην πολιτική και κοινωνική δημοσιογραφία δεν συμβαίνουν τα ίδια πράγματα αλλά αυτό είναι κάτι που δεν θα απασχολήσει σήμερα τον γράφοντα).

Εφημερίδες, τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, sites στο διαδίκτυο και περιοδικά κάτω απ΄ τον μανδύα των ανεξάρτητων φωνών επιχειρούν μια άνευ προηγούμενου προσπάθεια πλύσης εγκεφάλου και χειραγώγησης του κόσμου. Όχι πως είναι τωρινό αυτό το φαινόμενο όμως απ΄το καλοκαίρι βλέποντας πως στο αντίπαλο δέος δεν υπάρχει πια ο Γιαννάκης που ήταν εύκολος αντίπαλος , ο κόκκινος αυτός μηχανισμός έχει ξεκινήσει μία επικοινωνιακή καταιγίδα να πλήξει αυτό το νέο (πολυμετοχικό) σχήμα.

Ας θυμηθούμε μερικά από όσα έχουν επιβληθεί απ΄το καλοκαίρι…

- Ο Ντιόγκο είναι ένα κράμα Μέσι – Ροναλντίνιο-Ιμπραίμοβιτς που ο μεγάλος επενδυτής Σωκράτης ξοδεύοντας έναν πακτωλό χρημάτων τον έκανε δώρο στον λα(γ)ό του θρήνου.
- Ο Λέτο είναι ένα κράμα Κριστιάνο Ρονάλτνο και Τζώρτζεβιτς στα νιάτα του που κατάφερε να πάρει απ’ την Λίβερπουλ.
- Ο Ντούντου είναι το καλύτερο αμυντικό χαφ που υπάρχει στην Ευρώπη.
- Ο Τσιρλίντερς είναι το μεγαλύτερο όνομα που έχει έρθει ποτέ απ΄το ΝΒΑ . Αυτό στην αρχή γιατί στην συνέχεια η κατάσταση ξέφυγε και αρχίσαμε να πιστεύομε πως έχει έρθει ο Michael Jordan με αφάνα.
- Ο Ολυμπιλαγός στο βόλει θα πάρει το διηπειρωτικό με τον Πελέ του βόλει τον Μίλκοβιτς που ο Μέγας Αγγελόπουλος έφερε στο επίνειο της Αθήνας.
- Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα είναι σαπάκι περιπατητής και συλλέκτης ενσήμων.

Ας δούμε και τι έχουν δει τα μάτια μας μέχρι τώρα που αν όμως τα πεις παραέξω θα σε περάσουν για τρελό…

- Ο Ντιόγκο είναι ένα κράμα Αλ Πατσίνο και Μπρους Γουίλις που στις 10 φορές που τον πλησιάζει ο αντίπαλος αμυντικός σε απόσταση μικρότερη του μισού μέτρου πέφτει στις 11. Είναι ένας μετριότατος επιθετικός που το μόνο που μας έχει δείξει είναι 1000 και 1 τρόπους να προσπαθείς να κερδίσεις πέναλτι και φάουλ καθώς και πώς να παίζεις με τους αγκώνες σου στο ψηλό παιχνίδι για να παίρνεις τις κεφαλιές γκρεμίζοντας του αντίπαλους αμυντικούς. Κατά τα άλλα, καμία σοβαρή ευρωπαϊκή ομάδα δεν είχε ασχοληθεί με τον παίκτη αυτόν της Β’ εθνικής Βραζιλίας που ο crocus τον πήρε για 10 μύρια … (και τον Εντόι ο Όφη τον πήρε με 20)
- Ο Λέτο είναι ένα κράμα Λουκά Βύντρα και Μπόιτσο Βελίτσκοφ (μόνο που αυτός κατόρθωνε να ολοκληρώνει πολλές απ΄ τις τρίπλες του) –για όποιους δεν τον θυμούνται έπαιζε στον Πανσερραϊκό στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 που ο τέως πράκτορας τον πήρε ΔΑΝΕΙΚΟ . Αλήθεια κανένας έγκυρος δημοσιογράφος δεν βρέθηκε να πει ή να γράψει τις περσινές δηλώσεις του crocus ότι "εμείς δεν παίρνουμε δανεικούς όπως κάποιοι άλλοι"; (σημείωση ο ακατονόμαστος φέτος έχει δανεικό ενώ ο Παναθηναϊκός κανέναν. )
- Ο Ντούντου είναι αμυντικό χαφ;
- Ο Χάρισον Φορντ σίγουρα θα ήταν καλύτερος. Αυτός ο άνθρωπος που οι μεγάλοι καρπαζοεισπράκτορες πλήρωσαν με ένα τσουβάλι χρήματα δεν μπορεί όχι τρίποντο να βάλει , ούτε βολές. Εδώ γελάνε και τα τσιμέντα και όμως το σύστημα ακόμα προσπαθεί να κάνει τα αδύνατα δυνατά και να μας πείσει ότι αυτό που βλέπουν τα ματάκια μας είναι ψέμα.
- Ο λαγός στο βόλεϊ με τον Μίλκοβιτς ούτε τρίτος δεν είναι. Ακόμα και η Ε.Α. Πατρών τον περνάει. Αλήθεια, τι έγιναν άραγε εκείνα τα πρωτοσέλιδα του Sportday και άλλων εφημερίδων το καλοκαίρι όταν οι καρπαζοεισπράκτορες φέρανε τον Μίλκοβιτς; Στο 1-3 του αυτοκράτορα μέσα στο κοτέτσι του Ρέντη ούτε καν στα ψηλά;
- Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα είναι ο εν ενεργεία αρχηγός της εθνικής Βραζιλίας, ο παίκτης που καταπίνει τα περισσότερα χιλιόμετρα σε κάθε ματς και σίγουρα ο μεγαλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί ποτέ σε ελληνική ομάδα. (Μην ξεχνάμε ενάμιση ημίχρονο δεν έπαιξε με τον Ηρακλή και το παράρτημα των gay-ρων του Ηράκλειου Κρήτης και δεχτήκαμε 5 γκολ και χάσαμε 5 βαθμούς – και με την βοήθεια της διαιτησίας βεβαίως)

Θα μπορούσα να γράψω ακόμα 100 σελίδες με την προπαγάνδα τους αλλά η απάντηση τους έχει έρθει με τα 5 έως τώρα sold του Παναθηναϊκού λαού στο ποδόσφαιρο και το 1 στο μπάσκετ. Και μιλάμε για γήπεδα των 65.000 και 20.000 που έχουμε εμείς και όχι των 30.000 και 10.000 που έχουν οι μεταλλαγμένοι του εργοστασίου της ΔΕΗ του Κερατσινίου.

Και κάτι επί του πιεστηρίου. Αν μου επιτρέπεις zogra να κάνω και εγώ μια πρόβλεψη για το στοίχημα:
Gayros –πάοκ : Άσσος. 1,50 δίνει . Υποτίθεται ντέρμπι κορυφής, στο οποίο ο Σάντος επέλεξε να εκτίσει την ποινή του ο Δάρλας. Αυτό έλειπε ο υιός να μην κάνει τα χατίρια του πατέρα… Άσσος από το κοτέτσι μέχρι την Θεσσαλονίκη…

υγ. Στην φωτογραφία βλέπουμε έναν απ' τους παίκτες του όφη στον αγώνα με τον ολυμπιλαγό οπως μας τους παρουσίασε ο κόκκινος μηχανισμός προπαγάνδας.


O εμετικός


Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

ΧΟΥΤΙΤΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ



Απέδειξε για μια ακόμη φορά ο Λάμπρος Χούτος πως μπορεί να μην εκπληρώσει ένα ποδοσφαιρικό ταλέντο τις πραγματικές του δυνατότητες. Ο Λαμπρούκος μετά τον Ματζουράκη που...βρώμαγε το στόμα του δημιούργησε το τέταρτο κατά σειρά επεισόδιο με τον Έβαλντ Λίνεν και το προπονητικό επιτελείο φτάνοντας να πλακωθεί με τον βοηθό και γαμπρό του προπονητή του με προφανή σκοπό να θρέψει τον ψευτοεγωισμό του που πιθανόν του είχε τρωθεί απ' τα προηγούμενα επεισόδια κι όλα αυτά πατώντας πάνω στις μανατζερικές του ικανότητες με την μεσολάβηση στην μεταγραφή Ρεκόμπα αλλά και στις πλάτες του ίδιου του Ουρουγουανού και καθόλου σε ό,τι έχει δείξει ειδικά φέτος εντός αγωνιστικού χώρου!

Τι να κάνει κι ο Τσακίρης! Δύσκολη κατάσταση. Αποφάσισε την αποχώρηση του Γερμανού αποφεύγοντας και την αποζημίωση μέσω της αποπομπής του του στενού συνεργάτη του κι έτσι αποκαταστάθηκε κι ο Τakis (Panagiotis)Lemonis. Να δούμε με τον Αναστό τι θα κάνουμε και που τελικά θα τον βολέψου με!

Ματιάστηκε φαίνεται ο Τσακίρης μετά την (Ασσό)κεντα με τους Λάτιν και απ' ότι δείχνουν τα πράγματα δύσκολα θα ανέβει αγωνιστικά η ομάδα άμεσα παρά τις υψηλού επιπέδου ικανότητες ορισμένων ποδοσφαιριστών του.

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

ΚΑΡΕ ΤΟΥ ΑΣΣΟΥ




Το έκανε κι αυτό ο παρ' ολίγων αποπεμφθείς το καλοκαίρι από την ομώνυμη ομάδα-θρησκεία της Βαρκελώνης Σαμουέλ Ετό! Ο Καμερουνέζος άσσος κατάφερε και πέτυχε να σκοράρει τέσσερα τέρματα στο 6-0 της Μπαρτσελόνα επί της Βαγιαδολίδ! Πιο γνήσιο χατ-τρικ του ενός ημιχρόνου που συζητάμε πολλές φορές εδώ ο άνθρωπος έκανε καρέ!!!! στο πρώτο ημίχρονο του συγκεκριμένου ματς σημειώνοντας τα γκολ σχεδόν ανά δεκάλεπτο στο 12', στο 30', στο 42' και στο 44' και τρελένοντας ταυτόχρονα όλη την Καταλονία!!!!

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

ΠΑΜΕ Ο(Υ)ΛΟΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΑΤΟΥΛΗ


Το' πε και το κανε ο Δον Καραμαλούγκας και να' ταν κι άλλος ο Πετράν! Τον "έφαγε" που λέμε! Και σκεφτόμουνα μήπως η λαϊκή αυτή έκφραση συνδέεται με την γνωστή φημολογία που ήθελε τον ο Αμίν Νταντά, ηγέτη της Ουγκάντα κατά την δεκαετία του '70, να τρώει στην κυριολεξία συμμάχους ή αντιπάλους αν...ξύπναγε στραβωμένος. Για να συνεχίσουμε όμως στο "φάγωμα" του Πέτρου-δώσ' μου μια εικοστή πέμπτη ευκαιρία-Τατούλη σημαντικό είναι να πούμε ότι πράγματι αυτόν σε αντίθεση με τον Δραμινό Σταύρακα τον διέγραψε και από το κόμμα χωρίς καν το τυπικό δικαίωμα εμφάνισης στα κομματικά όργανα και απολογίας πράγμα που δείχνει με τον πλέον συμβολικό τρόπο την διάθεση οριστικής απομάκρυνσης του Αρκάδα Βουλευτή από την ΝΔ τουλάχιστον για όσο θα την διαφεντεύει ο Δον Κωστάκης.

Δεδομένου μάλιστα ότι δεν είπε και πολλά καινούρια πράγματα στο ΜπομπολοΈθνος ο Τατούλης φαίνεται καθαρά ότι η αποπομπή του ήταν προαποφασισμένη σε προηγούμενη παρέμβασή του αλλά προφανώς με κάποια χρονική απόσταση απ' αυτή οπότε σκέφθηκαν οι γάτες του Μαξίμου να δράσουν σε δεύτερο χρόνο όταν εκείνος θα επανερχόταν όπως και έγινε τελικά χθες. Με τρόπο όμως που αποκαλύφθηκε τελικά και ο λόγος εκείνου του τραγέλαφου αποπομπής και άμεσης επιστροφής Δαϊλάκη, τον οποίο παρεμπιπτόντως με την τύχη που έχει μη τον δείτε να πρωταγωνιστεί στην διαφήμιση του ΟΠΑΠ με τον Έλληνα Κροίσο. Μιλάμε για μαεστρικές κινήσεις! Στα δεκαπενταμελή Γυμνασίου και Λυκείου οι όποιες πολιτικάντικες κουτοπονηριές είναι υψηλότερου επιπέδου!

Επίσης λογικό είναι να σκεφθεί κανείς ότι με την εξέλιξη αυτή είναι πλέον ορατότατο το ενδεχόμενο των διπλών εκλογών Μαρτίου-Ιουνίου χωρίς όμως να μπορεί κανείς να πάρει στα σοβαρά την βεβαιότητα που πολλοί εκφράζουν περί αυτού γιατί απ' την άλλη πάντα οι εκλογές είναι δύσκολο πράγμα και πολύ περισσότερο μάλιστα όταν μεσολαβεί τόσο μικρό διάστημα απ' τις προηγούμενες.

Όσο για τον ίδιο τον Π. Τατούλη τα πράγματα δεν είναι ακόμα ξεκάθαρα και το μέλλον μόνο θα δείξει αν επέμεινε σε κάποιο καπρίτσιο λόγω της κόντρας με τα Μαξιμοπαίδια ή επένδυσε σε μια διαφορετική πορεία εκτός ή ακόμα και εντός του παλαιοκομματικού σκηνικού. Πάντως οι θέσεις του δεν ήταν σε καμία περίπτωση κενές περιεχομένου ανεξαρτήτως του αν συμφωνεί κάποιος μ' αυτές κι επίσης δεν θυμάμαι να ήταν και τόσο...μουγκός όσο λένε κάποιοι γαλάζιοι παρατηρητές το διάστημα της θητείας του ως Υφυπουργού στο ΥΠΠΟ!

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Μην Φατε Εχει Γλαροσουπα




Ενω ημουν στριμωγμενος στους διαδρομους του ΟΑΚΑ προσπαθοντας να βγω εξω, μια σκεψη κυριαρχουσε στο μυαλο μου "Γιατι δεν καθισα τελικα στο σπιτι μου?". Βλεπετε το θεαμα που προσφεραν οι δυο μαγαλυτερες ομαδες της ελλαδας ηταν επιοικος απαραδεκτο και δεν αξιζε καθολου την στανταρ ταλαιπωρια που εχει οποιος αποφασιζει να παει να δει ενα ντερμπι στο ΟΑΚΑ.Γιατι ενταξει η κινηση στους δρομους, την εχουμε συνηθισει. Ενταξει και το προβλημα στο παρκαρισμα, εχουμε βρει καβαντζες μακρια απο το γηπεδο. Ενταξει και η ταλαιπωρια και το στριμοξιδι στην εξοδο απο το γηπεδο, κανεις καινουργιους φιλους. Οταν ομως ολα τα παραπανω τα περνας για να δεις ενα παιχνιδι που σε αφηνει παγερα αδιαφορο, τοτε αρχιζεις και σκεφτεσαι αν πραγματικα αξιζει.

Χθες λοιπον ειδα εναν υπερβολικα φοβισμενο και αγχωμενο Παναθηναικο που δεν ρισκαρε ουτε στα τελευταια λεπτα του παιχνιδιου. Βεβαια ο Τεν Κατε ηταν σιγουρα σε διλημα πριν το παιχνιδι. Να βαλει την ιδια εντεκαδα με την Βρεμη και οι "ειδικοι" μετα τον αγωνα να τον κατηγορισουν οτι δεν φρεσκαρε την ομαδα που παρουσιασε σημαδια κοπωσης, ή να κανει αλλαγες παρουσιαζοντας μια φρεσκεια ομαδα αλλα να τα ακουσει απο τους "ειδικους" οτι δεν κραταει μια ομαδα που εριξε τρια στην Βερντερ. Ταπεινη μου γνωμη ειναι οτι τα τρια αμυντικα χαφ για το χθεσινο παιχνιδι ηταν υπερβολη. Επισης ειδα οτι υπηρχε ενα κενο μεταξυ αμυνας και επιθεσης, δεν υπηρχε το "δεκαρι" να ανεβασει σωστα την μπαλα στην επιθεση με αποτελεσμα να βλεπουμε συνεχως γιομες απο Βυντρα και Σαριεγκι. Αλλη μια ενσταση εχει να κανει με την αλλαγη του Καραγκουνη εφοσον δεν ειχε προβλημα τραυματισμου. Ο Τυπαρας ειναι ο πιο παθιασμενος και πιο μπαρουτοκαπνισμενος παικτης του Τριφυλλιου και ειδικα σε τετοια παιχιδια νομιζω πως δεν πρεπει να βγαινει απο την ομαδα. Τελος νομιζω πως ο Τεν Κατε πρεπει να αρχισε να καταλαβενει πως ο Παναθηναικος ειναι μεγαλη ομαδα και τα παιχνιδια στην εδρα του ειτε αυτα ειναι με τον Ηρακλη ειτε ειναι με τον Ολυμπιακο πρεπει να τα χτυπαει στα ισια. Και αναφερω αυτα τα δυο παιχνιδια γιατι και στα δυο ο Χενκ δυστασε να παρει ρισκα με αποτελεσμα να μεινουμε στον Χ. Οι διακρηθεντες απο τον Παναθηναικο ηταν κατα την γνωμη μου Σιμαο και Γκαμπριελ ενω καλα λειτουργισε σε γενικες γραμμες και η αμυνα του Τριφυλλιου αν και δεν δεχτηκε και καμια ιδιαιτερη πιεση.

Απο την αλλη πλευρα ειδα εναν Ολυμπιακο οπως μας εχει συνηθησει φετος στα εκτος εδρας παιχνιδια μονο που χθες ηταν ακομα χειροτερος απο αλλες του εμφανισεις. Σιγουρα σε αυτο βοηθησε και η ακρως αμυντικη του τακτικη με σχεδον δεκα παικτες να παιζουν πισω απο το κεντρο. Καλυτερος παικτης για αλλη μια φορα κατα την γνωμη μου ηταν ο Αντωνακης Νικοπολιδης με την γενικοτερη παρουσια του (ως τερματοφυλακας και ως καραγκιοζης) χθες στο ντερμπι.Εκ του αποτελεσματος νομιζω πως ο Ολυμπιακος πρεπει να ειναι ευχαριστημενος απο το χθεσινο παιχνιδι αφου κραταει την διαφορα των 5 ποντων απο τον Παναθηναικο, ανακοπτει τις καλες εμφανισεις του Τριφυλλιου μετα τα παιχνιδια με Πανιωνιο και Βερντερ και τον περιμενει στο καυτο "τηγανι" στον δευτερο γυρο.

Για το τελος αφηνω την διαιτησια. Οι υπευθυνοι του ελληνικου ποδοσφαιρου νομιζω πως πρεπει να αρχισουν να προβληματιζονται σοβαρα με τους ελληνες διαιτητες. Ο χθεσινος, δεν μπαινω στον κοπο καν να αναφερω το ονομα του, με τα τραγικα του σφυριγματα καταφερε να χαλασει τον ρυθμο και τον δυο ομαδων, να εκνευρισει τους παικτες και την κερκιδα και να μετατρεψει το παιχνιδι σε σουπα. Παιδια οσα καινουργια γηπεδα και αν φτιαξουμε, οσους Ζιλμπερο και Ντιογκο και αν φερουμε και οσοι Τεν Κατε και Βαλβερδε και αν μας προπονουν, αν δεν εχουμε ικανους διαιτητες δεν προκειται ποτε να δουμε θεαματικο και ενδιαφερον ελληνικο ποδοσφαιρο.

Υ.Γ. Αληθεια οι οργανωμενοι οπαδοι του Παναθηναικου, αλλα και γενικοτερα ολων τον ομαδων, καταλαβαινουν ποσο ζημια κανουν ωρες ωρες στην αγαπημενη τους ομαδα?Δεν εφτανε χθες ο διαιτητης που χαλαγε τον ρυθμο του παιχνιδιου, ειχαμε και τους "εξυπνους" της κερκιδας που ηθελαν να καψουν τα λαβαρα των αντιπαλων δημιουργοντας μια "ομορφη" ατμοσφαιρα και κοβωντας τον ρυθμο της ομαδας σε ενα σημειο που ειχε ανεβασει στροφες.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ...ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ???



Έπεσε λίγο το μάτι μου αργά προχθές το βράδυ στην εκπομπή της Βίκης Φλέσσα "Στα Άκρα" που είχε καλεσμένη την Αλεξάνδρα Μητσοτάκη κι αναρωτιόμουνα αν η καλεσμένη της γλυκιάς Βίκης είναι πραγματικό παιδί του Κώστα-οι Έλληνες πρέπει να σφίξουν κι άλλο το ζωνάρι-Μητσοτάκη ή είχε συμβεί κάποιο λάθος και την είχαν αλλάξει με άλλο παιδί στο μαιευτήριο οπότε πρέπει ν' αρχίσω να φοβάμαι ότι ξαφνικά θα ξεπεταχτεί στην πολιτική και κανένα καινούριο (αυτό μας έλειπε) Μητσοκοπαίδι!

Και τι δεν είπε η Αλεξάνδρα, που είναι οπωσδήποτε ενδιαφέρουσα η δράση της με την Action Aid Ελλάς! Ότι ο ανεπτυγμένος Βορράς εκμεταλλεύεται με απαράδεκτο τρόπο τις κατ' όνομα στις περισσότερες περιπτώσεις αναπτυσσόμενες χώρες του φτωχού Νότου και ότι αυτή η παράλογη ανισότητα που δημιουργείται έχει και κάποια όρια που όταν ξεπερνιόνται πρέπει να είμαστε εκεί για να προσφέρουμε ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητές του ώστε να αλλάξει κάτι στα όσα συμβαίνουν στον Τρίτο Κόσμο και άλλα πολλά.

Πιο σιγά Αλεξάνδρα μην τ' ακούσει αυτά ο Δρακουμέλ πατέρα σου και φρίξει με το τέκνο του και τον κακό δρόμο που έχει πάρει. Αν και τώρα που το ξανασκέφτομαι αντί να τα λες σε μας που μπορεί κάτι να έχει πάρει τ' αυτί μας καλύτερο θα ήταν να τα πεις στον ίδιο μήπως ησυχάσουμε απ' τις δηλώσεις του περί τέλους εποχής των παχιών αγελάδων που δεν έχουμε καταλάβει πότε είχε αρχίσει οπότε δεν μας ενδιαφέρει κι αν τελείωσε! Όπως επίσης μπορείς να του εξηγήσεις ετυμολογικά και την έννοια της λέξης φτώχεια γιατί δεν νομίζω να σε καταλάβει με την πρώτη! Και που' σαι Αλεξάνδρα;! Δεν χάνεις και τίποτα να επαναλάβεις μια από τα ίδια και στην κόρη-Δρακουμέλ και αδερφή σου Ντόρα!

Θα αναρωτηθεί κανείς αν με τα παραπάνω υπονοείται ότι το παιδί-Αλεξάνδρα δεν δικαιούται να έχει διαφορετική άποψη απ' τον πατέρα-Κώστα. Δεν λέω βεβαίως και δικαιούται και κατά περιπτώσεις επιβάλλεται κιόλας. Απλώς σε κάθε άποψη έχει και κάποιο ενδιαφέρον το ποιος την εκφράζει χωρίς αυτό αναγκαστικά, όπως και στην συγκεκριμένη περίπτωση, να σημαίνει ότι δεν δικαιούται να το κάνει. Αντίθετα μάλιστα, μπορεί να είναι κι ελπιδοφόρο!

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

ΚΟΥΤΣΑ-ΚΟΥΤΣΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΟΞΑ


Κάτι η Γκαγκατσοεύνεια που απολαμβάνει φέτος-πράγμα που είδαμε και στο παιχνίδι με τους κυανέρυθρους-ο ΠΑΟΚ, κάτι κι η καλή απόδοση του Μουσλίμοβιτς που επίσης επαναβεβαιώθηκε στο συγκεκριμένο ματς και να σου ο ασπρόμαυρος δικέφαλος ξαναβρέθηκε συγκάτοικος του ΟΣΦΠ στην πρώτη θέση αναμένοντας με ιδιαίτερη πλέον αγωνία το αποτέλεσμα του ντέρμπι των αιωνίων για να δει από ποια ακριβώς βαθμολογική θέση θα αγωνιστεί στο ούτως ή άλλως ντέρμπι κορυφής της επόμενης αγωνιστικής στο Καραϊσκάκη με τους ερυθρόλευκους!

Ποιος να το' λεγε! Αν τελειώσει σε παρόμοια με την σημερινή θέση ο-ΝΑΙ ΡΕ-(Μ)ΠΑΟΚ τον πρώτο γύρο βλέπω να το γυρίζουν σε σύστημα τρεχάτε ποδαράκια μου οι του ΠΟΚ!

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ.....


Έφτασε κι αυτή η ώρα… φυσικά αναφέρομαι στο ντέρμπι των δυο αιώνιων -το πρώτο από τα δυο, για το πρωτάθλημα φέτος- σήμερα το απογευματο-βραδο στο ΟΑΚΑ.
Είναι γνωστές στους αγαπητούς φίλους αυτής της στήλης οι «προτιμήσεις» μου…όποτε μην περιμένετε από μένα τοποθετήσεις τύπου : « …ας κερδίσει ο καλύτερος…, ας νικήσει το ποδόσφαιρο… κ.τ.λ.». Δεν κάνω περαιτέρω προβλέψεις και προγνωστικά για να μη χαλάσω το γούρι…, αλλά θα κλείσω τον μικρό αυτό πρόλογο με ένα σύνθημα που όλους μας ενώνει : Γαμήστε το πούστη τον ολυμπιακό!

Πάμε στα δικά μας τώρα, να δούμε μήπως βγάλουμε κάνα σημειακι για σήμερα…άντε να δούμε…!

ΙΝΤΕΡ – ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ : Άσσος. Θεωρώ ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για την ομάδα του Μιλάνου. Αξιόμαχη ομάδα η Ουντινεζε, δείχνει ότι πάει για «πολλά» πράγματα φέτος, αλλά σήμερα θα υποκύψει στη ανωτερότητα του αντιπάλου…

ΝΑΠΟΛΙ – ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ : Άσσος. Είναι εδώ και κάποιες εβδομάδες που ενώ η ιστορική ομάδα της Νάπολης αποδίδει όμορφο ποδόσφαιρο, δεν παίρνει και τα ανάλογα αποτελέσματα… σήμερα πιστεύω ότι τελικά θα καταφέρει να πάρει τους 3 βαθμούς για να παραμείνει στις πρώτες θέσεις της SERIE A .

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ – ΑΛΜΕΡΙΑ : Άσσος . Πρέπει να κερδίσουν σήμερα τα "κίτρινα υποβρύχια" και να εκμεταλλευτούν την δυνατή τους έδρα.

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ : Άσσος. Τέρμα τα «διφραγκα»! ο Ηρα απόψε θα κερδίσει… παίζει παίζει και τρεις βαθμούς δεν βλέπει… Σήμερα (με αλλαγή και στο προπονιτικο τιμ), θα πάρει το τρίποντο και θα ανασάνει επιτέλους…


Καλή επιτυχία…

*πάμε μωρή αρρώστια… πάμε μωρή ΠΑΝΑΘΑ

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008

ΑΙΝΤΕ ΤΑ ΑΡΕΙΑΝΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ


Ο SUPER 3 ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ διοργανωνει εκδρομη στη Φυλη προκειμενου να σταθουμε στο πλευρο της Αγαπημενης μας Ομαδας. Αυριο στις 14 :00 στο Δακτυλιδι θα ξεκινησουμε για να κατακλυσουμε το μικρο γηπεδακι του Θρασυβουλου. Με αλλα 1400 κιτρινα commandos αδερφια θα τραγουδησουμε Vamos Arianara-VamoS Campeon....

Διπλο μεσα στους Γυφτους ΑΡΗ ΟΛΕ ΟΛΕ...

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

D-DAY



Εχει μεινει στην ιστορια ως η σημαντικοτερη ημερα του Β' Παγκοσμιου Πολεμου, 6 Ιουνιου του 1944, οταν οι συμμαχοι εκανα αποβαση στην Νορμανδια κανοντας την αρχη του τελους για την χιτλερικη Γερμανια.

Μπορει να μην ειναι της ιδιας σημασιας, αλλα το κυριακατικο ντερμπι μεταξυ των δυο αιωνιων αντιπαλων, ειναι μια πολυ σημαντικη μαχη για στον πολεμο της Super League. Ο Παναθηναικος προερχομενος απο δυο σπουδαιες νικες επι Πανιωνιου και Βερντερ Βρεμης, εχει την ψυχολογια με το μερος του αλλα ταυτοχρονα και την κουραση απο τον αγωνα της Τριτης. Ο Ολυμπιακος απο την αλλη εχει τον αερα των 5 βαθμων της διαφορας, την παραδοση των τελευταιων ετων αλλα και την ξεκουραση λογο του ρεπο της Πεμπτης.

Οι δυο στρατηγοι δεν γνωριζουν πληρος ακομα τα στρατευματα τους. Ο Τεν Κατε μολις στα τελευταια παιχνιδια δειχνει να καταληγει σε καποιον σταθερο κορμο αλλα και να βλεπει την ομαδα να βγαζει στο γηπεδο τα πραγματα που της ζηταει.
Απο την αλλη ο Βαλβερδε εχει καταφερει να στησει μια σοβαρη ομαδα που ξερει τι θελει, χωρις ομως να εχει λυσει ακομα τον γριφο των εκτος εδρας παιχνιδιων.

Το παιχνιδι κατα την γνωμη μου ειναι πιο σημαντικο και το χρειαζεται περισοτερο ο Παναθηναικος αφου μια πιθανη νικη θα τον φερει μια ανασα απο την κορυφη, θα εδραιωσει την εικονα των τελευταιων παιχνιδιων, θα κρατησει την ψυχολογια ψηλα και θα ξανακερδισει τους οπαδους του που ειναι σκεπτικοι λογο των στραβων αποτελεσματων στο ελληνικο πρωταθλημα. Αντιθετα ο Ολυμπιακος θα βολευοταν και με την ισοπαλλια, αλλα λογο της ανεσης που του προσφερουν τα απανοτα πρωταθληματα ειναι ικανος για ολα.

Νομιζω οτι θα δουμε ενα καλο παιχνιδι με παθος και ενταση. Θα ηθελα παραπολυ να εχω στην απεναντι κερκιδα τους "αξιαγαπητους" οπαδους του Ολυμπιακου, αλλα οσο δεν δεχονται να μας φιλοξενησουν στο "τηγανι" δεν προκειται να ξαναμυρισουν αερα Βορειων Προαστειων.

Και για να μην ξεχνιομαστε "Γαμηστε τον Πουστη τον Ολυμπιακο".

ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ


Έχει αρχίσει κι εντείνεται η συζήτηση για το πολυαναμενόμενο Κυριακάτικο ντέρμπι! Επίκεντρο βέβαια των συζητήσεων ως συνήθως είναι οι ενδεκάδες των ομάδων και ενδεχόμενα φαλτσοσφυρίγματα.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε καλή κατάσταση μετά το σημαντικό διπλό στην (Νέα) Σμύρνη και την εκτός έδρας τριάρα επί της Βέρντερ και πιστεύω ότι αν ο Ολλανδός διατηρήσει περίπου το ίδιο αρχικό σχήμα, που φαίνεται ότι θα το κάνει, θα έχει πάλι αξιόλογη απόδοση κι αν το κοουτσάρισμα Κάτε δεν επηρεάσει αρνητικά την εξέλιξη του παιχνιδιού τότε οι πράσινοι θα έχουν την πρώτη τύχη για το ματς χωρίς να σημαίνει ότι είναι κι εύκολο γιατί πάντα στα ντέρμπι μεγάλη τύχη έχει και το Χ.

Η ατμόσφαιρα εξάλλου αναμένεται ηλεκτρισμένη, περισσότερο του αναμενομένου λόγω και της διοικητικής αδυναμίας αποφυγής κακών διαιτησιών με αποτέλεσμα σ' ένα τέτοιο ματς περίπου να μην επιτρέπεται το χοντρό τουλάχιστον λάθος από τους οπαδούς των πρασίνων. Κι από αυτή την άποψη δεν φαίνεται κι ο χο-χο-χο όντας στο +5 να επιζητήσει την διαιτητική εύνοια που μάλλον περισσότερα προβλήματα σ' αυτή την φάση θα του φέρει και θα αρκεστεί στα όσα μπορεί πραγματικά να αποδώσει η ομάδα του, που μπορεί να καταφέρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ας ελπίσουμε ότι Δαλούκας και βοηθοί δεν θα δώσουν αφορμές για νταβαντούρι και οι Τεν Κάτε και Βαλβέρδε θα προετιμάσουν καλά τις ομάδες ώστε να παρακολουθήσουμε ένα συναρπαστικό ντέρμπι που έχει άλλωστε και σημαντική βαθμολογική σημασία, ιδιαίτερα για την πανάθα!

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

MΕΣΗΜΕΡΟΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ...


Μεγάλη μπάλα χθες στη Μαδρίτη και ο "Μ.Αλεξ" μας υπενθύμισε ότι η μπάλα δεν μαθαίνεται στις προπονήσεις μόνο, αλλά είναι και έμφυτο ταλέντο... Είχα μιλήσει για Γιούβε και για ολική επαναφορά στην "ελίτ" του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου...!
Πάμε στο Ουέφα σήμερα όπου έχουμε αρκετά παιχνιδάκια.
ΒΟΛΦΣΜΠΟΡΓΚ - ΧΕΡΕΝΦΕΝ : Άσσος. καλύτερη ομάδα η Γερμανική και με όπλο την έδρα της θα πάρει το τρίποντο σήμερα απέναντι σε μια αδύναμη μακρυά από την Ολλανδία ομάδα...(πολλά με λίγα βλέπω...)
ΜΠΕΝΦΙΚΑ - ΓΑΛΑΤΑ : Άσσος. θεωρώ πως οι Πορτογάλοι θα κυνηγήσουν σήμερα έντονα τους 3 βαθμούς και πιστεύω εύκολα ή δύσκολα ότι θα τους κατακτήσουν... (Η Γαλατά έχει πολύ δυνατή ομάδα φέτος, αλλα ακολουθεί και το "ντέρμπι" με την Φενέρ το Σάββατο...)
ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ - ΣΕΒΙΛΛΗ : Άσσος. θα εμπιστευτώ την Βελγική ομάδα. το ματς είναι αμφίρροπο, αλλά φέτος η Σταντάρ έχει ανεβάσει στροφές και τα αποτελέσματα ήδη έχουν φάνει... πολύ δυνατή στην έδρα της, νομίζω πως θα πάρει τον άσσο (η Ισπανική αποστολή έφτασε στη Λιέγη "κουτσουρεμένη"...)
*αρκετά φαβορί στις έδρες τους θα περάσουν σήμερα, αλλά τέτοιου είδους άσσοι -γύρω στο 1.15 με 1.25- σε αυτά τα ματς... κάλο είναι να αποφεύγονται... ;-)
καλός κι ο άσσος των Γάλλων με την "αποδεκατισμένη Ρόζενμποργκ"
Καλή επιτυχία!

Grazie Alex


Αυτό το στατιστικό της UEFA που μετράει τα χιλιόμετρα που κατάπιαν οι παίχτες κατά την διάρκεια του αγώνα, έχει πολύ ενδιαφέρον. Στην περίπτωσή μας και στη ανάγκη μας να θεοποιήσουμε ακόμα περισσότερο τον ιταλό Μεγαλέξανδρο, αυτός ο μετρητής έχει παραπάνω σημασία. Χθες λοιπόν στο φλεγόμενο Μπερναμπέου, που αναγκαστήκαμε να χαμηλώσουμε τον ήχο της τηλεόρασης για να μην ενοχλούμε τα άλλα δωμάτια, ο Αλεξ ξεπεράστηκε σε συνολικά χιλιόμετρα μόνο από το δίμετρο άτι που ακούει στο όνομα Σισόκο. Με απλά λόγια έτρεξε περισσότερο από περίπου 20 συμπαίχτες και αντιπάλους όπου στην συντριπτική τους πλειοψηφία υστερούν ηλικιακά αρκετά μπροστά του. Εικοσάριδες , εικοσιτριάριδες και γενικά 'εικοσι-ότι λάχει' κρέμασαν την γλώσσα τους προσπαθώντας να κάνουν έστω και τα μισά από όσα έκανε ο 34άρης Άλεξ στο γρασσίδι του ισπανικού γηπέδου.

Το μόνο που τον προδίδει είναι τα αραία πλέον μαλλία του....Κάποια πράματα δε μπορείς να τα νικήσεις και ας διατηρείς ακόμα τις 'σήμα κατατεθέν' επιμελλώς προσεγμένες φαβορίτες σου. Κατά τα άλλα η παρουσία του στο γήπεδο μόνο με μυθικές ιταλικές ποδοσφαιρικές μορφές μπορεί να συγκριθεί. Σιρέα, Μαλντίνι, Μπάτζιο, Τζολα και πλέον Ντελ Πιερο.....

Το αστείο είναι ότι εχεί δεχθεί την μεγαλύτερη πολεμική από όλους. Θεωρήθηκε τελειωμένος το 2000, το 2002, απάντησε στο Μουντιαλ του 2006 αλλά ο υποβιβασμός της κυρίας τον πήρε μαζί στα αζήτητα της Β' Κατηγορίας. Ορκίστικε όμως ότι αυτος όχι μόνο θα την ξανανεβάσει , αλλά ότι θα την ξανακαθιερώσει σε όλη την Ευρώπη....Κάλα δε τα κατάφερε πάλι χθες????


P.S. Τεράστια η πελατιακή σχέση του Άλεξ απέναντι στην Ρεάλ......Για γέλια (ιταλικά) και κλάματα (ισπανικά)....

ΜΙΑ MEGA-ΛΗ ΠΑΡΕΑ


Είδατε πόσο ωραία τα' πε ο τέως εκπρόσωπος Τεό την Δευτέρα στο mega. Καλά δεν έπεισε και κανέναν αλλά τουλάχιστον εμφανίστηκε διατυπώνοντας μια αξιοπρεπή γραμμή άμυνας στα όσα του καταλογίζονται και με ύφος έστω δέκα αντί δώδεκα καρδιναλίων που τον είχαμε συνηθίσει! Είναι βέβαιο ότι αν απ' την αρχή το' παιζε έτσι το έργο και δεν κινούνταν εκεί στο Μαξίμου στην λογική του να βγαίνει ο Πρωθυπουργός Δον Καραμαλούγκας να κάνει τον εκπρόσωπο του τέως εκπροσώπου Τεό θα είχαν αποφύγει πολλές από τις μετέπειτα...σκοτούρες με παραιτήσεις, εξεταστικές αλλά και την ντροπιαστική αποχώρηση του κυβερνώντος κόμματος από την ψηφοφορία για την προανακριτική!

Ειδικής μνεία πρέπει να γίνει και στον μεγάλο αυτό τηλεαστέρα της δημοσιογραφίας Γιάννη-έχω ξεχαρβαλώσει όσο δεν παίρνει το προφίλ του mega-Πρετεντέρη ο οποίος έσπευσε σε ρόλο καλοκάγαθου..δικαστού να συμφωνήσει με τον πάλαι ποτέ ομόσταβλό του Θοδωρή ότι δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο στον τρόπο πλουτισμού του τελευταίου και να περιορίσει την κριτική στο επίπεδο της επικοινωνίας, με την έννοια των λανθασμένων εντυπώσεων που εκ των πραγμάτων δημιουργούνται απ' την ανάπτυξη των ουκ ολίγων ακινήτων του τέως εκπροσώπου Τεό!

Α μην ξεχάσετε μετά απ' αυτά να πεταχτείτε και σε καμιά πορεία για το συνταξιοδοτικό των κυρίων!

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

...ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΜΠΥΡΕΣ ΣΗΜΕΡΑ......


Χθες ο Παναθηναϊκός έκανε το «κόλπο γκροσο» και πήρε τεραστία νίκη στη Γερμανία. Εμείς οι κάπως παλαιότεροι είχαμε γνώση του τι σημαίνει Panathinaikos, αλλά ήταν ώρα να το γνωρίσουν καλά και οι νεότεροι φίλοι της ομάδας και να ξανα-ζυγίσουν τη πράσινη φανέλα εκ νέου στην ηλεκτρονική τους ζυγαριά που ίσως να... "έχανε λίγο" σε ακρίβεια τον τελευταίο καιρό…

Με έναν πρόχειρο συλλογισμό, θα έλεγα ότι απομένει ένα «διπλό» στο Μόναχο επί της Μπαγερν για να συμπληρωθεί το παζλ με τις "αλωμένες έδρες" των ομάδων της Bundesliga απ΄ την Πανάθα

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές νίκες ελληνικής ομάδας και σίγουρα αξίζουν πολλά μπράβο στους παίκτες και το προπονιτικο τιμ του Παναθηναϊκού, ιδιαίτερα την συγκεκριμένη χρονική περίοδο που επιτέυχθει.

Είχα πει ότι δεν θα κάνω προβλέψεις για την Παναθα χθες και τελικά το «γούρι» έπιασε και μάλιστα κόντρα σε όλα τα προγνωστικά… ( η απόδοση του διπλού στη Βρέμη εχθές κυμαινόταν από 7.00 έως και 8.50!!! ).

Να δούμε αν η εβδομάδα θα αποτελέσει «total recall» για το τριφύλλι και το βράδυ της Κυριακής μετράμε το 3 στα 3…

Θα μπορούσα να μιλήσω περισσότερο για τον χθεσινό θρίαμβο αλλά θα δοθεί κι άλλη ευκαιρία να τα πούμε αναλυτικότερα…


Πάμε στη «ταμπακέρα» όμως, καθώς σήμερα ολοκληρώνεται με αλλά οκτώ παιχνίδια η 4η αγωνιστική για το θεσμό.

ΑΑΛΜΠΟΡΓΚ – ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ : Διπλό. Πολύ ανώτερη ομάδα η ισπανική, δεν νομίζω να συναντήσει ιδιαίτερη δυσκολία στην έδρα των «καλών αλλά λίγων» Δανών…

ΜΠΑΤΕ Μ. – ΖΕΝΙΤ : Διπλό. Τελευταία ευκαιρία των Ρώσων και πιστεύω ότι θα αποδείξουν σήμερα ότι δεν παίρνουν τυχαία τα «ποδοσφαιρικά εύσημα» για την πορεία της ομάδας τα τελευταία δυο χρόνια.

ΛΥΩΝ – ΣΤΕΑΟΥΑ : Άσσος. Ακόμη και με τις ρεζέρβες να κατεβούν οι Γάλλοι, θα πάρουν το τρίποντο καθώς η Στεαουα δείχνει να συνεχίζει την καθοδική της πορεία σε Ρουμανία και Champions League

ΣΕΛΤΙΚ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ : Άσσο-Χηνάκι (1Χ). Προτίμησα να πάω με το αουτσάιντερ στο ντέρμπι του "νησιού", καθώς πιστεύω ότι σε τέτοια παιχνίδια δεν μετράνε μόνο τα ρόστερ και η κατάσταση των ομάδων… θα πουλήσουν ακριβά το "τομάρι" τους σήμερα οι Κέλτες!



*στο μεγάλο παιχνίδι της Μαδρίτης, δυο ομάδες (που συμπαθώ έντονα) "θρύλοι" του ευρωπαϊκού (και όχι μόνο) ποδοσφαίρου, κονταροχτυπιούνται με στόχο εκτός απο το 3-ποντο της νίκης, κυρίως για το γόητρο, καθώς οι συναντήσεις τους τόσα χρόνια καταληγουν σε «ομηρικά παιχνίδια» και προσφέρουν μεγάλες συγκινήσεις… προσωπικά -και για να μη πάρω θέση για νικητή και ηττημένο- θα πρότεινα το over που νομίζω ότι τελικά θα έρθει…

η Φιορεντινα είναι φορμαρισμένη… ένας καλός άσσος για ζητούμενα.

Καλή επιτυχία σε όλους!